Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne remeslo, ale obsahovo tak opozerané a predvídateľné, že zomriete nudou. Takýchto filmov už tu boli stovky a tento medzi nimi vôbec ničím nevyniká. Dobrá zábava iba pre divákov, ktorí chodia do kina raz za desať rokov. A pre malé decká, ktorým stačí k spokojnosti pohľad na roztomilého hafana a séria naivných vtipov. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak Cruella by ráda byla v něčem černobílém? Při pohledu na její afektované pojetí prostřednictvím G.Close bych to viděl na sněhobílou svěrací kazajku a černé polstrování cely v psychiatrické léčebně.. Průměrné zpracování slavného příběhu z pera Dodie Smith, při kterém děti potěší všechna ta roztomijá štěňátka dělající loužičky, dospělí čekají na závěrečné titulky a doktor House nestačí ani na funkci veterináře.. ()

Reklama

mls 

všechny recenze uživatele

Málo kedy si zapamätám meno hlavného predstaviteľa vo filme. Možno tak vo filmoch ako je Forrest Gump.:) O priemerných filmoch akým 101 Dalmatíncov určite je ani nehovorím. Práve preto je zaujímavé, že meno Cruela Devil si pamätám dodnes aj po X rokoch. Ak máte náhodou menej ako desať rokov, tak tá teta na vás hlboko zapôsobí. Ono totiž nie každý vám chce pozabíjať všetkých 101 dalamtíncov, ktorých si počas filmu tak obľúbite a osvojíte. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

No, když jsem to viděl jako kluk v době vydání na VHS, tak to bylo samozřejmě mnohem lepší. Zajímavé je, že první polovinu filmu jsem si nepamatoval a druhou skoro komplet. Typický rodinný film se zvířaty a s přitroublými dospělými z devadesátých a ve své době obrovský hit. Dalmatini jsou pěkní, Glenn Close jako Cruela přesvědčivá, zbytek příběhu je předvídatelný. Poslední komerčně úspěšný snímek režiséra Stephena Hereka, poté už výrazný úspěch nezaznamenal. Oproti strašlivé dvojce ještě koukatelné. 2* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 200.komentár. Scenárista John Hughes už robil také rodinné pecky ako Sám doma a tentoraz si vzal na paškál rodinnú klasiku 101 dalmatíncov (1961) a nechal natočiť jej hranú verziu. Film sa stal vtedy kasovým trhákom a to hlavne vďaka roztomilým šteniatkam, ale tiež vďaka neuveriteľnej kreácií Glenn Close, ktorá si svoju zápornú mrchu náležite vychutnala. Film sa dočkal pokračovania. Napriek tomu, že sa jedná o rodinnú snímku mierenú detskému publiku, tak dokáže veľmi dobre pobaviť a psíkovia sú navyše roztomilí. Slušné spracovanie komédie a je to skrátka legendárna disneyovka v ktorej Gleen Cloes exceluje vo svojej roly Kruely De Víl. Inak príbeh slušný, atmosféra Londýna tiež, aj celkom slušný humor. V dnešnej dobe ale už nezaujme. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Psi v Jeffově hře jsou přesnou kopií kreslených postaviček z původního kresleného filmu 101 dalmatinů. (HappySmile)
  • Na natáčení byl přítomen zvěrolékař. Pejsci byli 2 týdny v izolaci, aby něco nechytili. I pak se ve studiu a všude, kde se natáčelo, dbalo na přísnou hygienu. (HappySmile)

Reklama

Reklama