Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (573)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tvůrci mají Andersonův film z roku 1995 opravdu rádi a nový Mortal Kombat netočili s tím, že je potřeba složit reparát a matce krvavých videoher napravit pověst, nýbrž že ho chtěli natočit tak, jak by ho dnes asi natočil tehdejší Paul W. S. Anderson. A tak čekejte další béčko s ne moc zajímavými postavami, které se bere smrtelně vážně, ačkoliv se v něm děje to, co se v něm děje, docela slušné (ale rozhodně ne nijak dokonalé) triky a řadu scén, které původní film vyloženě připomínají, ne-li citují. Nic víc, nic méně. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nový Mortal Kombat je pro mě zatím největším guilty-pleasure tohoto roku. Nemůžu říct, že bych někdy byl fanouškem herní série, přesto jsem jí na filmovém plátně vždy přál nějaké zadostiučinění, které s devadesátkovou hollywoodskou kravinou od Paula W.S. Andersona a tím edwoodovsky otřesným pokračováním Johna R. Leonettiho rozhodně nepřišlo. Ale teď je konečně tady. Vlastně si neumím představit, jak by to šlo udělat líp - minimálně ne o moc. Má to samozřejmě svoje chyby a mohl bych je jmenovat, ale přece se nebudu mstít filmu, který mě svým klukovským přístupem a kreativní akcí tak dobře bavil.  Blbinka se srdcem jednou za čas neuškodí. Pokračování sem a co nejdřív! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No lip to asi dopadnout nemohlo. Ne, ze by to byl nejakej film roku, to fakt ne, ale poctive natoceny becko od fanouska pro fanousky rozhodne ano. Jediny, co me krapet nasralo, je to, ze jsme vlastne vsechno videli uz v ukazkach, tak trochu jsem doufal, ze tam bylo vybranejch jen par scen, ale bohuzel ne, o moc vic nez v trailerech tu neuvidime, na Mortal Kombat vlastne ani nedojde, vetsina souboju se sfoukne docela rychle a ackoliv to krvavy rozhodne je, ze by to bylo to nejdrsnejsi eRko historie to fakt ani zdaleka. Jinak pribehove to je samozrejme naprosto primitivni a jde jen o to, jak nahnat postavy k sobe. Herci moc nemaj co hrat, ale prekvapive me srali min, nez jsem cekal a napriklad takovej Kano je vylozene fajn, naproti tomu Raiden je tragickej, s nostalgii vzpominam na genialniho Lamberta. Jako celek film ale utece jako nic, souboje i triky jsou fajn a vylozene si to rika o druhej dil. Takze i kdyz to neni nejakej zazrak, pruser se nastesti nekona a ja jsem vlastne spokojenej a s chuti si to jeste nekdy pustim. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že nový Mortal Kombat vznikl hlavně za účelem naplno se zavděčit těm hardcore fandům hry, kteří chtěli ze všeho nejvíce na plátně vidět svoje milované fatality a s nimi spojené cheesy hlášky (Kano Wins, Flawless Victory). Je hezké stanovit si cílovku a oceňuju i snahu (minimálně tu lišit se co nejvíce od Andersonovy verze a být blíže předloze), ale nebýt úvodní scény s přesným Sanadou a sympaticky hovadského Kana, který jako jediný ani na chvilku nesere mramor, nebylo by moc o co stát. Proti novému hrdinovi vlastně nic moc nemám, zato třeba hyperpatetický prcek Liu Kang je až nechtěně směšný a zdejší Shang Tsung nesahá nezapomenutelnému záporáckému ksichtu C.-H. Tagawy ani po kotníky, stejně jako nový (zcela zaměnitelný) Lord Raiden Christopheru Lambertovi. Souboje nejsou špatné, ale vzhledem k tomu, že právě ty by měly být tím největším lákadlem, mě vlastně nijak zvlášť nenadchly. Přitom SubZera hraje Joe Taslim, jeden z nejschopnějších současných řezníků (viz Zátah, Rychle a zběsile 6, seriál Bojovník). Největší problém ale je, že je to celé tak nějak divně poskládané a skoro nikdy to vyloženě nestrhne (na to by tam Sanada asi musel být v jednom kuse, což ani omylem není). Nevadí mi, že je to brak, který se tváří možná až moc vážně. Spíš to, že to není tak cool, stylové, efektní a zábavné, jak bych si přál (ze všech těch fatalit mi navíc opravdu dobrá přišla jen jedna). Andersonova verze je sice možná ještě hloupější, v jednotlivostech i celku však má své zvláštní guilty pleasure kouzlo, kvůli němuž si ji dokážu užít i po skoro třiceti letech od jejího vzniku. Řečeno klausovštinou: "Je to taková nevýhra." 50 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prostinký děj, rychlý střih, dunivá hudba a choreograficky solidní souboje. Zhruba tak si pamatuju kousek od Paula W. S. Andersona z roku 1995. Samozřejmě mohl a měl být ostřejší a brutálnější. Tahle verze je. Čvachtavě krvavá. A je to příjemná změna. Na druhou stranu se bere strašlivě vážně. A i v těch „koulích“ se měli tvůrci ještě víc utrhnout. Přitom přesně takové oddechovky bych si v tomhle dietním období přál. Fanoušci fenoménu si nicméně můžou postupně odškrtávat jednotlivé ikonické charaktery. Postavy ale úplně zajímavé nejsou, sem tam na diváka vyskočí nějaký solidní souboj nebo svěží nápad, kaskadéři se snaží, ovšem zbytek nestojí za řeč. Svůj účel tak nějak plní. Být to delší, šel bych s hodnocením dolů. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • Ledový meč Sub-Zera (Joe Taslim), Kori blade, byl vyroben z pryskyřice s plastovou fólií uvnitř, která mu poskytla ledový vzhled za světla. (Nathaniell)
  • Amulet, který se pokusil ukrást Kano (Josh Lawson), patří jednomu ze Starších bohů Shinnokovi. Zahlédnout můžeme taky modrý vějíř, ikonickou zbraň princezny Kitany, dvojčete Mileeny (Sisi Stringer). (NiWi)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama