Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Řezat smíchy se nebudete, tenhle film je postavený spíš na sympatických postavách a absurdních situacích, takže úsměv z tváře během jeho sledování zmizí málokdy. Apatowova režie je fajn, ale hlavní tahoun filmu je Steve Carell, který Andyho zahrál jako roztomilého zastydlého geeka, který ale ani vteřinu nepřipomíná karikaturu. A zahrál ho skvěle a uvěřitelně. Stopáž mohla být trochu kratší, na druhou stranu ale místo jedné love story dostanete tři další minipříběhy o lásce. Všechno bez patosu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie toha nabízí opravdu hodně. Jejím problémem je, že toho možná nabízí až moc. Zde platí, že méně je někdy více. V závěru jsem se nemohl zbavit pocitu, že už mě další zkomplikování děje opravdu nezajímá. Vypustit pár zbytečných scén, byl by to stejně vydařený film jako Knocked up. I tak je 40 Year Old Virgin důkazem toho, že komedie o ztátě panictví lze natočit jinak, kvalitně a důstojně. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát pět hvězdiček, napsat "No comment" a přidát výrazného smajlíka, s tím, že žádná další slova nejsou třeba. Jenže jsou. 133 minut unrated verze je hodně a film navzdory ultrasupersprostýmaneslušněhlasitýsmíchvzbuzujícím hláškám, husté koncentrací popkulturních odkazů a špičkovému obsazení (dlouho tomu, co mi všechny postavy bez výjimky takhle přirostly k srdci) občas "smrdí" vatou. Možná tvůrci opravdu neměli přesnou představu o tom, co chtějí natočit a snaživě do svého prvního celovečerního projektu nacpali všechno alespoň trochu zábavné a jim blízké, neřekl bych však, že kvantita přebíjí kvalitu. Vždyť už jenom kvalita některých samostatných vtipů přebíjí kvalitu mnoha amerických komedií jako takových. 40 let panic je "jinou" americkou komedií. Není pro každého, čehož budiž důkazem pro mne nepochopitelně nízké hodnocení 66% (shame on CSFD users!). Takže tak. 85% Zajímavé komentáře: Eddard, voidindigo, Muso ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Apatow objavil pre zvyšok sveta Carella, ktorý touto vydarenou komédiou dosiahol vrchol svojej kariéry. Páčila sa mi myšlienka filmu, čakal som, že Stitzer sa v priebehu filmu premení na sexuálneho borca vďaka radám svojich drsných skúsených sexy kolegov. Zostal sám sebou. Apatow tým dokázal, že má cit pre povedzme psychológiu v rámci žánru. To sa cení. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletého panice jsem se upřímně bál a pustil si ho až rok a něco po premiéře. Jsem příjemně překvapen, Steve Carell by mě utáhl i na vařený nudli (s přihlédnutím k jeho fantastické roli v Little miss sunshine, kterou jsem viděl před tímto filmem), ten člověk je mi sympatický a je vtipný. Celý film ale už tak vtipný není. Ale některé scény opravdu stojí za to a mě tahle neškodná komedie celkem dobře pobavila. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Judd Apatow snímkem debutoval na filmovém plátně, do té doby se věnoval jen TV seriálům, které také psal. (imro)
  • Když pomáhá Trish balit Andymu jeho sbírku hraček a figurek, zmíní se, že zná jenom jednu další osobu, která má tolik hraček, co on a sice Erica Gillilanda. Eric byl hlavní autor seriálu Roseanne (1988) a mnoha dalších. (don corleone)
  • Místo, kde kamarádi pracují ve Smart Tech Electronics, je ve skutečnosti součástí obchodního centra na 17401 Ventura Blvd. v Los Angeles. (veronikajel)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama