Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dřív bych tomu dala klidně čtyři hvězdičky, protože mě to vážně bavilo. Ale když jsem se na film včera podívala (a to jsem na to opravdu měla náladu), tak jsem si říkala, jak plochý ten příběh vlastně je. Pamatuji si, že když jsem byla menší, jak mě fascinovala zlost, kterou Cruella v podání Glenn Close oplývala, ale hodně tomu dopomohl dabing od Valerie Zawadské - jiný hlas si ke Cruelle ani nedokážu představit. Glenn je dokonalá, bez ní by to nebylo ono, bohužel příběh samotný je příliš jednoduchý a hloupoučký, pro děti ale postačí. ()

mls 

všechny recenze uživatele

Málo kedy si zapamätám meno hlavného predstaviteľa vo filme. Možno tak vo filmoch ako je Forrest Gump.:) O priemerných filmoch akým 101 Dalmatíncov určite je ani nehovorím. Práve preto je zaujímavé, že meno Cruela Devil si pamätám dodnes aj po X rokoch. Ak máte náhodou menej ako desať rokov, tak tá teta na vás hlboko zapôsobí. Ono totiž nie každý vám chce pozabíjať všetkých 101 dalamtíncov, ktorých si počas filmu tak obľúbite a osvojíte. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film už tak dobrý jako jeho animovaný předchůdce není. Jasně je tu kupa pěkných psů, uhrančivá a hlavně zlomyslná Glenn Close a několik povedených humorných scén. Tahle rodinná podívaná neurazí, ale ani zrovna moc nenadchne. Přece jenom bych dal raději přednost animáku, když už bych si musel vybrat. Takže i já se přikloním k průměrnému ohodnocení…50% ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit práci se zvířaty. Naučit všechny němé tváře kouskům, které předvedly před kamerou tohoto snímku, byl doslova nadlidský výkon, proto nemohu zařadit 101 dalmatinů do průměrných filmů. Skrývá se za ním velký kus práce, navíc postava ďábelské Cruely De Vil je opravdu působivá a nadmíru originální ve srovnání s ostatními ,,záporáky" a dr. House s panem Weasleyem alias patomatovské duo zločinných týpků je i po letech vychytané, vtipné a ,,profesionální". Jednoduchý příběh zkrátka, je-li zabalen do vystailovaného pláště, se jentak neokouká:) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

No, když jsem to viděl jako kluk v době vydání na VHS, tak to bylo samozřejmě mnohem lepší. Zajímavé je, že první polovinu filmu jsem si nepamatoval a druhou skoro komplet. Typický rodinný film se zvířaty a s přitroublými dospělými z devadesátých a ve své době obrovský hit. Dalmatini jsou pěkní, Glenn Close jako Cruela přesvědčivá, zbytek příběhu je předvídatelný. Poslední komerčně úspěšný snímek režiséra Stephena Hereka, poté už výrazný úspěch nezaznamenal. Oproti strašlivé dvojce ještě koukatelné. 2* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Jeff Daniels (Roger) přiznal, že se mu na natáčení několikrát stalo, že uslyšel autoritativní hlas přikazující psovi: "Sedni!" načež se okamžitě svalil na židli, aby následně slyšel: "Ne ty, Jeffe." (HappySmile)
  • Herci měli natřenou kůži šťávou z masa, aby přiměli psy je olizovat. Např. tvůrci natřeli Jeffu Danielsovi tváře syrovým párkem, aby ho štěňata začaly ve vhodné chvíli olizovat. (HappySmile)
  • Jeden z posledních filmů od Disneyho, ve kterém vidíme někoho kouřit cigarety. Od roku 2007 pak Disney oficiálně zakázal, aby se v jeho filmech tento zlozvyk ukazoval. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama