Reklama

Reklama

Větrný démon

  • Česko Démonické větry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Cory s několika přáteli navštíví starou usedlost, kde jeho předkové, jak se později ukáže, holdovali černé magii a démonismu. Místní je od pobytu v domě odrazují, skupinka však na jejich prosby nedbá. Ve vzduchu je však něco smrtelného a v domě už na partu přátel čekají démóni. Brána do pekel se otevírá… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Demon Wind som mohol veľkým oblukom obísť, ale rozhodol som sa, že dám tomuto filmu šancu. A moja volba sa ukázala byť zlá. Spočiatku sa začneme pohybovať v pomalom tempe, akcia sa zadrží, režisér vytiahne neohrabaný dialóg a hlúpych hercov, kde jeden začne prehrávať toho druhého. Na filme nezaujme skoro nic, co by aspoň za zmienku stálo za to. PS: Ale gore efekty neboli zlé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror v přesném duchu 80.let - po všech stránkách. Hudba (B.Wallenstein) chvílemi připomíná Carpenterovu z jeho nejlepších fláků (hlavně zkraje), jinak převládající syntezátory typické pro onu dobu zjm. v italských horrorech a kriminálkách. Účesy rovněž dobové a démon v podobě polonahé prsatky jakoby vypadl z klipů MTV. Nijak převratný příběh sází hlavně na atmosféru a naprosto skvělé masky! Triky, představované kreslenými blesky a malovanou energií, jsou dobově mizerné, byť už tehdy se dělaly výborné počítačové (Terminátor, Propast, Vládci vesmíru, Krotitelé duchů ad.). Nejen masky připomínají italskou školu, ale i detaily - lebka s červy (žížalami), vejce, které pukne a vyvalí se z něj červi (larvy potemníka), kostlivec na kříži, mlha...Zástupy nemrtvých dají vzpomenout především na Romerovu Noc oživlých mrtvol. Sliz, rituály, prokletý dům, co více si přát! ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Téměř céčková trapná mega sračka,kterou od totálního odpadu odtrhávají jen celkem dobré masky a moc pěkně vybrané prostředí.To vše zbylé je téměř nekoukatelná blbost ve které vévodí absolutně gumoví toaletní herci..Pro mě veliké zklamání a doporučení pro každého milovníka béčkových hororů-ruce pryč! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod nás naladí na príjemnú, tajomnú a krvavú notu. Avšak to čo nasleduje potom, je vata s hlúpymi a naivnými dialógmi a ešte debilnejšími hereckými výkonmi, popretkávaná ( dobre známymi ) hororovými motívmi. Ale aby som nebol len kritický, krvi a slizu je tu dostatok, démoni sú kvalitne odpudzujúci a celkom sa podarila aj výprava. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ch. Ph. Moore očividne ľúbi Fulciho a talianske horory, ich vplyv je vo Veternom démonovi evidentný. Takisto má iba minimálny zmysel pre logiku a realitu - napr. benzínová pumpa na poľnej ceste opäť odkazuje na makabróznu poetiku starej talianskej školy. Náznaky hrôzy sú však veľmi účinné a vyvolávajú strach. Režisérovi sa darí vytvárať mrazivú atmosféru a navodiť pocit, že zlo je všadeprítomné. Takže, stupídne herecké prejavy a zopár lacných trikov (modré elektrické výboje) sa ľahko dajú odpustiť. Masky nemŕtvych boli výborné, ale keď sa tieto bytosti z oného sveta objavili na scéne s filmom to išlo od desiatich k piatim. Záver bol prekombinovaný. Podstatné však je, že ide o horor, v ktorom sa už od začiatku niečo deje, ktorý má rotáciu, dynamiku aj tajomstvo. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama