Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

Figu 

všechny recenze uživatele

Kdysi při jedné devítidenní dovolené jsme každý ráno snídali s Adamem a Jamiem a já žasl. Při poznávání něčeho tak chytrýho, zajímavýho, inteligentního a vzdělávajícího, ty snídaně dostaly najednou úplně jinej náboj a chutnaly líp! Celýmu jejich týmu je třeba závidět jejich životy! Denně něco zkoumat a nad něčím bádat, to svědčí nejen o radosti člověka ze života, ale především o jejich neuvěřitelným vzdělání! Jo a taky o prachách, ale každopádně to umí prodat. 85% ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Jendoznačně návyková záležitost vědecké povahy. Podávají důkazy o každodenních problémech, které hádám trápí nejen mou obsedantně kompulzivní maličkost. Fajn moderátoři, témata která se mě týkají a poučení příjemnou formou o tom co a jak v reálném světě funguje. Jako fanoušek populární mechaniky pro děti nemůžu jinak, než udělit plný počet ;) ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál...jen mi trochu vadí jak se snaží hl. protagonisté (hl. Adam Savage) zavděčit publiku a být vtipní. Je to někdy hodně na sílu a působí to vyloženě trapně...kdyby byli sami sebou a nesnažili se pořád vtipkovat (jako sarkastický Hyneman), působil by pořád mnohokrát daleko přirozeněji a příjemněji. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Adam a Jamie! Způsob, humor a nasazení s jakým tihle týpci uchopí a zpracují kdejakou ptákovinu, prostě nemá chybu. Bez nich byl byl efekt pořadu poloviční. Je to zábavné, šílené, ujeté, návykové, neomrzí se to a navíc se člověk pokaždé dozví něco nového. Zabije mince hozená z mrakodrapu chodce na ulici? Mohou při kýchnutí vypadnout oči z důlků? Může vás zabít CDečko? ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Na tomhle "dokumentu" je uzasne to, ze se clovek dozvi, co nikdy v zadne encyklopedii nenajde. A navic v pomerne zabavne forme. Dokonalost to ale neni, obcas resi blbosti, ktere jsou predem jasne, a obcas to resi spatne. Napriklad me osobne bouchlo CDcko v mechanice, tak mi tezko nekdo dokaze, ze to neni mozne. Panove zapominaji na vadu a unavu materialu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • V máji 2013 vyzval aktivista Darryl Cherney tvorcov, aby sa pokúsili preukázať oficiálnu verziu kauzy, ktorá sa stala 24.5.1990. Vtedy mu v aute vybuchla rúrová bomba a jeho a spolusediacu Judi Bari vážne zranila. Aj keď boli zbavení všetkých obvinení a Cherney vysúdil 4,4 milióna amerických dolárov, FBI stále trvá na svojom, že nešlo o atentát, ale že bomba bola ich. (whack)
  • V niektorých štátoch sa v dabingu upravujú jednotky miery či váhy (stopy, libry, palce) a podobne na metrický systém, aby mal divák lepšiu predstavu. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama