Reklama

Reklama

Mýtus

  • Hongkong Shen hua (více)
Trailer

Obsahy(1)

Roku 221 před n.l. začal pro sebe čínský císař Qin Shihuang budovat honosnou hrobku přesto, že byl přesvědčen o své absolutní nesmrtelnosti. Měl v ní být pohřben s celým svým bohatstvím. Přes všechno úsilí 700 000-ti dělníků, bylo jeho mauzoleum dokončeno po 37 letech po plánovaném skončení stavby. Legenda říká, že všichni, kteří se prací zúčastnili, byli kvůli zachování tajemství pohřbeni zaživa. Nezůstal nikdo, kdo by řekl, kde se nachází císařův obrovský poklad a spolu s ním i elixír věčného mládí. Následujících 2000 let se historici a rozliční dobrodruzi snažili k císařskému pokladu dostat. Nikomu se to nepovedlo Až doteď... Archeolog Jack a vědec William se vydávají na cestu, která je přivede k největšímu objevu čínské historie. Během cesty z Indie, kde začínají nečekaně zakopnou o starobylý meč a drahokam. Tyto magické předměty jim dají schopnost vzdorovat gravitaci a navíc jim ukáží cestu k tajemnému pokladu. Jack však nečeká, že za objevení císařského pokladu bude muset zaplatit nečekanou daň. Přivede ho do jeho temné minulosti, o které doposud nic nevěděl. Prostřednictvím zvláštních snů vidí sebe jako generála prvního legendárního císaře, který se zamiloval do jeho nádherné manželky. Vede své vojsko ve stále sílící válce proti rebelům a zároveň bojuje uvnitř sebe s ohromnou láskou a loajalitou k císaři. Po návratu do přítomnosti jsou poklad a tajemství prvního císaře odhaleny. Oba dobrodruhové úspěšně vkročí do císařovy hrobky. Čekají na ně zde duchové minulosti, zde se jim Jack musí postavit tváří v tvář. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Až na první dvĕ pranice v naší dobĕ, které naneštĕstí lákaly na mnohem lepší zážitek, než se tomuto filmu jen může zdát, a ve kterých alespoň Jackie nezklamal ve smém mistrovství "dĕlat" jako že je všechno strašnĕ omylem, je zbytek filmu velice slabý, špatnĕ rozvržený a hrozivĕ nastříhaný příbĕh. Nejlepším vtipem se pak stal tradičnĕ zkažený zábĕr v závĕrečných titulkách.: "Generál přichází s dekretem od Císaře! Nĕkomu tu zvoní mobil!" ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ne tak špatné jak se povídá, na druhou stranu nic, co bych si potřeboval zopakovat. Svlékací souboj na lepícím pásu je výborný a zábavný, včetně třešničky v podobě Jackieho spodků, pohled na Jackieho, který jako umírající Meng stojí na hromadě mrtvol je také nezapomenutelný, ve výsledku však pokus smíchat historický epos Hrdiny s klasickými Jackieho vylomeninami nedopadl zrovna nejlépe, protože se tyto dvě roviny navzájem výrazně neutralizují. Výsledek je tak horší než blahé paměti tematicky podobná Legenda o zlaté perle i když, na druhou stranu, má zase Jackie po boku krásnou Hee-seon Kim a to je víc než jakákoliv perla. ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Jackieho mám rád, ale tohle je opravdu silně nepovedený snímek. Za zmínku stojí jen zmiňovaná scéna na běžícím lepícím pásu, která je fakt dobrá, zbytek nestojí za řeč ani za vidění, pokud nekoukáte v partě a neděláte si z filmu legraci, což jde velmi snadno :o) v tom případě je film dost zábavný, ovšem nechtěně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aby ste sa vyhli sklamaniu, tak si treba hned ujasnit, ze toto nie je klasicka komedialna Chanovka s mnozstvom bitiek. Okrem vtipnej bitky na pase s lepidlom tu nie je ziadny humor. Celkovo tu ani nie je vela bitiek a ked na ne dôjde, tak su väcsinou hnusne predratovane a umele. Vrcholom je lietajuce finale, ktore je uchvatne asi ako finale v Medailone. Cize Vôbec. Skoda, ze ovela dlhsia nebola bitka s famoznym Yuen Takom (taky fuzac s dvoma mecmi). Nebezpecny kaskadersky kusok tu nie je ziadny. Takze ked si uvedomime co film nie je, tak co vlastne ponuka? Dve dejove linie, ktore sa cely cas striedaju. Linia v minulosti sa zaobera historickou romantikou a ta v sucasnosti predstavuje dobrodruzneho patranie po nejakych artefaktoch. Bohuzial romanticka linia vôbec nefunguje. Jackie po filme Gorgeous znova dokazuje, ze sa do tohto zanru vôbec nehodi. Cely cas len tupo pozera jak sa mu snazi Hee-seon Kim vyznat city. Ona je pre zmenu otravna tym, jak chce neustale zomriet. Chemia medzi nimi je nulova. Nadherna ustredna pesnicka, ktoru obidvaja naspievali ma stokrat viac emocii ako samotny film. Romanticka linia v Jackieho filmoch fungovala len vtedy ak bola pojata komedialne. Serozne zamilovane tokanie mu vôbec nejde. Niekoho mozno potesi aspon niekolko historickych bojov v ktorych je sem tam aj krv. Mne ale pripadali strasne tuctove a nudne. Linia v sucasnosti trochu pripomina seriu Armour Of God. Ale v ovela horsom prevedeni. Jak co sa tyka nezaujimaveho patrania, tak hnusnych bitiek, ktore su bud predratovane alebo dokonca CGI mizernej kvality. Jackieho akrobaticke schopnosti su absolutne nevyuzite a namiesto neho by tu mohol hrat ktokolvek. A ak by to bol schopnejsi herec, tak by to bolo lepsie. Sklamanim je aj zaver v ktorom ani ta romanticka linia prilis stastne nedopadne. Pochvalit môzem snad len peknu hudbu a solidnu vypravu, kedze sa cestuje po celom svete. Ako klasicka Chanovka to je katastrofa. Ako romanticko dobrodruzny historicky film to je tiez slabe. V Jackieho filmografii sa jedna o zbytocny pocin. 4/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film je taký nemasný neslaní zlepenec. Nájdeme tu kopec trápnych chvíľ ale aj skvelú akciu a aj slušnú dávku humoru. Stanley tong je režisér ktorý natáča svoje filmy s určitou precíznosťou. v amerike nakrútil vlastne jediný film stupiditu pan magor. inak je to tvorca kultového swordsmana a police story kde si zahral jackie chan. V tomto filme rozdelil príbeh na dve sféry. prvá je tá minulá a druhá tá súčastna. v prvej polovici má navrch tá súčasná, kde sa jackie dostane do indie kde mu pomáha indická kráska a súboje sú majstrovské a vtipné - chrám a lepiaci pás. chrlia nápadmi a sú skvelo nasnímané aj zahrané. Jackie sa skrátka nezaprie. v druhej polovici sa zase všeličo rieši až toho bolí hlava lebo príbeh ako taký kolísa na stupidite scenára , takisto aj prvá polovica historickej časti je pekná a až na pár scén je tam krásne vyústený motív lásky medzi cisárovou konkubínou a generálom. lenže opäť v druhej polovici sa všetko kazí prehnanými efektami a snahou o dáky historický epos ktorý tong skrátka nezvláda. aj keď v druhej časti je krásna poetická bitka vo vzduchu ale aj pri tej som musel prižmúriť oči. Celý film ako keby vznikol len preto aby nám dokázal že Jackie chan nepatrí do starého železa a že je ešte všeličoho schopní. inak je to taká zlátanina hraná na efekt a ten kto tento žáner nepreferuje to bude považovať za blbosť ale aj pre zasvetencov je to tvrdý oriešok ktorému musia všeličo odpustiť ale ako jednorázová chuťovka stačí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Znělku pro film „Endless Love“ nazpívali Jackie Chan and Kim Hee-sun. Jackie své sloky zpíval v mandarínské čínštině, Kim Hee-sun v korejštině a duety byly zpívány v mandarínské čínštině. (Rominator)
  • Během natáčení spadl Jackie Chan z koně a po zbytek dne nebyl schopný pohnout rukama. Kromě toho si během jedné scény zabodnul do ruky nůž. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan bez kung-fu?

Jackie Chan bez kung-fu?

04.08.2007

Neumíme si to představit, ale vypadá to tak. Jeho dalším filmem (myslíme tím dalším po výpravné fantasy po boku Jeta Li The Forbidden Kingdom) bude totiž drama The Shinjuku Incident. Detaily děje… (více)

Reklama

Reklama