Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dřív bych tomu dala klidně čtyři hvězdičky, protože mě to vážně bavilo. Ale když jsem se na film včera podívala (a to jsem na to opravdu měla náladu), tak jsem si říkala, jak plochý ten příběh vlastně je. Pamatuji si, že když jsem byla menší, jak mě fascinovala zlost, kterou Cruella v podání Glenn Close oplývala, ale hodně tomu dopomohl dabing od Valerie Zawadské - jiný hlas si ke Cruelle ani nedokážu představit. Glenn je dokonalá, bez ní by to nebylo ono, bohužel příběh samotný je příliš jednoduchý a hloupoučký, pro děti ale postačí. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je těžké se divit mé lásce k psům, když si uvědomíte, že jako malé mi pouštěli dalmatiny, Beethovena, Neuvěřitelnou cestu anebo Lady & Tramp. I nadále v tomto filmu vidím dobrý nápad, dobré herce, některé dobře vypointované scénky a celkově krásnou pohádku. Glenn Close se určitě zastávám, protože její Cruella je perfektní, a taky dvojky Laurieho a Williamse (aneb jak by to vypadalo, kdyby se House a pan Wesley dali na zločin). 101 dalmatinů je super film pro děti a milovníky psů. Rozhodně doporučuji původní znění - ty jejich britské přízvuky a nadávky jsou tak kouzelné! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů mého dětství. Miloval jsem ho, jakmile skončil, přetočil jsem kazetu a zapl znovu. Nyní jsem si to snad po deseti letech zopakoval a musím říct, že nostalgie funguje jako sečná zbraň výborného zážitku. PS : Stejně jsou prostě nejlepší Dr. House a Weasley senior :D ... 100% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Cruella De Vil - Dr. John ,2. One Hundred and One Dalmatians ,3. The House of De Vil (Cruella's Catwalk) ,4. Daisy Daisy (Anita Goes Swimming) ,5. The Wedding ,6. Going to Have a Puppy ,7. Birth (15 Puppies)/The Heist ,8. Kipper the Die Hard Dog ,9. Woof on the Roof ,10. Rescue ,11. Kipper Finds the Puppies ,12. Pup, Pup, Pup, Pup, Puppies ,13. Reunion in the Barn ,14. Puppies in the Mist ,15. Home (One Big Happy Family) , ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

V detstve som mal tento film veľmi rád, pretože okrem zaujímavého a miestami zábavného deja, som vždy pociťoval voči psom ako zvieratám osobité sympatie. Lenže keď som tento film nedávno znova videl, až také nadšenie ako v detstve som logicky nepociťoval, skôr naopak. Ale aj za nutnej dávky nostalgie nechám aspoň tri hviezdy. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Pro scenáristu a producenta Johna Hughese jde o nejvýnosnější film v celé jeho kariéře. Smlouva mu totiž garantovala i část zisků z prodeje merche. (fiLLthe3DD)
  • Na natáčení byl přítomen zvěrolékař. Pejsci byli 2 týdny v izolaci, aby něco nechytili. I pak se ve studiu a všude, kde se natáčelo, dbalo na přísnou hygienu. (HappySmile)
  • Jasper (Hugh Laurie) v jedné ze scén stojí na střeše starého sídla. Na konci filmu pak můžeme spatřit kulhajícího psa Kippera. V knižní novelizaci je pasáž, kdy Jasper s pistolí v ruce zastrašuje Kippea a ten následně spadne ze střechy. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama