Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující válečný velkofilm F. Bondarčuka o hrůzách ruské intervence v afganistanu. Syrové zobrazení války od výcviku po tvrdé nasazení ve válečném konfliktu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

Karlas 

všechny recenze uživatele

Novodobé ruské válečné filmy jsou vždy realističtější svou syrovostí než americká vyumělkovaná dílka dnešní doby. Přesto bych byl obezřetný s démonizací mudžahedínů, kterou je tento příběh protkán. Uvědomme si, že nebýt západní pomoci, celý islamistický afghánský odboj byl již na kolenou. Avšak už staří kronikáři líčili své nepřátele mnohem děsivěji, jen aby posílili obraz hrdinství a statečnosti svých vojsk. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povědomý konflikt, ničím jiným snad snímek výjimečný není. Chvástá se reálným základem, ale úplně autentický film asi nebude. Důvodem není nic jiného, než po poměrně poklidném průběhu očekávané radikálnější zakončení. A tady mám problém. Netuším, co filmaře přimělo k volbě heroických scén ve stylu Johna Ramba v závěru. To člověka vyloženě rozesměje, škoda. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Pro Kristovy rany, kde se vzaly ty 4hvezdickovy hodnoceni?? Vetsi nudu jsem u vojenskyho filmu uz dlouho nezazil. Potencial to rozhodne melo, ale tak priserne utrapenej dej nedokazu pochopit a uz vubec ne akceptovat.. Dve hvezdy za snahu a za ty dve podareny bojovy sceny. Kazdopadne srovnani s Olovenou vestou pokulhava vic nez afghanskej kripl mezek.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Konečně přišel čas na tento opěvovaný ruský filmeček a po jeho zhlédnutí musím uznat, že všechny chvály byly oprávněné. Je sice pravda, že Fjodor Bondarčuk se moc nedržel skutečného příběhu „když už to bylo točené podle skutečné události“, ale kostra příběhu zůstala stejná. Mě chytl film již od úvodních minut, kdy mladí bažanti přijdou do výcvikového tábora. Gumy jsou všude a ten jejich velitel byl svině nehorázná – to že to s nimi myslel dobře, pochopí až později. Režisér se vše snažil rozložit rovnoměrně, to znamená, že akční pasáže střídaly ty dramatické a do toho všeho se snažil ještě zapojit i humor. Jakmile se však vydají na svou misi, vše druhořadé jde stranou a začíná akce. Ten finální masakr byl skutečně precizně natočený a nezbývá mi než režiséra odměnit nadprůměrným hodnocením. Na nudu tu totiž nebyl čas!80% ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Neprehľadná kamera v bojových scénach. Miestami sa chlapci chovajú ako skauti, nie ako vojaci resp., choreografia bojových scén je úplne zlá. Film sa hrá na "amícky vojnový mainstream", ale nedarí sa mu to. Snímka dosť vykráda Kubrickovu olovenú vestu a hudobný dobrovod mi pripomína jednu známu vojnovnku z PC hier. Záverečná scéna je absolútne nereálna. Kubrickova vesta dostala odo mňa **** t.j. 9 rota dostáva ** s prižmúrením jedného oka a to sa radšej, ani nebavme o niektorých hereckých výkonoch. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (21)

  • Natáčanie scény výbuchu lietadla trvalo posádke 17 dní natáčania a jeho cena bola 450 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Ve válečných scénách bylo použito 2 000 komparzistů. (POMO)

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama