Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

genetique 

všechny recenze uživatele

Hróóózne utrápený, rozvlečený a zbytočne dlhý príbeh jedného odvážneho kapitána. Po traileri som dával do filmu viac nádejí, ale toto bolo nad moje očakávania. Scény z dvojminútového akčného traileru sú len umelo roztiahnuté do dva a pol hodiny, vypchaté totálne nudnými a nezáživnými pasážami. Dialógy si držia svoj štandard ako aj spomínané vojenské zábery a bitky. Potenciál zobrazeného obdobia zostal však takmer úplne nevyužitý, rovnako ako mali naviac aj herci. Dej mohol byť kľudne o hodinu kratší a ladenie viac akčno-dobrodružnejšie. Spraviť z toho historicko-romantickú ságu bola obrovská chyba. A tak už neostávalo nič, len čakať na koniec ako na vykúpenie. 45%. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

dva a pol hodinovka niecoho temer nepozeratelneho....cely dej o kapitanovi je akoby sled epizodok, kt. na seba nenadvazuju a brania divakovi si po pozreti vybavit vobec o com bol cely pribeh. ano, samozrejme o statocnom alatristovi, ale chyba kontinuita a vazbovost. z pozitivneho hladiska je vidno dobru pracu s kamerou a s farbami. ale to asi vsetko..40% ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Kapitán Alatriste je z pohľadu premrhaného potenciálu veľký prúser. Veľmi som sa tešil na kvalitný historický veľkofilm navyše zo zaujímavého prostredia Španielska začiatku 17. storočia a španielskej inkvizície. Po 140 minútach občasných šermiarskych súbojov a plytkého politikárčenia prekladaného suchopárnou vatou som sa postupne prepracoval ku konečnej bitke (jedinej) a s koncovými titulkami som sa sám seba pýtal: Čo nám vlastne týmto chcel "básnik" povedať? Čestne priznávam - netuším. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Průměrný film který potěší jen španělské patrioty a aktivní milovníky historie-což jsem sice já, ale až tak se mě tolik nelíbil. Film jse sice co se týka vojecké reality prý velice přesný (alespoň co jsem vyslechl od lidí co společně děláme bitvy z doby první poloviny 17. století), ale nic moc natočený. Režisér si pomáhá při vypravování s tou nejjednoduší možností-vždy dá titulek kde se to zrovna odehráva a po jaké době od poslední scény. Díky tomu je film totálně rozsekaný. Po technické stránce je povedený. I ten příběh stojí za to, aby byl vypravován. Bohužel je Kapitán Alatriste po většinu doby děsivě nudným filmem o jednom komplikovaném hrdinovi. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film, který měl potenciál (zajímavá a dobře zahraná titulní postava v době úpadku španělského impéria první poloviny 17.století), ale scénář napsaný na základě dějových skoků přihazující další a další epizody po letech tam, kde už je to zcela zbytečné, vyčerpává divákovu pozornost a sráží hodnocení k průměru. Možná kdyby se tvůrci víc soustředili na konflikt dvou šermířů-Alatriste a Malatesta-a očesali vedlejší linie, mohla vzniknout španělská varianta Scottových Soupeřů. Možná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama