Reklama

Reklama

Made in Britain

(festivalový název) (TV film)
  • Velká Británie Made in Britain (více)

Obsahy(1)

Made in Britain je sondou do života mladého neonacisty. Hlavní hrdina Trevor, ignoruje jakékoliv nařízení, zákony a systém obecně. Nechodí do školy ani do práce a jediné na co se zmůže je kradení aut. Dostává se do ústavu pro mladistvé, kde by z něho měli udělat slušného člověka. Ale ani vychovatelům se tento záměr nepodaří a Trevor se dál poflakuje a hází cihly do domů pákistánské menšiny. Celý snímek je o boji proti společnosti, pravidlům či řádu... (culas)

(více)

Recenze (49)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Vymetený debil s tvárou perfektného Tima Rotha, tvrdý anarchista, ktorého argumentom nikto nerozumie alebo proste len rebel bez príčiny, vzdialený príbuzný Alexa DeLarge (Clockwork Orange)? Neviem a je mi to jedno. Ja som si tento psychopatický príbeh bez zbytočných príkras a vysvetlení užil viac než dosť. Nech si to interpretuje každý podľa seba, chápem aj slabšie hodnotenia. Trochu ma mrzí, že nenastala konfrontácia medzi Trevorom a inými neonacistami, ale nemôžem mať všetko. Veľmi dobrá pakáreň, tu sa ešte zastavím. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně podobné jako předchozí režisérův film Scum, ale se zaměřením na všechen ten odpor vůči autoritám a systému. Nemá cenu tady zmiňovat, že Tim Roth už v tomhle filmu ukázal svůj nespornej talent. Prostě tam zářil a jeho vzhled tomu dodal ještě na důrazu. Škoda toho useklýho konce, ale aspoň to neskončilo nijak tuctově. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Neonacista Tim Roth je šestnáctiletej pásek, kerej se dostane do pasťáku a má poslední šanci, než to s nim půjde s kopce. Dokáže se vrátit na správnou cestu a nebo ho láska ke krádeži auťáků stáhne na dno? Dost zajímavej nízkorozpočtovej snímek, kterej absolutně řídí mladej Tim Roth. A zajímavý je, že v něčem se s nim dá souhlasit. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hodně komorní snímeček, natočený skoro až polodokumentárním stylem. Zaujme hlavně hereckým výkonem tehdy ještě hodně mladého Tima Rotha, který už tehdy prokázal svůj veliký talent. Jinak, je to ale poměrně o ničem, scénář je dost prázdný a prakticky bez vyvrcholení. Film asi jen pro velmi náročné diváky a fanoušky Tima... ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Můžete mě tu zamknout,ale nemůžete mi z hlavy vzít nenávist." ...Agresivní chování a provokace,to byly Trevorovy zbraně proti všem a všemu co nesnášel. Snad právě jeho inteligence,která tu byla zmíněna,ho nakonec zachránila,ale to už se nedozvím,protože to skončilo v tom nejlepším což je škoda. Každopádně už tohle byl výborný herecký rozjezd mladičkého Tima Rotha. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Povráva sa, že Tim Roth dostal hlavnú rolu náhodou - v divadle, kde sa konal konkurz, si chcel iba požičať pumpu na bicykel. (Durexon)
  • Tim Roth sa snažil dostať do role aj tým, že chodil na stretnutia Národnej fronty (National Front) aj napriek svojmu vnútornému odporu voči tejto ideológii. (Durexon)
  • Pesnička, ktorá hrá počas úvodných titulkov je „UK 82“ od škótskej punkovej kapely „The Exploited“ a nachádza sa na albume „Troops of Tomorrow“. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama