Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Napnutý jak kšandy, mladý Hackman nadsamcem a reverendem v jedný osobě, krásný tváře mladejch trosečnic... a neuvěřitelně nadčasový zpracování. Jedna hvězda navíc za super zvuk praskající lodě a zurčící vody "odkudsi zespoda" - atmosféra, jak má být! Jo, a ještě něco - mladej štramák Leslie Nielsen v nekomediální roli! Byť malinký. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri katastrofických filmoch je vždy nejaké priam štandardné zloženie prežitých,č i zachraňujúcich sa, tak trocha do toho vždy pripletú náboženstvá a tiež riadnu dávku hystérie. Tu anvyše aj veľa špiny a veľkej teploty. To putovanie bolo ešte fajn, horšie boli tie dialógy a postavy mi tiež nepripadali sympatické. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Výborné, výborné, výborné !! Ptala jsem se na názor mého syna, který vystudoval geofyziku, zda tsunami může převrátit zaoceánský parník kalibru "Poseidonu". Řekl :"Velmi lehce, pokud má vlna větší výšku jak 15 m" a epicentrum zemětřesení je někde hluboko v oceánu." Takže žádná fantazie, ale výborně zpracována možná realita. Není co dadat, všichni herci výborní. 5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Velice povedený katastrofický snímek. Ocenění: Oscar - píseň (The Morning After), Speciální cena za vizuální efekty; nominace: vedlejší herečka (S. Winters), výprava, kamera, kostýmy, střih, hudba, zvuk BAFTA - herec (G. Hackman) Zlatý glóbus - vedlejší herečka (S. Winters) Motion Picture Sound Editors - střih zvuku (dialogy) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý katastrofický film, jen co je pravda...jenže když vás něco nechytne, prostě vás to nechytne, takže chápete co bude následovat - originální, byť pěkně ujetý nápad ještě dobrý film neudělá...a co Gene Hackman, můj oblíbenec? V roli kněze zachraňujícího své bližní mě stejně jako ostatně celé Dobrodružství Poseidonu nezaujal...i když některé momenty filmu mě celkem šokovaly...proč to hrotit, ***. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Část scény stála na hydraulickém systému, díky kterému se mohla naklánět až o 45°. Zbytek obstaraly kamerové triky. (džanik)
  • Strojovna Poseidonu (i s pasažéry) byla zvěčněna ve voskovém muzeu "Movieland Wax Museum" v Buena Parku v Californii. (FIBO)
  • Jídelní salón (velká hala s oslavou) se inspiroval skutečnou halou z parníku RMS Queen Mary. Vznikl v ateliéru "Soundstage Six" ve studiích 20th Century FOX. (FIBO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno