Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 2
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (420)

rawen 

všechny recenze uživatele

První pokus seznámit se s tímto seriálem proběhl tak, že jsem si jako velký fanoušek anglické verze stáhnul první díl a znechuceně sledoval otrocký remake originálu. Dal jsem to k ledu a nedávno zkusil další díly - a ono je to moc fajn! Vše vychází jen z původního prostředí a hlavních charakterů, ty se ale postupně ubírají jiným směrem a to je skvělé, protože teď už se mi zdá, že má americká verze jen málo společného s tou anglickou. Bál jsem se co bude předvádět Dwight Schrute - americká obdoba Garetha Keenena - a on je snad ještě lepší! Boss Michael Scott si z anglického kolegy Davida Brenta naštěstí nebere moc příklad a tak zatím co David je zakomplexovaný, sebestředný, urážlivý, arogantní idiot, Michael je spíš malé, uřvané, hysterické, žoviální, sobecké děcko --- a zábava je s ním skoro stejně velká. Všechno jinak zastřešují producenti (tvůrci původní Office), což je jednoznačně dobře, protože zápletky a vtípky jsou kvalitní a to už jsem "dojel" do prostřed čtvrté série... Bravo, fanatičtí uctívači The Office UK, nebojte se toho! 8/10 PS: 8.1.2012 bohužel se stalo Kanclu to, čeho jsem se obával, natáhli ho na X stovek dílů, odešel Steve Carell a z původní kousavě trapné břitké zábavy zbyla rodinná selanka... Ach jo... Snižuju hodnocení na 7/10 ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

V podstatě nezdařilý americký remake. V prvních dílech probíhal křečovitý pokus o přežvýkání velice originální předlohy pro amerického diváka. Charaktery a základní děj se v následujících dílech vydávají naštěstí trochu jiným směrem a dávají šanci vzniknout alespoň průměrnému seriálu. Na seriál jsem se díval hlavně kvůli poslouchání angličtiny, ale i tak jsem nevydržel a nedokoukal (po první sérii a cca půlce dílů z druhé a třetí série). ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Vyhýbal jsem se tomu léta, protože anglická verze se nějak blbě shání, v americké remaky nemám přirozeně důvěru a navíc jsem nikdy nedělal v korporátu, takže jsem se obával, že se do toho nedostanu. Prejže rejže. The Office je hlavně o naprosto hodinářský práci s trapností. Jsou místa, která až fyzicky bolí, nejednou mě seriál zatlačil do vyloženého nepohodlí. Žádný přidaný smích, naopak přidané ticho, znechucené pohledy, vyhořelý kancelářský krysičky a košile s krátkým rukávem. Přitom jednotlivý vtipy i typologie postav jsou tu tak hrozně dobře odkoukaný, že úplně lituju tvůrce, protože museli s někým jako je Michael Scott skutečně přicházet do kontaktu po delší dobu. Navíc mě příjemně překvapila i dobře napsaná a fakt hezká, něžná romance mezi dvěma postavami. _______ U druhýho dílu druhý série nestihnete valit oči, jak prorocky působí v současné době. Když po schůzce s vedením ohledně potřeby omezit sexuální obtěžování na pracovišti přijde Michael mezi své podřízené a trucovitě zahájí proslov slovy "Bohužel jsem se právě dozvěděl, a není to můj nápad, že se již k sobě nemůžeme chovat jako přátelé.", tak jsem tam přesně místo něj viděl nějakýho kripla typu Jakuba Horáka nebo Dana Vávry. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelné. Poameričtěný britcom, který není horší než originál. Vlastně není ani moc odlišný. Zůstala trapnost visící ve vzduchu, vtipné odmlky a zámlky, tázavé pohledy do kamery a vtipy, jejichž pointu si musíte domyslet. Bylo ubráno vulgarit a jízlivosti. Michael v podání Steva Carella je podobný, s odpuštěním, kokot jako Ricky Gervais, akorát mimikou své tváře občas naznačí zárodek nějaké normální lidské emoce. Celkově zůstává po americkém Kanclu sladká pachuť, což oproti více hořkému a místy (právě postavou šéfa) nepříjemnému britskému klenotu může někdo vnímat jako vyměknutí, ale čím jiným by už pak měla být americká verze americká? 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Phillo ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by mezi britským originálem a americkým remakem byl nějaký výrazný kvalitativní rozdíl. Gervaisův "Office" přišel s ústřední čtveřicí postav, na kterých byl seriál postaven. Novější verze ale díky americké tendenci vyprávět donekonečna potřebovala širší paletu postav, a v tom je právě její kouzlo. Živý svět kanceláře plný různorodých existencí poskytuje poměrně plodnou půdu k vytváření komických situací, byť se ústřední děj buduje kolem hlavní čtveřice. Carell je ve své roli výborný, ale osobně jsem se bavil více u Gervaisových kreací, které ve mě vyvolávaly akutní pocity trapnosti. Carellovy výstupy se od trapnosti spíše přesouvají k projevům totální mentální zaostalosti ve smyslu "kam až může lidská blbost zajít". Američani si ale svůj produkt chrání, a proto na rozdíl od britského šéfa kanclu, se pro nevyhození Michaela vždycky nějaký důvod najde. A oni ho nejen chrání, oni si ho natolik oblíbili, že se nad ním slitovali a věnovali mu vztah s ženou! Tohle by asi v britské verzi neprošlo:-) ()

Galerie (1 720)

Zajímavosti (138)

  • Mezi kandidáty na nového ředitele scrantonské pobočky Dunder Mifflin v epizodě Search Committee (2011) se objevil také v té době čtvrtý nejbohatší člověk světa Warren Buffet. Jeho majetek byl v té době odhadován na 77 miliard amerických dolarů. Výběrovou komisi odradil jeho požadavek na zvýšení příspěvku na benzín o 2 pence na kilometr, pokud bude k práci využívat vlastní vůz. Podle slov jeho dcery nemohl být fanouškem seriálu, protože celý život sledoval pouze zpravodajství. (klukluka)
  • Mnoho protagonistů seriálů napsalo k některým epizodám scénář. Úlohu scenáristy si tak vyzkoušeli B.J. Novak, Mindy Kaling, Paul Lieberstein a Steve Carell. Podobně se režie některých epizod ujali Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Ed Helms, Mindy Kaling a B.J. Novak. (Brousitch)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama