Reklama

Reklama

Šestnáctiletá matka

(TV film)
  • Česko Matkou v šestnácti (více)

Obsahy(1)

Nedávno rozvedená Terry Jeffriesová s šestnáctiletou dcerou Jacey a dvanáctiletou Macy se právě přestěhovala do jiného města, aby s děvčaty a tříměsíčním synem Charliem začala nový život. Zatímco na ní leží tíha celé domácnosti, včetně veškeré péče o malého Charlieho, Jacey se jen pomalu sžívá s novým školním prostředím. Ačkoli je uznávaná studetka a nadaná sportovkyně, straní se ostatních. Důvěrnou přítelkyni si najde pouze v bezdětné školní poradkyni Donně Cooperové, která s manželem Bobem doufá, že se jim konečně poštěstí mít dítě. Když se Donna snaží pochopit chování své oblíbené studentky, odkryje překvapující tajemství. Tříměsíční Charlie není Jaceyin mladší bratr, ale ve skutečnosti její syn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

zero_zelo 

všechny recenze uživatele

je to teda poněkud cíléná akce, nijak zázračně nepřekvapní, že je to otvírák na city..ale jako výchovnej snímek je to poměrně působivý. nehraje si na umění, cíl je jasnej. a asi to i vyšlo. nevim, jestli se to chytí u mladších, který by to vidět asi měli, v rámci zachování rozmnožovacích pudů na pozdější léta... ale ten konec snad nemusel bejt až tak cukrovej. i když by bylo fajn, kdyby byla realita takle formovaná do homolí :))) ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Vím moc dobře, že tyhle televizní snímky většinou za nic nestojí. Ale byla jsem překvapená. Překvapená tím, jak snadno, rychle a silně mě film zaujal a nedal mi šanci, dát si pauzu, jako to obvykle dělám. Danielle Panabaker je skvělá a stejně tak Jane Krakowski a Mercedes Ruehl. Síla tohohle filmu spočívá především v tom, jak je nastaven. Je tam relativně málo důležitých postav, jenom základní příběhová linka. Ale každá postava je dobře vykreslená, každá se chová tak trochu "mimo" a žádná není stoprocentně kladná. Nutí to člověka přemýšlet nad tím, co by dělal v které situaci. Přemýšlet nad tím, jak jednoduché je někoho odsoudit za jeho chování a jak důležité je přitom brát v potaz okolnosti. To je podle mě na Matce v šestnácti nejsilnější - kombinace rozporuplných postav, které mají všechny určitý moment, kdy se chovají "nesprávně", ale přesto se do jejich pozice dokážete vcítit. Peter Werner odvedl špičkovou práci, natočil silné, ale nesmírně zajímavé drama. Velkoryse mu proto odpouštím předvídatelný americký konec... ()

Reklama

zuzzuli 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů a hodnocení jsem čekala od toho to filmu víc. Hlavně ze začátku se mi to moc nelíbilo. V prvních 20 minutách jsem si pohrávala s myšlenkou, že to raději vypnu. Nakonec jsem to, ale nechala dohrát dokonce a musím říct, že toho nelituji. Ve filmu se střídali momenty zajímavé a momenty, pro mě naprosto nudící. Co, ale musím kladně ohodnotit je závěrečná půlhodina. Tam jsem konečně spatřila nádherné momenty, kdy si Jacey naplno uvědomovala svou zodpovědnost. Celkově by nám měl tento snímek určitě připomenout, že opatrnosti není nikdy dost. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Určite kvalitnejšie zahrané a spracované ako podobný TV film Tehotné v šestnástich. Viem si predstaviť že na školách by to ako prevencia podobným prípadom bolo určite výpovednejšie a presvedčivejšie ako rady učiteliek alebo nejaké knihy na podobnú tému. Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Jemný nadpriemer. 60% ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Velice dobré drama na které se rozhodně koukněte s dětmi v pubertě neboť z tohohle pro mě plyne ponaučení a zároveň ukazuje, jak se může život zkomplikovat. Nicméně jednu hvězdičku ubírám za to, že ačkoli jde o dobrý film předčasné těhotenství je tak častý problém, že scénáristi nemuseli moc namáhat hlavičky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama