Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Zábava začíná až po půlce, kdy se film mění v reality show, do tý doby je to nuda k uzoufání, navíc příšerně sestřihaná, a i proto je to asi nejslabší Funésova komedie. ___ Stejně je to paradox, že jeden z nejlepších komiků ever porodí takový tele bez špetky talentu, jako je jeho synátor Olivier. A na Geraldine bych teda nešáhnul ani kopačkou, leda že by měla pytel přes hlavu, vždyť její gezicht je směskou obličeje táty Charlieho a rozzuřenýho dobrmana... bojim bojim! ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Styl žertování, jaký se vyskytuje v této komedii, je mi sice blízký, ale musím souhlasit, že film je složen ze dvou částí. Ta první, kde sledujeme počínání hrdinů na stromě, je až na pár dobrých scén (televizní reportáž o Roubierovi, Roubier na slézající dolů po šatech) celkem nudná, postavy Geralidiny Chaplinové a Oliviera de Funése ne až tak zajímavé a proto vlastně jenom Louisovi vděčíme za to, že vydržíme až do poslední půlhodinky, kdy vypukne Operace Pinie. Samozřejmě nesmí chybět televizní štáb, v jehož čele stojí - Paul Préboist, kdo jiný. Na těhle Louisových filmech v režii Serge Korbera (tedy Na stromě a Piti piti pa) je nejzajímavější kromě kreací Louise de Funése a Paula Préboista hudba (opravdu skvělá) a doznívající atmosféra šedesátých let. 70% ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele

"Jasnovidka mi předpověděla, že se dožiju 90 let." - "Pro to jsou dvě možná vysvětlení - buď nevypadáte na svůj věk nebo se ta ženská nevyznala v aritmetice." To je jedna z mnoha hlášek, které pomáhají dotvářet atmosféru tohoto velmi netypického Funésova filmu. Řekl bych, že spíše než o komedii se jedná o drama s prvky komedie (zvláště v první části filmu). Polovinu atmosféry filmu tvoří dialogy a Funésovy klasické obličeje a zbytek perfektně dotváří kamera a také bravurní hudba, která mnohdy jako by vyšla z pera Ennia Morriconeho. Již zmíněná první část filmu je mnohem lepší, než ta druhá, která se až příliš násilně mění v situační komedii ve stylu "TV n@va pořádá spektakulární záchrannou akci a vy, milí diváci, budete u toho!". Troufám si dokonce říct, že kdyby se Funés jen trochu krotil, bylo by z filmu zajímavé psychodrama. Je úsměvné, že všichni recenzenti, kteří zde zmiňují krásně absurdní scénu s výbuchem lodi, vůbec nepochopili, že k tomuto filmu je třeba přistupovat jinak, než například k "Četníkům". Pro citlivého diváka je tento film příjemným osvěžením, po kterém mu zůstane lehce melancholická nálada. Trailer filmu k nahlédnutí ZDE. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Na stromě je přesný příklad filmu, který je tak absurdní, až je vlastně dobrý. Je pravda, že vidět Funèse ve snímku, jenž se celý odehrává na jednom místě je poměrně nepřirozené a zlé jazyky mohou tvrdit, že tím pádem nevynikl jeho herecký styl plný pochodování po místnostech, rozhazování rukama a grimas. Ano, je tam toho znatelně méně než v jeho dalších počinech, avšak paradoxně je díky tomu tato Funèsovka potrhlejší než ostatní a to se mi líbilo. Přeci jen, kde uvidíte Funèse jak si stříká vodu z odstřikovačů do pusy nebo myslí na to, že sní psa Chaplinovy dcery? Jen zde Na stromě. A mimochodem, ten novinář na konci tomu přidává ještě o rozměr navíc. Tudíž jediné a bohužel i velké mínus, které jsem zde našel, jsou četné nelogičnosti, kterých jsem si snažil nevšímat, ale je jich tam takové množství, že to prostě někdy nejde. Dá se na ně však zvyknout, a pokud to přijmete, dá se u filmu i párkrát dlouze zasmát. |70%| ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zásadní je, že tenhle film nabízí úplně něco jiného, než všichni čekají. Není to žádná komedie, ale čistý survival, jaké se točí dnes. Pravda méně dramatický a relativně vtipný, nicméně i de Funés chápe co točí a krotí svoji živelnou komiku do solidního uměřeného výkonu. A jinak zde nechybí nic - neřešitelná situace, pár nápadů jak uniknout, vztahy mezi hrdiny a mediálně sledovaná záchranná akce na závěr. Jen ten konec mě trošku nakrknul. Ale aspoň je tvůrci nenechali zařvat, jak by to nejspíše dopadlo dneska. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Když plukovník Muller (Hans Meyer) přepálí brýlemi lano s horolezcem (Daniel Bellus), jedná se o nesmysl, protože konkávní čočky, které v nich jsou, paprsky rozptylují, nikoli soustředí do jednoho bodu. (Robbi)
  • Děj filmu je ohraničen dny 15. – 20. září, ovšem oba muži ve voze jsou stále hladce oholeni. Po pěti dnech už by jim na tvářích rašilo strniště. (Robbi)
  • Film byl natočen v exteriérech Francouzské riviéry na jihu Francie, oblasti známé jako Azurové pobřeží. (Pierre)

Reklama

Reklama