Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (952)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ratner není Singer a to by nebyla až tak velká vada na kráse, kdyby neplatilo, že Singer = X-men. Mladý režisér vetknul sérii X-men natolik vlastní styl, že Ratner prostě nemá kudy. Akční sekvence sice dokáže stejně efektně jako předchůdce, dobře si poradí i s dynamikou a napětím (film opravdu svižně plyne), udrží i slušnou porci chemie mezi hlavními postavami. Ale. Kreativní přístup k věci mu chybí, nové postavy jsou bezkrevné, povrchní, jakékoli hlubší dialogy vyznívají v Ratnerově rutinérském podání náhle křečovitě a nedůvěryhodně. Přibylo i klišé a nadbytečného patosu, který nahrazuje poctivou práci s nosnou myšlenkou, v níž byl Singer mistrem nad mistry. X-men sice nebyli nikdy velkými filozofy, ale hloubku a propracovanost jim upírat nešlo. Díl číslo tři má energii, dobré momenty i charakteristické rysy předchozích dílů, ale singerovskou bravuru a pečlivost Ratner imitovat nedokáže. Proč jen nemohl Bryan ještě jeden díl počkat? Poslední vzdor mohl být vrcholem, takhle zůstává jen dobrým komiksákem. ***1/2 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ratnerovi jsem věřil, když ho ostatní zatracovali a udělal jsem dobře. "X-Men 3" se plnohodnotně vyrovnají oboum předchozím dílům. V porovnání s nimy je ovšem trojka o dost drsnější. Dost se toho změní opět jsou tam nečekané dějové zvraty a při pár scénách mi opravdu spadnul ksicht. Nové postavy jsou hodně dobré, i když třeba Colossus má jen o minimum větší prostor než ve dvojce a Angel se tam taky zrovna moc neohřeje. Z nově příchozích vám, ale asi nejvíc utkví Beast a britsky hláškující Juggernaut. Phoenix v podání Famke Janssen je strašná masérka (a taky je fakt pomrdáníhodná) a vůbec všechny postavy se dost povedly. A abych pořád jen nechválil musím poznamenat, že jsem fakt nestihl finále, když Magneto vezme ten most a je normálně odpolední světlo a asi o sekundu (střih) pozdějc je největší noc. Tohle Ratnerovi fakt ujelo a nechápu, že si toho nikdo ze štábu nevšimnul. Celkově fakt bomba, přesně takhle si představuju pořádný kus žvance poctivého blocbusteru. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Jakobych z čtyřhvězdičkové restaurace "U Singera", kde se servírují kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku, rakvičky se šlehačkou jako desert a Chardonnay ročník 2004, přešel do perfektně fungujícího řetězce rychlého občerstvení "McRatner", s trojitým hamburgerem a pikslou Coly. Na obou místech se člověk nají, ale pochutná si jinak, nehledě na vzpomínky, které si člověk odnese. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Při celkem vlažném rozjezdu člověk kouká na to, co už dnes počítače dokážou, a říká si, kdy ho to sakra chytne. A pak přijde ta strhující bitka v rodném Jeanině domě a jste v tom až po uši. Nadupaná akční jízda, která je tak dobrá právě díky propracované psychologii postav v Singerově dvojce. Rozhodně velmi dobrý důstojný konec, který nemůže urazit. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velice dobré. Líbilo se mi to víc než Dvojka. Rattner si sice hází klacky pod nohy odstraněním spousty postav, nicméně jinak je to natočeno přinejmenším velice zručně. Úvodní bitka sice vykrádá Terminátora, ale je naprosto skvělá, Jackman se svým doutníkem je naprosto k sežrání, a na jejím konci se dokonce potutelně uchechtnete. Herci jsou velmi dobří, více prostoru si vydupala Halle Berry, což je jen dobře, protože konečně měla možnost ukázat, že taky umí hrát, bohužel na úkor Allana Cumminga, který z týmu po odchodu Singera vypadl. Famke Janssen, jako Phoenix je výborná, byť veškerý herecký projev se omezil na pouhé stání a tváření se velice zle, nicméně i díky makeupu a trikům, které jsou celkově na velice dobré úrovni, tato herecká póza funguje. Patrick Stewart moc prostoru nedostal (jako bohužel vždycky) ovšem Ian McKellen je naprosto strhující, majestátný, skutečný vůdce. Co se nových postav týče, je jich mnoho a nemají příliš prostoru až na Beasta, ovšem některé starší charaktery jsou použity vcelku zajímavě, a bezesporu největším úspěchem filmu je fakt, že Anna Pauqin je relativně koukatelná :) 4,5 ()

Galerie (181)

Zajímavosti (52)

  • Film měl po jistou dobu režírovat Matthew Vaughn, ale 9 týdnů před začátkem natáčení si to rozmyslel, protože by to znamenalo roční odloučení od rodiny. Později režíroval X-Men: První třídu (2011). (imro)
  • Natáčelo se od 2. srpna do 23. prosince 2005 v Kanadě a Kalifornii. (Varan)
  • Supervízor špeciálnych efektov John Bruno prezradil, že scéna na Golden Gate Bridge si vyžiadala minimálne šestinu z celkového rozpočtu. Teda ak vychádzame z rozpočtu 210 miliónov amerických dolárov, stála táto scéna 35 miliónov. (Greenpeacak)

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama