Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Keby som túto Apatowku videl ako prvú (ako to aj ide v časovej následnosti), zrejme by som bol nadšený tým, že vidím nový a vtipnejší druh komédie, ako doterajšie hollywoodske sračičky. Lenže teraz mám už za sebou Superbad, Kopačky a Nabúchanú a tak musím porovnávať. A po porovnaní musím povedať, že 40 rokov panic, je síce stále nadpriemerná komédia so skvelou atmosférou, postavami a dialógmi, no z apatowských komédií je najhoršia. Možno je to tým, že som videl predĺženú verziu, ale vtipných scénok je priveľa a dej sa kvôli tomu posúva len pomaly. Mrzí ma to lebo film má srdce, ale je to "len" za lepšie 3*.......po 5 minútach: dočerta s objektivitou, nemôžem sa na to svoje hodnotenie pozerať. Objektívne je to niekde medzi, ale ja si dám 4*. UPDATE (2013): po 4 rokoch zvyšujem na plný počet. Ten film má jednoducho kopec kultových scén, každá druhá veta je nezabudnuteľná hláška a navyše hovorí o sexe tak láskavo, že sa to inak ani hodnotiť nedá :) Len bolo treba na plné docenenie trochu dozrieť. P.S.: V niektorých komentoch čítam aká je to buranská komédia, čo ma trochu rozosmieva. Občas treba nazrieť aj pod povrch. V jadre je totiž 40 rokov panic jeden z najcitlivejších filmov aký som kedy videl. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je, že má-li nějaké poslání, netýká se ani tak sexu, respektive, že ukazuje, že i být ve 40 panic je fajn a že nepřítomnost či absence sexu v životě není žádná tragédie. Asi se do toho motám. Děsil jsem se stopáže, ale nakoenc to bylo dost v pohodě, bez extra hluchých míst, což mě překvapilo. Naštěstí na vás film valí jednu epizodickou scénu a postavy za druhou (hodinové dvacetirande, trhlá Elizabeth Banks, naprosto úžasná část s neméně úžasnou Leslie Mann, dcera Catherine Keener nebo šéfka hlavního hrdiny). Je to zábavné, je to pochopitelné a srozumitelné, ač vulgární a trhlé, tak přesto dospělé. Jen ten vlasový závěr mi ten film skoro skazil. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film sráží občasné perverzní a nechutné výlevy, které ze sice hrubozrné, ale přesto velmi solidní a „dospělé“ komedie dělají teenagerskou sprosťárničku! Naštěstí takových momentů není moc a často jsou i vtipné! Carrell mi k srdci zrovna moc nepřirostl, ale tady předvádí parádní výkon a i přes jeho nablblost jsem mu držel palce a zároveň se v něm trochu viděl! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Človek by podľa názvu čakal, že sa bude jednať o komédiu plnú telesných tekutín, ktoré triskajú na všetky svetové strany. Omyl. 40 let panic je komédia o zdanlivej náročnosti zmysluplných vzťahov a o stupidite stupidných vzťahov. Nečakajte teda orgie, ale bohužiaľ ani salvy smiechu. Nenáročná oddychovka z ktorej si po dopozeraní budete pamätať maximálne tak depilačnú agóniu. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow točí "velkolepé" (nebo spíše přerostlé) komedie, jsou pekelně dlouhé, mají originální námět, sprosté jsou jak to jen jde, hrají v nich hvězdy nejtěžšího kalibru a vždycky se utopí ve vlastní štávě! Čím to může být? Režii ne, ta je pohodová a klidná, nikam diváka netlačí. Scénáristicky zvládnuto průměrně, nění to nijak vtipné, ale trapných scén je jako šafránu. Herecky taktéž ne, Steve Carell se narodil pro vtipné role a jeho kolegové z práce na trojku. Na jedničku to totiž umí bůh, na dvojku ti nejlepší z nejlepších a na trojku ta většina, co hraje v podobných "béčko-céčkách". Takže teda, kde je ta ona chyba? Netroufám si tvrdit, ale možná by bylo dobré se zamyslet, pane režisére, a nesnažit se do svého debutu vtlačit úplně všechno, co vás napadne. Máte na to ještě spoustu času. Přesto Virgina hodnotím velkem vysoko, stačí se podívat, jak to mohlo dopadnout - český ekvivalent panic je nanic je totální sux! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Celá scéna "You Know How I Know You´re Gay" byla improvizací Paula Rudda a Seth Rogena. (don corleone)
  • Všechny filmy, které jsou přehrávané v obchodě Smart-Tech jsou z produkce studia Universal. (don corleone)
  • Místo, kde kamarádi pracují ve Smart Tech Electronics, je ve skutečnosti součástí obchodního centra na 17401 Ventura Blvd. v Los Angeles. (veronikajel)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama