Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Tomco 

všechny recenze uživatele

nevidel som noveho poseidona (chvalabohu) a som rad. staru verziu som uz kedysi videl v telke, ale po rokoch som si konecne ozivil spomienky. milujem katastroficke filmy, hlavne ked nepostradaju inteligenciu a vyhybaju sa roznych kliseovitym podivnostiam. poseidon je dobre rieseny, vtiahne do deja, divak uveri, ze je skutocne v potapajucej sa lodi. hlavna deviza je tiez v tom, ze vsetko tahaju vyborni hackman s borgninom.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Velice povedený katastrofický snímek. Ocenění: Oscar - píseň (The Morning After), Speciální cena za vizuální efekty; nominace: vedlejší herečka (S. Winters), výprava, kamera, kostýmy, střih, hudba, zvuk BAFTA - herec (G. Hackman) Zlatý glóbus - vedlejší herečka (S. Winters) Motion Picture Sound Editors - střih zvuku (dialogy) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +herecké výkony, depresivní atmosféra, propracované charaktery postav –film je již opravdu staršího data/// Jediné v čem tenhle film nevyniká oproti novému Poseidonovi, tak v tom, že nenabídne takové efekty a grafické pozlátko. Ale to je v podstatě taky jediná věc, ve které je nová verze oproti této lepší. Přesto se i na tento film dá dívat, jen působí trošku „ušpiněně“, ale naproti tomu zase uvěřitelněji díky své syrovosti. Za zmínku stojí Gene Hackman a pro mě hodně zapamatovatelná Shelley Winters. Vlastně scény s ní si z dětství snad nejvíce pamatuji, kromě jiného taky pocit, že já bych to asi nedokázal. Film mě i po tolika letech nezklamal a i když dnes tomuto snímku nemohu plácnou plnej počet, tak regulérně dávám slušné 4*./// Celkem 78%/// Znovu viděno 21.8.2021 v Krnově na festivalu Krrr! - plátno tomuto filmu sluší i po letech. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je to jako pouť z Bible, kde nevěřící následují svého spasitele a uvěří mu až když je pozdě ! Normální lidé - civilisti, kterým jde jen o přežití a musí táhnout za jeden provaz, aby přežili. Každý charakter tu má své důležité místo a pomáhají si protože jim nic jiného nezbude. Film je za 4*, ale Gene Hackman a jeho role kazatele, který se nehodlá vzdát svého života ani druhých. Buřič, divoký přesvědčovatel a přitom citlivý, který zatne zuby a ví co musí udělat. Neskutečně silná role a projev Hackmana vysazuje tento film na vrchol. Film hlavně ukazuje, že člověk se NIKDY nesmí vzdát !!! ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Napnutý jak kšandy, mladý Hackman nadsamcem a reverendem v jedný osobě, krásný tváře mladejch trosečnic... a neuvěřitelně nadčasový zpracování. Jedna hvězda navíc za super zvuk praskající lodě a zurčící vody "odkudsi zespoda" - atmosféra, jak má být! Jo, a ještě něco - mladej štramák Leslie Nielsen v nekomediální roli! Byť malinký. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • S výjimkou nejnebezpečnějších sekvencí si herci všechno odehráli sami. Všichni se shodli na tom, že bylo natáčení fyzicky namáhavé. (džanik)
  • Podle storyboardů, které vznikly na základě původního scénáře je zřejmé, že úplný konec filmu měl mít ještě dodatek. Jakmile pasažéři odletí ve finální scéně helikoptérou (Rescue scene), tak měla nastat tzv. "Sinking scene" (scéna potopení), kde se převrácená loď měla potopit. Tomu, že k realizaci této scény nedošlo nasvědčuje skutečnost, že bylo natočeno pokračování Beyond the Poseidon Adventure (1979), které v obecném povědomí není příliš uznávané. Kdyby tato drobná scéna dotočena byla, tak by pokračování z principu nemohlo vzniknout. Otázkou zůstává, zda-li si toho byl v té době Irwin Allen vědom a kvůli pokračování se scéna záměrně nedotočila. (FIBO)
  • Natáčecí plac strojovny jako celek posloužil hned dvěma scénám, které jsou podle scénáře od sebe dosti vzdálené. Scéna, kdy pasažéři lezou do vodního tunelu, aby objevili strojovnu, a scéna, kdy se ve strojovně objevují - tato dvě místa jsou v jednom a tom samém prostoru malý kousek od sebe. Obě scény jsou rozdílně nasvícené (temná a světlá), takže divák běžně rozdíl nepozná. O tuto chytrou úsporu natáčecího prostoru se zasloužil William Creber, výtvarník filmu. (FIBO)

Reklama

Reklama