Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pláže v Orange County v Kalifornii doposud Shaunu Brumderovi zcela stačily. Milovník surfování, jehož jedinou inspirací je dobrá vlna, se obklopuje urostlými kamarády a hezkými přítelkyněmi, a žije ze dne na den. Jenže tuto idylickou existenci naruší kamarádova nehoda a osud Shaunovi přihraje knihu Marcuse Skinnera, která v něm probudí novou vášeň být spisovatelem. Napíše vlastní příběh a pošle jej svému literárnímu idolu, který přednáší na Stanfordské univerzitě. Chtěl by tam jít studovat, ale není přijat. Život v Orange County se mu náhle zdá nesnesitelný, stejně jako rodina, s níž si nerozumí. Přesto se mu všichni snaží pomoci a Shaun právě v této době zjistí o životě víc, než by se naučil na jakékoliv škole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Jaay 

všechny recenze uživatele

4* jen za Jacka Blaka. Výborná role, nešlo se nesmát. Podobného vola člověk težko najde. Při pohledu na opilého, v trenkách chodícího blba, co neustále potřebuje vzorek moči pro svého kurátora, se každému musí zvednout nálada. Jestli chcete slušnou komedii, kde se budete při některých scénách válet smíchy, tohle je ono. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Opravdu může člověk během jednoho dne konečně dospět změnit svůj náhled na celý svět a svůj budoucí život včetně svých plánů? A to ne po šílených událostech šíleného dne, ale po jednom "podnětném" rozhovoru s idolem? Možná že ano - ale v jiném filmu s uvěřitelnějšími reakcemi lidí a hlavně hlavního hrdiny. Všechno se odehrává na povrchu, emoce každý jen předstírá, což by neměl být div u filmu, problém je ale v tom, že divák nesmí vědět, že jde o blamáž. Vrcholu dosáhneme, když postavy předstírají emoce i samy před sebou, aby se cítily opravdovější. Nikdo v Orange County nežije, ale jen hraje svou roli s názvem život, aby podle ní někdo mohl napsat povídku. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jediným cílem Shauna Brumdera (Colin Hanks - mimochodem syn Toma Hankse) je dostat se na vysněnou Standfordskou univerzitu. Tento sen v něm vyvolala kniha, kterou našel na pláži - když se rozhodl být také spisovatelem. Shodou náhod (a podobného jména) je na tuto školu přijat jeho spolužák, který rozhodně není premiantem jako Shaun. Ten se musí, za pomoci své přítelkyně Ashley pokusit všem ukázat, kde leží pravda. Jak už to ale tak bývá, staví se proti němu celý svět - totální looser a věčně zdrogovaný bratr Lance (Jack Black), matka trávící volný čas se lahví vína, atd. Po spálení části univerzity a nechtěném zdrogování děkana, Shaun nakonec zjišťuje, že svět není jen o škole, ale i přátelích, rodině a lásce ... Když jsem film viděl poprvé, dal jsem odpad. Žádný jiný film mi nepřišel tak hloupý a nechutný. Nicméně po dalším shlédnutí s odstupem několika roků si říkám, že když se člověk nadnese nad pubertální vtípky tvůrců filmu, tak zde je i jistá hlubší myšlenka. Herecké obsazení se až na hlavního hrdinu docela povedlo, ale kralují Jack Black (bratr) a Catherine O'Hara (matka). A na mladém Hanksovi je vidět, že svého otce zdaleka ještě nedorostl .... ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Každý má svoj spôsob ako sa snaží uniknúť od reality, tu je ich popísaných hneď niekoľko-najčastejšie je to odsťahovať sa, odísť na výšku, poprípade stať sa spisovateľom a uniknúť do sveta inej reality. Shaun sa pokúša hneď o všetky tri naraz a filmu tak nechýba veľa svetlých a vtipných momentov, pri väčšine z nich asistuje Jack Black. Téma hľadania je zaujímavo spracovaná a potešia aj camea známych hercov. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě teda vůbec nepotěšil. Jediný Jack Black zde stojí za zmínku a docela i zajímavý námět, ale já bych si tohle dokázal představit úplně jinak zpracovaný. Já se nemůžu prostě ztotožnit s tím, že ten film není ani komedie ani drama ani akční, prostě nic. A z toho vyplývá jediné - že jsem se nudil. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Shaun (Colin Hanks) háda so svojou matkou (Catherine O'Hara) v spálni, matka odhadzuje z postele vankúše. Veľký vankúš však odhodí kvôli zlému strihu až trikrát. (Lukoh)

Reklama

Reklama