Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 034)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako velký příznivec a obdivovatel starých 60' a 70' amerických exploitation grindhousů, jsem byl na tento film skutečně natěšen, na kvalitně zpracovaný snímek z této kategorie se vždycky rád podívám a toto byla prostě ve své žánrové kategorii jistě bomba! Perfektně namíchaný navíc i vtipný (černý humor a notná dávka nadsázky) a hláškovitý (komické hlášky) mix všemožných speciálních efektů a nejrůznějších možných nových triků (kulometná noha Rose McGowan, sekající vrtule vrtulníku těsně nad zemí, náklaďák) , masek, makeupů, litrů sirupu, prostě a jednoduše masigo zombie (i když tady toto označení je značně sporadické) horor par excellance. + atmosféra, akce, speciální efekty, triky, masky, kostýmy, dekorace, hudba a především i digitální kamera. - snad ani není, možná slabší děj ale přesto film baví a stojí za pozornost..Druhý projekt Grindhouse o poznání lepší než první Death Proof, ale zas každý s úplně jiným rukopisem, takže nelze srovnávat. Pro mne ale klání T vs. R 0:1 ale co se týče hraní je natom zas líp Quentin:-) Rodriguez nezklamal, pro jiného režiséra by to byl asi už navždy těžko překonatelný film, pro Rodrigueze jen lepší průměr a možná nová výzva... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No, původně mě napadlo, že umět točit takovéto podobné filmy je nepotřebná dovednost č. 96, ale vážně mě to dostalo. Někde je ta ona potřebná nadsázka dávkována úměrně, někdy je přehnaná, proto ty čtyři hvězdičky. I přes občasnou nechutnost jsem se vážně bavil, a to snímky o zombies opravdu nejou moje krevní sk... (chybí díl komentáře) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

S láskou, humorem, ironií, nadhledem a hlavně radostí natočené. Při každém druhém záběru mi před očima běžela představa nadšeného Rodrigueze, jak poskakuje za kamerou a těší se na každou další klapku. Jenže mi až moc často docházelo, že časy, kdy Robert uměl udržet svoje nápady na uzdě a dát jim takovou formu, abych nemusel protestovat proti přeplácanosti a míře vkusu, jsou dávno pryč. Ano, Planetu Teror si lze užít i bez toho, že by se vám nějak extra líbila. Uteče to, Bruce Willis si občas dýchne plynu, Naveen Andrews parádně zahlásí a Freddy Rodriguez si zastřílí tak, až vám půjde hlava kolem. K tomu přidejte dokonalé scény typu "největší machr celého filmu nasedá na dětskou motorku" a zjistíte, že se děj prostě nezastaví. Jenže je to splatter. A s tím přichází krev, sliz, mrtvoly, puchýře, sliz, nechutnosti, zvrácenosti a extra várka slizu k tomu. A to mi dokáže zábavnou jízdu srazit na úroveň lehce podprůměrné (byť perfektně svižné) jednohubky. 55% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Scénář naprosto příšerný, herci přehrávají co to jde, fekální dialogy, nemožné efekty a nekvalitní obraz. Co víc si může člověk přát při sledování tohoto sebepochcávacího hororu, který obsahuje tolik nadsázky, že by se nevešla ani do nekonečných zásobníků hlavních představitelů. Člověk by řekl, že Rodriguez se při psaní scénáře musel zhulovat silnou marihuanou a při samotném režírování zase sjíždět kvalitní extází. Jinak si nedovedu představit, jak někdo střízlivý a normální může vymyslet takovéhle peklo. Při správné náladě se budete smát uplně všemu co vám děj naservíruje. Za vše mluví vystřelení mozku dítěte, minimotorka a výpadek jedny z nejdůležitější části filmu. Snímek je parodie sama na sebe a zároveň je originál, dokonalé dílo v kterém chybí jen mexičan, jehož nasrat, znamená zemřít - MAČETA. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale je to nejzábavnější Rodriguezův film od Desperada. Nic tu nedává smysl, ale je to akční nátřesk s maximální stylizací, který se narozdíl od Tarantinova Deathproof nesnaží tvářit seriózně. Robert dostal lopatičku a zručně zryl celé pískoviště. Zombie vyhlazovačka bez jakýchkoliv podtextů, jen s přehlídkou známých tvářích, zábavných klišé a špičkových gore efektů. Kéž by si to nadšení Rodriguez odnesl i do dalších filmů. (70%) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Skip Reissing, který hraje majitele stripklubu Skipa, není herec, ale realitní agent režiséra Rodrigueze. Ten usoudil, že Skip by byl perfektní pro roli příkrého a rozumného majitele baru, protože "on takový doopravdy je." (HappySmile)
  • Původní název Planety Teror byl "Project Terror". (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama