Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na ostrově Galmoral probíhá krutý válečný konflikt, ve kterém jsou zapojeny i francouzské jednotky. Protistrana vyslaná od CIA začíná být postupně likvidována. Právě proto unáší francouzského velvyslance i s jeho rodinou. Na příkaz CIA se tak do akce zapojuje John Seeger se svými lidmi. Jemu i žoldákům je sděleno, že mají před francouzskými vojáky chránit místní obyvatelstvo. Ti také unesli velvyslance, kterého se však zbavují. John Seeger se vrací na Floridu. Zde navštíví manželku svého kamaráda Jonese, který přišel o život na Galmoralu. Je sledován muži Johna Dreshama, muže ze CIA, který zde dělá „špinavou práci“. Řídil též jejich operaci na Galmoralu. Svých pronásledovatelů se Seeger zbaví. Nakonec ho násilně odvážejí jeho spolubojovníci z Galmoralu za Anthonym Chapelem – ředitelem tajných operací CIA. Ten ho pod nátlakem donutí, aby vedl operaci na záchranu syna miliardáře Ahmeta Dasana. Jako rukojmí totiž drží rodinu jeho zabitého přítele. Jeho syna právě dalo americké ministerstvo spravedlnosti přivézt z Jižní Afriky. Chapel  je však již sledovaný Dreshamem, který na letišti zahlédne Maxime Barnolovou. Je to žena, která má pro Seegera slabost, ale momentálně pracuje pro Chapela. Zmocňuje se jí... Seeger a ostatní přilétají do Afriky. Seeger začíná plánovat osvobození syna Ahmeta Dasana z věznice. V Africe je ale i Dresham, který vysílá Maxime, aby zjistila, co se děje. Ta ho mylně informuje, že Seeger prý chce důležité materiály z místní nedobytné banky, kde se oba byli podívat. To už ale o nich Seeger ví... (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

Lateef 

všechny recenze uživatele

FauntLeRoy i Seagal zde potvrzují mírný vzestup formy! I když jsem asi do poloviny filmu netušil, co se děje, proč se to děje a kdo je kdo, díky úvodní snad půlhodinové přestřelce jsem to tak nějak přežil a druhou půlku už jsem sledoval klasickou seagalovskou vybíjenou. A ačkoliv se tu většinou střílí, dočkáme se i několika aikidistických frajeřinek, dokonce i závěrečného (mého oblíbeného) hodu s výkrutem zápěstí. Konečně pěkná ženská v jedné z hlavních rolí, zatímco Luke Goss díky scénáři totálně selhal, nevymění si se Seagalem snad ani jeden výstřel, natož pak ránu pěstí. Rozhodně je toto Stevenův nejlepší filmový kousek za poslední 2 roky a mistr Seagal ho okoření i závěrečným "explozivním" vtípkem. Hodnotím 50%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nezáživná seagalovka, v ktorej je fajn aspoň to, že Seagal nemá vedľajšiu, ale hlavnú rolu, nevyzerá úplne najhoršie a občas sa dokonca vyskytne v akcii. Čo sú nalejme si čistého vína tri veci, ktoré v seagalovkách nie vždy bývajú samozrejmosťou. Asi prvý film v mojom živote, na ktorého výrobe sa podieľala Aruba. Aruba! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dobrý príbeh o špičkovom žoldnierovi, ktorý pri poslednej akcii prišiel o svojho dobrého priateľa, pričom mu sľúbil, že sa postará o jeho rodinu, ale tá je unesená, aby žoldniera prinútili splniť jednu veľmi náročnú úlohu, oslobodiť syna vplyvného obchodníka zo silno stráženého väzenia. A tak sa žoldnier so svojimi priateľmi rozhodne zachrániť celú túto situáciu a navyše po ňom ide aj agent CIA, pre ktorého naposledy pracoval. Spracovanie je celkom slušné, síce celá zápletka pôsobí pomerne zvláštne a to platí aj o celkovom deji, ale nemám s tým väčší problém. Zaujala ma už celá úvodná fáza a síce potom tempo filmu načas čiastočne upadne, ale zase to vynahradzuje vydarená druhá polovica. Síce to nie je práve typická seagalovka, ale pozerá sa na to dobre. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom dobrá. Čo sa týka osobnej akcie, Seagal tu toho až tak moc nepredvedie, za celú prvú polovicu len raz udrie po hlave, ale potom už len predsa poteší aj nejakým tým slušným chvatom, síce sú opäť horšie zostrihané, ale našťastie prehľadné a Seagala v akcii vidno. Skôr sa tu nájdu rôzne efektné prestrelky a dokonca aj veľkolepé scény plné výbuchov a nejakej tej bojovej techniky, rozpočet samozrejme nebol dostatočný, aby to vyzeralo až tak dobre, ale aj tak sa to pomerne vydarilo. Len škoda, že práve v tej úvodnej veľkolepej akcii Seagal nemá takmer nič, zastrelí troch vojakov a aj to je len opakovaný záber z rôznych uhlov. Najviac sa mi páči celá záverečná dvadsaťminútovka, v ktorej má už Seagal dosť priestoru a zaujal ma hlavne jeho posledný likvidačný chvat. Herecké obsadenie je na tom dobre, Steven Seagal je tu stále výborný, zaujímavá Jacqueline Lord, slušní záporáci, tentoraz sú dokonca až dvaja hlavní, ale problém nemám ani s ostatnými postavami. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie mierne nadpriemerné, žiadny zázrak to nie je, ale neurazia. Na Seagalove klasiky to samozrejme nemá a aj v posledných rokoch natočil viacero lepších filmov, ale baví ma aj tento film a to aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film. Začátek je dost povedenej, kde je Seagal na misi v Africe. Poté začnou Seagala vydírat únosem ženy a dítěte jeho zemřelého partáka na téže misi. Seagal rozpotává klíčovou hru na všechny podvodníky atd. Je zajímavé jak to má vše Seagal promyšlené. Souboj se najde jeden větší na záchodech, který je dost dobrý. Dále je tu hodně akčních střílecích scén, hudba dobrá. 90% = ***** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spařený buvol Seagal je Sígr! Hrdě nosí elegantní kravaty a několik brad, trousí hluboká moudra, tu a tam někoho zastřelí a mně celou dobu vrtalo hlavou, koho mi připomíná. Mám to! Když si k těm očím v podobě tenkých škvírek a kulaté tvářičce přimyslíte plnovous a pomačkanou kšiltovku, je to tam. Bud Spencer..! Bolestně nezáživný průjem přerušovaný střelbou. Steven se svým aikidem vesměs působí už jen jako starostlivý lékař, který měří pacientovi na zápěstí tep. Jeho závěrečný joke s výbušnou povahou byl tak vtipný, že jej pro jistotu za pár vteřin zopakoval. Ještě teď jsem smíchy roztrhán na kusy a čekám, kdo mě sesbírá.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (Terva)
  • V úvodnej prestrelke sa objavujú tie isté zabitia francúzskych vojakov nasnímané len z iných uhlov. (johnsnow)
  • V scéne na záchodoch vytiahne protivník na Johna Seegera (Steven Seagal) zbraň, ktorú drží striedavo raz v ľavej a dvakrát v pravej ruke. (johnsnow)

Reklama

Reklama