Reklama

Reklama

Novinář Justin Timberlake rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni. To slovo je: „Děkuji“. Edison je metropolí, v níž bují korupce a boduje organizovaný zločin. Policisté umírají i naivně bojují za svoje vlastní čisté svědomí. Spletité vztahy korupce a neetického chování sahají od politiky, přes soudy až po média. Jedinou možností jak kriminalitu potlačit se zdá být speciální organizovaná policejní složka. Navenek vypadá vše v pořádku, ale když mladý novinář (Justin Timberlake) nahlédne blíže, odhalí zkorumpovaný systém. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Faye 

všechny recenze uživatele

Mladý novinář rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni, a to slova „Děkuji“. (Taky by rád Pulitzerovu cenu). „Máš článek, přístup k prokuratuře i k nejlepšímu vyšetřovateli, ...jestli ti tohle nestačí, tak se na to nehodíš.“ Průměrný film o tom, že policajti nejsou jenom dobří a město Edison je zkorumpované. P.S.Hodně se tady střílí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Timberlake je novinár vieryhodný asi ako Matovič vysokoškolák. Hviezdne obsadenie aspoň podľa mien, ale okrem Freemana sa nedá na nič poriadne pozrieť. A na Spaceyho už radšej nikto nie je zvedavý. Žurnalisti alias siedma veľmoc. Až ma trasie z toho, žurnalisti niekedy vyšetrovali a prinášali pravdu na svetlo. Dnes sú to len zapredanci istých záujmov. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dva dni po sebe som náhodou narazil na dva komerčné trilery s dobrým nápadom, kde je ale v hlavnej úlohe nejaký zoznam s menami podplatených policajtov. Fakt neviem, čo si mám o tom myslieť. Názov Edison si môže každý američan zameniť za NY, LA, Detroit, Chicago atď. a ešte sa to navyše točilo v kanadskom Vancoucveri. To mi pripadalo ako fajn nápad, táto anonymita, keď vieme, že nejako podobne to môže fungovať a asi aj funguje v každom veľkomeste. Európa nech sa necíti mimo. Lenže spracovanie je tuctové, nápady alternuje zbytočná tupá akcia a herecká elita ide na pol plynu. Ja sa potom tiež nebudem namáhať s obšírnejším komentárom. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Film, kde hrá Kevin Spacey a Morgan Freeman, nemôže byť zlý, povedal som si a pustil Edison. A ako veľmi som sa mýlil. Spomínaní páni spolu s Dylanom McDermottom sú síce svetlými bodmi filmu (bez nich by to bolo o hviezdu menej), ale film je to veru veľmi zlý. Ako "investigatívny thriller" je to schematické, predvídateľné a tupé a ako kritika amerického policajného systému doslovné a primitívne. A Justin Timberlake by mal hrať len pod vedením Richarda Kellyho, lebo tu je jeho "výkon" neznesiteľne príšerný a nie je to len kvôli mizerne napísanej postave. 4 / 10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, škoda je, že závěrečná přestřelka byla tak chabá, že dva hlavní hrdinové přežili a záporáci chcípli. V jedné přestřelce! To fakt nesnáším. Jinak taky jsem si všiml, na jakém principu fungovala hudba. Když se na obrazovce objevil černoch, tak hrál samá černošská hudba, když tam byl někdo jinej, tak něco jinýho. Nic zvláštního, ale prostě jsem si toho všiml a říkal sem si: no totok.................................................. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama