Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (144)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £125,000║ Riadna tendencia nadávok, krvavé masakre, vypointovaný príbeh spojený z čiernym humorom, tak to je živná pôda pre čoraz známejší talent z Anglicka ako je Martin McDonagh.... fakt sila čo tvorí, veľká budúcnosť sa v ňom črtá. /80%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Six Shooter je takový malý krátkometrážní zázrak. Tento držitel Oscara ve vás probudí neodolatelnou touhu jen tak sednout na vlak (no jen považte - dobrovolně sednout do vlaku vypraveného ČD) a jet. Martin McDonagh potvrzuje, že Irové jsou tak trochu šáhlí raplové. Ovšem úžasně vtipní. A třeba cestou zahlédnete i nějaké ty ovce či aspoň zjistíte proč se vyplatí mít při sobě šroubovák a zapalovač (aneb MacGyver hadr). Přesto mě McDonagh překvapil. Že je vtipný jako málokdo, to už dávno vím z jeho inscenací, ale že k tomu nepřidal "to navíc" mě docela mrzí. ()

Reklama

gezper 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční nástup britského černého humoru, který je držen po celou dobu nekompromisním, ale jednoduchým dějem i pointou. Taková krátká chuťovka od tvůrce pozdějších skvělých In Bruges, ke kterým to má sice ještě hodně daleko, ale na prvotinu nezvykle dobré. Jen tak dál chlape, na právě do kin přícházivších Seven Psychopaths jsem velice zvědav. [70%] ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Čierny humor ako z veľkej knihy. Tento krátky film má skvelý scenár založený na fakte, že v jednoduchosti je krása... Ideálna stopáž príbehu nesmierne pomohla a tak sa ani nečudujem tomu Oscaru za krátky film. Scéna s kravou je síce drsná, ale tak som sa na nej dobre pobavil, ako dávno nie. A ten záver... :o)) ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Nevšedná filmová poviedka na tému "všedný deň plný smrti". Silný tragikomický príbeh, brutálna akcia, humor černejší ako noc a excelentný Brendan Gleeson – vynikajúci kraťas Six Shooter obsahuje všetky tieto najcharakteristickejšie mcdonaghovské znaky a je dôkazom toho, že raz za čas dostane Oscara aj taký film, ktorý ma skutočné gule. "Oh, Jesus... What a fokin day!" (8/10) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)

Reklama

Reklama