Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

jura-roy 

všechny recenze uživatele

Chcete si užít pohodu a radost ze života? Dejte se dokupy s borcem jménem The Kid nebo jen Kid. Nádherný film a tom, jak si užívat a nic neřešit. Turturro a Rockwell tu hrají mistrovsky a celý příběh má nádech starých dobrých časů, kdy se o Vás všichni starali a byl čas na to si pořád jen hrát. Poselství filmu - radovat se ze života není třeba rozebírat. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož shlédnutí musí přehodnotit životní hodnoty snad každý. Lepší návod než v podání Turturra a Rockwella neexistuje. V životě jsem necítil při sledování filmu takovou pohodu, jako tomu bylo v tomto případě. Obrovská škoda je, že v TV jej dávali jenom 1x a v kině jsem jej kdysi viděl na Febio festu. Moc rád bych jej viděl znovu, resp. rád bych jej viděl vždycky, když ji mi je nejhůř nebo mám deprese. Přemýšlím, o kolika filmech toto mohu prohlásit a nic mě nenapadá. V neposlední řadě film je balzámem na duši a v porovnání s hollywoodským výplachem mozků naprostou očistou. Doporučuji rovněž všem těm, kteří neví nebo se neumějí radovat ze života a ze zdánlivých maličkostí. PANU REŽISÉROVI DĚKUJI ZA VÝJIMEČNÝ ZÁŽITEK. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si říkal, že tři hvězdičky a víc ani ťuk, ale právě díky rozvolněné a na první pohled neurčíté atmosféře jsem se rozhodl později zvýšit. Tento film se zkrátka musí v člověku rozležet, je to příjemné "indie", nachazející poetiku v obyčejnosti a jednoduchosti. Divák očekávající úderný a výmluvný děj je pak jako samotný Al Fountain - upjatý a úzkoprsý - je třeba se uvolnit a The Kid ve skvělém podání Sama Rockwella si k vám najde cestu. Krize středního věku je tedy zažehnána, resp. příjemně překonána a tak i když určitou naivitu snímku neodpouštím, mohu jej zařadit po bok (přesněji těsně za) známější Můj nejmilejší bar... 7/10 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě po dlouhé době opravdu uchvátil, nádherné, nenucené, jednudoché a přitom tak zvratové. Manžel od rodiny je na pracovní cestě, která mu předčasně končí, netuší proč, ale něco mu říká, aby nejel domů a podíval se na jezero, kde kdysi v mládí strávil dva dny. Jeho výlet nabere neočekávatelných obrátek. Nutno dodat, že se jedná o elektroinženýra, jenž má přezdívku od manželky "Clockwork", poněvadž je na vteřinu přesný a vcelku suchý člověk. 5 Hvězdiček a zasloužených, tento film musíte vidět. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Opět minimalistický, velmi levný, ale přesto nadprůměrný film Toma DiCillia s výborným Johnem Turturrem. Krásný příbeh procitnutí ze zavedeného stereotypu. Uvědomění si jiných hodnot a přístupu k životu. Sam Rockwell naopak hraje hrozného magora, který působí jako terapeutický činitel, který se mimo jiné stará i o humor v tomto filmu. Příjemná záležitost, doporučuju. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama