Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// Aniston září, Justin Long potěší, scénář je odlišný od jiných -moc gagů a hlášek tady nenajdete, slabší hudba, slabší obsazení/// Rozchod je celkem netradiční romantický film. Už jen tím, že je to víc drama než komendie a přestože by tento námět vybízel k tomu, aby si z něj filmaři vystřelili a naservírovali nám tucet gagů...neděje se tak. Film je spíše vážnější, opravdovější a občas si jen řeknete, že to je pěkný úlet jak se ti dva k sobě chovají. Film je celkem zajímavý a rozhodně není špatný. Otázkou je jen, jestli sme nečekali něco víc./// Celkem 63%/// ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci, abys chtěl umýt nádobí." Já bych taky chtěl, abych chtěl umýt nádobí, aby se mi líbil balet a abych dokázal poděkovat svý ženě za to, že mi organizuje volnej čas. Nicméně mám podezření, že se to nikdy nestane. Jsem totiž stejnej trouba jako Gary. Oproti tomu Brooke je krásná, má jasnej plán a mně jí bylo líto. Zejména když zoufale volala, že chce jenom jednu věc, což znamená uklidit, umýt, hýčkat, nemlaskat, vydělávat, souhlasit, venčit, holit se, neprdět, podpořit, vonět, bavit, opravit a mít rád maminku. Moc jsem při tom trpěl, protože jsem si to taky zažil. A dívat se na svůj životní horor bylo opravdový utrpení. Takže hvězdu za parádního Johnny O, protože takovej kámoš fakt potěší. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco více nápaditosti. Vždyť má jít o romantickou komedii s přesně opačným dějem, než je u všech ostatních. Škoda, že se Rozchod! nepovedl. Aniston se vrací k toporným postavám a vůbec mě nezaujala, narozdíl od Vince Vaughna. Ten svou kulometnou palbou slov dokáže vyvolat na tváři nenucený úsměv se stejnou lehkostí, s jakou dokáže přejít vyhazov z bowlingového týmu. Naschvály nejsou špatné, ale měřit se s Válkou Roseových nemůžou. Mou nejoblíbenější postavou se stal barman, který byl zahrán vskutku zajímavě a Vinceův starší bratr Vincent D'Onofrio. To je pan herec :) Jeho poslední scéna neměla chybu. Je to škoda, ale film mi více nenabídl a tak jej neodměním ničím jiným, než zaslouženým průměrem. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Co se dá čekat od romantické komedie, jenž svůj děj jednoduše vlepí do svého názvu a ve které hraje Cole Hauser(tenhle týpek se začíná stávat symbolem slabého průměru)?? Máme co dělat s další klasickou, klišovitou a melancholickou pohádkou s emočním finále a závěrečným happy-endem?? Přiznám se, že jsem nečekal nic jiného a to i přesto, že herec s iniciály VV je šoumen každým coulem a většina jeho filmových postav nenudí. I Jenniffer Aniston je zárukou celkem nenáročné a pohodové zábavy a navíc si podobnou roli vyzkoušela s Jimem Carreym....Nicméně mýliti se je lidské a dopředu říkám, že ačkoliv jsem se hrozil příliš dlouhé(alespoň na žánr romantická komedie) stopáže, film plynul svižně bez jediného výraznějšího zaváhání, nenudil a co víc, působil mnohem reálněji než cokoliv jiného. Po úvodních titulcích následuje dlouhá scéna, kterou možná mnozí muži velmi dobře znají, je suprově zahraná a jediným problémem je to, že titulky nestíhají kulometnou mluvu Vince Vaughna. Laťku, kterou tahle scéna nastavila, ve filmu už nic nepřekoná, a přestože v několika místech má snímek tendenci ke klišovitosti spadat, pořád je to jiné kafe. A je to především tím, jaký vztah si mezi sebou Vince a Jennifer ve filmu vytvořili....Možná Gary Grobowskimu v duchu nadáváte, jaký že to je zabedněnec, ale přemýšlejte - není to alespoň trochu reálné?? Svoji roli zahrál Vince Vaughn velice přesvědčivě, stejně tak Jennifer Aniston. A ačkoliv se to jmenuje Rozchod!, čekáte happy-end?? K určitým nápravám chování dojde, ale není přeci jenom pozdě?? Právě finální pasáž dodává filmu šmrnc a nazvěte mě třeba melancholickým strejdou od vedle, ale stejně vybírám políčko se čtyřmi hvězdami...52 miliónů dolarů(rozpočet)/203 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhodnut pro hodnocení o stupínek nahoru, ale nejde to!! Sice cítím dobrý úmysl vyhnout se obehranému, a to tehdy, kdy se partnerská dvojice ocitá rovnýma nohama "ve vztahu", je pro filmaře výživnější pro rozehrávání různých dějových smyček a kdy nám chtěli pravděpodobně ukázat, kvůli jakým malichernostem se lidé rozcházejí. Nápad určitě vydařený, provedení je o poznání horší. Banalita rozpoutá hádku, ta další hádku a máme tu rozchod. Co přijde po něm ovšem ani zdaleka neosloví, nepobaví, nezahřeje. Na vině je scénář, špatně vykreslené postavy. Žádný nový rozměr, nic nového, vše jen naznačeno, nedotaženo. Herecky naštěstí dvojice Vaughn-Aniston zaujme!! Osobně mě nejvíce potěšila Joey Lauren Adams a její křaplavej hlásek .. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Vince Vaughn musel kvůli roli zhubnout 13 kilogramů. (imro)
  • Gary (Vince Vaughn) si ve filmu hraje s PlayStation 2 a jeho oblíbené kousky jsou následující: Grand Theft Auto: San Andreas, Fight Night: Round 3 a Madden NFL 2006. (imro)
  • Přestože Jennifer Aniston a Vince Vaughn hráli rozhádaný pár, během natáčení se naopak dali dohromady. Románek jim ale dlouho nevydržel. (xjane)

Reklama

Reklama