Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Zábavné spracovanie komixu, ktorý ale nepoznám, avšak hlavný hrdina je mi celkom sympatický. Film je určený hlavne pre skupinu divákov okolo 14 rokov, aj ja som ho videl zhruba vtedy a celkom sa mi tento mix akčnosti, hororu a uletenosti páčil + dobrá hudba a zobrazenie záhrobia ma potešili tiež. Dnes je to pre mňa príjemná nostalgická spomienka pri akčnej zábave plnej rôznych bizarných postáv, ktoré som mal v puberte celkom rád. Príjemná spomienka, ale ak to budete pozerať po prvý krát ako „starší“ (t.j. od 16 rokov) tak neviem neviem. Musíte byť asi fanúšikom komixu alebo brať film s veľkým nadhľadom, aby sa vám to páčilo, ale možno sa mýlim. ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Och jaj, čo toto má akože byť? Normálne rozmýšľam nad nadávkami, ale asi sa zdržím. Tak k veci a priamo: SPAWN je debilný film najvyššieho kalibru. Hnusný, úbohý, zaražajúci a hlavne (a to je to najhoršie!) časožrajúci! Áno čítate dobre. Tento film vám ukradne to najlepšie čo si o komixoch myslíte (hovorím o tých filmových). SPAWN je katastrofa, ten úchylný šašo je katastrofa, tie efekty sú veľké hnusné ho... Príbeh je o ničom a oničom! Lepších hercov by som za 10 minút našiel na ulici. Pritom sa z toho dalo vytrieskať omnoho viac, len to chce trošku rozumu. Stačila by kvapôčka. Úprimne sa čudujem hodnoteniam nad 1* (vážne som uvažoval nad odpadom!). A ak tu niekto tvrdí že John Leguizama je ako šašo fajn, mal by to pozerať dookola kým sa z toho ne... Katastrofa! Rada na záver: radšej si pozrite Rosamunde Pilcherovú a využijete čas plnohodnotnejšie... A myslím to vážne! ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky si hned ospravedlním... Celý tenhle filmový komix je zajímavě rozpolcený. Střídají se v něm špatné a velice dobré scény, na svou dobu slabší i výborné triky a hlavně dobré a velice špatné, řekl bych až Cčkové herecké výkony, které jsou taky dost přiživeny občas pokulhávajícím scénářem. Dnešní divák už se na Spawna dívá jako na starožitnost, v době, kdy digitální technologie vytváří celé filmy téměř nerozpoznatelné od skutečnosti, je Spawnův rudý, velice očividně digitální plášť k smíchu (o digitální pekelné krávě, alias satanovi nemluvě). Taktéž choreografie soubojů je těžce zastaralá. Troufám si říct, že hlavní zbraň a síla filmu je však v něčem jiném - temné atmosféře a rozervanosti hlavního hrdiny. Tam Spawn sbírá body oproti jeho novějším digitálním kolegům. Samozřejmě, na Vránu nemá, ale i tak je podle mě Spawn filmek, který stále stojí za shlédnutí, minimálně kvůli snad nejlepšímu (=nejzábavnějšímu) komixovému záporákovi (sorry Jacku), Klaunu Violátorovi. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Spawn-a" som voľakedy videl, nepamätal som si ho, dnes som si doprial "repette", dnes už viem prečo mi v pamäti neutkvela žiadna spomienka. Kľudne môžem definitívne zabudnúť. Takéto amatérske, "comicsové" klišé príbehy, nie sú nič pre mňa. Človek musí byť naozaj fanúšik obdobných filmov, aby si ich užil, inak .. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Spawn ma jednu veľkú chybu a to že autor tohoto komiksu Todd mc Farlane sa podielal svojho času na spider-manovi a ovplivnení pekelnými komiksmi ako ghost raider , dal spider manovi zbohom a stvoril spawna. Spawn má už tú chybu že je to profesionálny zabiják, ktorý sa zmení na superhrdinu to znamená že nemáte absolútne žiadnu šancu sa s ním stotožniť a len sledujete jeho vývin ktorý je priamočiary. Preto séria Spawn nemala čo ponúknuť aj keď má pár skvelých postáv. Tento film je oproti komiksu horší a o dosť. Za prvé - digitálne efekty , ktoré až tak nevadia kým nepríde na finálnu bitku v pekle. Tá je neskutočne zlá a smiešna vďaka efektom. Potom kamera. Tak statický akčný film som ešte dlho nevidel. preto sú akčné scény totálne nezáživné. Revell napísal len jednu jedinú dobrú hudbu v živote a to pre riddicka. tu som ju ani nezaregistroval. Postavy sú úplne hrozné a smiešne a nudné. dokonca aj hlavný hrdina. Scénar im posúva vety, ktoré nie sú vyslovene zlé. Jedná sa o komiksovú adaptáciu takže musíte odpuštať ale je to rutinné hranie, nezáživne a dippé ako by si to nevšímal. Jeho réžia nie je ničím výnimočná a tento film sa najviac približuje k strašnému ghost raiderovi. pri zhliadnutý tohoto filmu budete považovať daredevila za skvelý film. jediné za čo dávam dve je za prvé atmosféra , filmu ktorá je temná, pod kožu sa derúca a správne komiksová a tá druhá pánu leguizamovi ktorý svojho klauna zahral tak že scény s ním milujem. Vtipné, nechutné, záporácke.Jediný herec čo si to užíval. Thats all ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Terryho Fitzgeralda si mohol zahrať Edward Norton, no na projekte sa nemohol zúčastniť kvôli natáčaniu filmu Hráči (1998). (m.a.t.o.)
  • Klaun povie vetu: "Milujem rannú vôňu horiaceho asfaltu!", čo je odkaz na film Apokalypsa (1979), kde odznela podobná veta: "Milujem rannú vôňu horiaceho napalmu!". (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama