Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jako už tradičně ne úplně triviální myšlenka (hledání Boha – ve středu galaxie; skryté "bolesti") se tentokrát nepotkala s adekvátním zpracováním: hloupý scénář, kolísavá režie, laciná výprava, opravdu mizerné triky. Výborná hudba, zejména ale sehraná posádka a kamarádsko-rodinný vztah pošťuchující se trojice Kirk-Spock-McCoy ovšem nezklamaly ani v tomto případě. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kapitán Kirk už se vzepřel spoustě autorit – nadřízeným, Romulanům, Klingonům, inteligentním padouchům... a poradil si naposled i s párečkem velryb. Kam se dá ještě dále jít? Duel Kirk vs. Bůh? Sem s tím. Škoda, že to co všechno předchází je naprosto nezajímavá a zbytečná omáčka bez jediné špetky napětí. Ale nepochopte mě špatně, i ten konec je vlastně naprosto dementní. 35 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice uvidíte jeden velký palec, z něhož je celý příběh cucán, ale jako slušná večerní oddechovka to pořád funguje. Trochu více humoru (Spock je stále důstojným terčem mnoha vtipů, nejen z Kostrovy strany), opět zase trochu toho filosofování a místy jsem si myslel, že to trochu okukuje od prvotního filmu, to závěrečné odhalení mě z části pobavilo, z části zhnusilo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Doprdele lidi vy jste fakt mentálové :D Tak já tenhle díl na základě zdejšího zdrcujícího hodnocení roky odkládám a teď když ho náhodou chytnu v tv zjistím, že je to úplně pohodová svěží jízda plná nadhledu... Výsledné vypointování celé té pouti za nejzazší hranici je sice kapku nedotažené a dalo se z něj vytěžit mnohem více, ale jinak je to fajn zábava a v řadě startrekovských filmů rozhodně nejde o nějaký propadák.. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Z klasických šesti Star Treků je tento rozhodně tím nejslabším. Snaží se filozofovat a někdy zase vtipkovat zároveň. Navíc příběh se opět rovná obsahu epizody seriálu. Za všechno ale asi může nerozvážná a nevyzrálá Shatnerova režie, kterou si doslova vydupal. Chyba! Alespoň, že známá sestava z Enterprise si drží svůj standart. Slabší 2 hvězdy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 11. října do 28. prosince 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Když měl film vyjít na DVD, požádal William Shatner studio Paramount o dodatečné peníze, aby film přiblížil svému původnímu záměru. Studio odmítlo. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama