Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (543)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film bych zhodnotil jedinou větou - Veverka nezklamala!!! Na ní jsem se těšil nejvíce...ale jedna veverka film neudělá. Dvojka už není tak vtipná jako jednička, ale rád a se zaujetím jsem se na ní koukal hlavně když se tam objevili mezivstupy veverky s jejím ořechem. Zpracování je taky stále na velmi vysoké úrovni. Celkově to není zklamání ani zdařilé pokračování...spíše zlatý střed. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nic jiného než nudná přisírka parazitující na úspěšném prvním dílu. Tvůrci jednoduše zopakovali ten samý recept, jenže tentokrát se něco ošklivě pokazilo a z této přeplácané pravěké road-movie se stala nudná infantilní pohádka s nadbytečnými postavami a recyklovanými vtipy. A to se mi první díl poměrně líbil a dobře jsem se u něho bavil. Tohle je nuda a sprostá (vůči divákovi) odysea za zelenými papírky pro producenty . 45% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nebyla to láska na první pohled, ale možná právě proto je teď Obleva s odstupem můj nejoblíbenější díl. Sid válí každým sebehloupějším slovem, supí song si broukám podezřele často a Scrat je definitivně králem vedlejších animovaných postav. Když jsem si při dalších zhlédnutích zvyknul na podstatně větší důraz na rodinné hodnoty, usmívám se už jen při psaní tohoto komentáře. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

táto rozprávka nie je pre deti. pretože zopár vtipných postvičiek a niekoľko gagov (väčšina z nich s veveričkou) zaniká v ústrednej téme a motívoch bočných, ktorými sú katastorfická línia zániku sveta (končí sa síce sladkým happy endom - no iba dočasným, všestci vieme, ako to s mamutmi a dobou ľadovou dopadlo), téma vyrovnávania sa s vlastnými fóbiami, téme vlastnej smrti, pudov a zachovania rodu (mnoho vtipov so sexuálnymi náražkami a na moje prekvapenie veľa čierneho humoru - supia pesnička a jej následné spievanie samotným Sidom, skrátka veci, ktoré deti nemôžu pochopiť), skrátka príliš veľa napätia, pochmúrnosti a thrilleru na rozprávku. Viac priestoru dostala veverička, vtipy v ňou sa však s pribúdajúcim časom tiež stávajú viac dospelácke s akýmsi temným podtónom; keď to hodnotím ako produkt pre našich najmenších, tak ja by som na to pustil svoje deti jedine keby som si bol istý, že už niektorým otázkam rozumejú (sex, smrť, strach, čierny humor . . .), ale inak veľmi skvelo animovaná a celkom pozerateľná záležitosť, kde síce ani nešlo o dej, aj tých hlášok a slovného humoru bolo pomenej - nechýbal však vôbec, ale tá partia hlavných hrdinov to zachraňuje, sú skrátka kúzelný ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo by to bol za film bez Sida a ešte jednej postavičky. Prehistorickej šablozubej veveričky, ktorá sa znova naháňa za žaluďom pričom likviduje a ničí nielen seba, ale i objekty milión krát väčšie než je ona sama. Tvorcovia pochopili, že toto malé stvorenie je prvé, čo sa divákovi vybaví, keď počuje o Dobe ľadovej a tento krát prenechali našej malej kamarátke oveľa viac priestoru, čo ocenia všetci, čo ju milujú – čiže všetci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Osmdesátimilionový animák debutoval (31. 3.-2. 4. 2006) s obratem 68 mil. amerických dolarů, což bylo jen o něco méně, než utržili Úžasňákovi (2004) a Hledá se Nemo (2003). Celkový obrat v Severní Americe se vyšplhal na 195,3 milionu (a překonal tak 176,3 mil. prvního dílu), celosvětový pak na 667,1 mil. (imro)
  • Režisér Carlos Saldanha se do té doby podílel na režii téměř všech CGI projektů Blu Sky Studios. Na kontě měl mimo dvou dílů Doby ledové a Robotů (2005) také pětiminutové Scratovo dobrodružství (2002), které si pro sebe "ukradla" titulní veverka. Pracoval ale také na hraných filmech a dohlížel například na speciální efekty u Klubu rváčů (1999). (imro)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama