Reklama

Reklama

Obsahy(1)

20 letý Nishi je lama a srab. Když si ale nechá vystřelit mozek z hlavy, rozhodne se, že si urve svojí druhou šanci... A skončí v břiše velryby. Film Mind Game je dalším snímkem produkční a animační společnosti 4°. Pohodlně se usaďte a nechte na sebe působit šílenou hru vzešlou z mysli tvůrců tohoto filmu. (Skejpr)

Recenze (42)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Animovaná paralela tvorby Kacuhito Išiiho, ktorý svoju vlajkovú loď, Cha no aji, vypustil do sveta taktiež v roku 2004. Masaaki Juasa vytvára nezastaviteľne sa rozrastajúcu paletu motívov, animačných techník, závratne absurdných a neopozeraných nápadov, pričom vo všetkom audiovizuálnom ataku dokáže virtuózne tematizovať aj vlastnú chaotickosť. Imaginácia Mind Game predstavuje hurikán šialene zvrchovaného autorstva, niekoľkonásobne prerastajúceho rozmery samotnej veľryby, v ktorej útrobách značná časť diana dravo expanduje. Ak by obrazy a skulptúry Takashiho Murakamiho náhle ožili a spolčili by sa do jednej veľkej neohraničenej masy, vyzeralo by to presne takto. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Jak již ostatní naznačili nejde o běžný animovaný film. Lze zde nalézt místa v nichž jsem byl unešen a vnímal sem jen rychle měnící se děj. Pak ale přišla změna grafiky, kde autor zaexperimentoval s koláží a 3D animací a bylo po atmosféře. Některé části stály za 4-5* jiné za 2*. Občas nebylo potřeba ani slov k vyjádření myšlenek. Rozhodně stojí za to tento film vidět, ale jednou to bude bohatě stačit. ASi bych dal 4*, bohužel se občas zjeví nešťastné experimenty s grafikou a proto dávám jen 3. ()

Reklama

Daweflip 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je nerozhodný a ustrašený mladík, který zoufale touží po své lásce ze střední školy, ale nedokáže se k ničemu rozhoupat. Ani tehdy, když jeho milá čelí hrozbě znásilnění, není schopen jí pomoci a místo toho se klepe za rohem zabalený do klubíčka. Jeho strach a nerozhodnost jsou také příčinou jeho smrti. Tváří v tvář skutečnosti, že jeho život definitivně skončí už po 20 letech, se rozhodne bojovat ze všech sil o druhou šanci. Dostává ji a jeho život se mění o 180°. Brzy poté jej náhodou spolkne obrovská verlyba a začíná ta pravá podívaná... ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Chápu vítky, že druhá část filmu může být pro někoho nuda po bombastickém začátku a automobilové honičce, ale druhá polovina je naprosto podstatná k tomu, co se film snažil říct o hlavní postavě. A na to, že se víceméně "nic nedělo" to stále bylo neuvěřitelně zajímavé. To řečeno - asi nikdy neuděláte napínavý film o tom, jak je někdo zaseknutý v životě na jednom místě. Tohle je ale sakra blízko. Zkrátka mind game o smyslu života vesmíru a vůbec. A scéna s Bohem je úžasná. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Po Kočičí polévce další "majstrštyk" ze studia "Čtyři stupně". Studio má tak za sebou minimálně dva v rámci anime zcela neprůměrné snímky s nádechem surreálna a lze věřit tomu, že i do budoucna si od něj můžeme slibovat zajímavé projekty. Masaaki Yuasa, jenž byl scénáristou předchozího snímku se tentokrát ujal režie sám a zdá se, že to bylo jen dobře. V tomto surreálném do sebe zavinutém příběhu je smrt hlavního hrdiny teprve počátkem děje. Pokud máte chuť vydět něco zcela šíléného, za to však graficky vyvedeného a velmi promyšleného - pak je "Myšlenková hra" ta správná volba. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Masaaki Yuasa v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama