Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Máte svědomí? Jste příliš stará? Máte nevyhraněné ideály ohledně loajálnosti? Jste sice bez jazykových znalostí, ale zato upřímný? Disponujete empatii a citem? Zastavíte se před mrtvolami? Pokud na všechno odpovíte ne, jste přijati.. Konverzační dramata, v nichž se skupina lidí dusí ve vlastních šťávách ve hranatém hrnci (čti místnosti), musí přijít s chytrým vývojem, nejednoznačností charakterů, podněty k zamyšlení a momentem překvapení. Tohle všechno Piňeyro ve svém preludiu k Margin Call má a názorně předvedl, jak se těží z minima maximum. Když se nad tím do důsledků zamyslíte, podobná metoda výběrového řízení je pro manažerské funkce jakékoliv výše naprosto dokonalá. Princip survivalové reality show, akorát s tím rozdílem, že čím dřív vypadnete, tím více jste člověk, ale to je vítězi jaksi u prdele. Ostatně jak říkal Jackie Cogan v Killing Them Softly, každý v tom jede sám.. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Protože morální hodnoty a dobrá kuchyně nám začnou chybět až ve chvíli, kdy je nemáme. Ne vždycky ale z našeho života mizí (z pozice pouhýho pozorovatele) tak zábavnou formou, jako v týhle variaci na thrillery, v nichž 10 lidí v objektu/ na ostrově/ kdekoliv musí zabít/ zničit/ umučit svoje kolegy/ vrstevníky/ přátele, aby sami vyvázli. Ve variaci velmi reálný, o to děsivější a (pouze) z perspektivy diváka škodolibě úsměvný. V tomhle světě já žít nechci...a nabonzovala bych pro to kohokoli. ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Dvanácti rozhněvanými muži a reality show stylu Velkého bratra. Film se odehrává prakticky jen v několika místnostech a staví hlavně na hereckých výkonech zúčastněných, které jsou opravdu výborné. S příbývajícím časem a ubývajícím počtem uchazečů ale Metoda trochu ztrácí na intenzitě a mírně se vleče a ani konec nepůsobí tak nějak úderně, jak bych čekal. Pomocí Grönholmovy metody jsem vybral ze šesti kandidátů jako nejvhodnější hodnocení tři hvězdy. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Psychologická hříčka o sedmi kandidátech na post vysoké manažerské pozice uzavřených jednoho dne společně v jedné místnosti, kde se podrobují důmyslnému testu. Čím více mazaných fint na sebe vymýšlí, tím více se na povrch derou klady a zápory jednotlivých postav. Vítěz může být jen jeden - no a cesta ke zdárnému konci vede v tomto případě přes "mrtvoly". Chladné, cynické a studené tak jak to v dnešním odcizeném světě chodí. Závěrečný symbolický záběr na bordel v ulicích se ptá: "A k čemu to všecko?" ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Česká televize překvapila a po delší době jsem našel na ní hodně dobrý film. Nápad skvělý a zpracování stejné. Po sledování mně napadlo srovnání s 12ti rozlobenými muží zkombinovanými s reality show. Film ve mně udržoval napětí až do konce, takže mě i v pozdních hodninách udržel vzhůru. Španělské filmy se mi líbí čím dál víc. Úplná srdcovka to není, ale silnější 4 hvězdičky si zaslouží. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama