Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton je sice Bůh, ale ani jeho nadlidské herecké schopnosti a obrovské charisma opravdu nepomohly téhle rádoby komedii vyšvihnout se o třídu výš - do třídy s názvem "dobrá komedie" - pořád je to Béčková, sem tam sranda. Místy opravdu blbost, kdy jsem neváhala použít tlačítko rychlého posunu... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Film celkově nic moc, řekněme slabší průměr, který by se mezi tou kopicí dalších romantických komedií ztratil jak jehla v kupce sena, ale role učitele tohoto "specifického předmětu" Billy Bob Thorntonovi sedí jak prdel na nočník. Charisma, určitá arogance a narcismus k tomu zde vyloženě patří a dělají tak z filmu trochu něco jiného, než obyčejný tuctový slaďák. Hodnotím 65% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pořád lehce nudil a někde v polovině se ukázalo, že scenáristé přece jen měli nějaký nápad. O chvíli později jsem ovšem zjistil, že nevěděli co s ním. Ty sekvence, kdy jsem se u toho bavil, byly asi tři, ale film má skoro 100 minut a Billy Bob Thornton to sám prostě z podprůměru nevytáhne. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hmmm, napsat takto nesympatickou postavu, jakou je Jon Hader ve Škole svádění zaslouží metál, místo vtipného pošťuchování Hadera a BBT je soupeření o dívku spíše těžko uvěřitelnou hyperbolou. Pro příznivce Sarah Silverman - je zde sprostě nevyužitá. Ještě, že se Todd Phillips zachránil svou následující Pařbou ve Vegas, protože po tomto zbytečném snímku byl talentovaný komediální režisér na odepsání. 30 % ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Navzdory opět cirkusovému oficiálnímu textu distributora se hlavní hrdina nepřihlásil do kurzu svádění, nýbrž do kurzu přežití — to je rozhodně přesnější popis týmové aktivity pro totální loosery, kteří se s pomocí neortodoxního doktora P. mají naučit procházet životem trochu dravěji, než jako pytle brambor. Standardní komedie, ani ne špatná, snad trochu laciná. Bohužel pro mě zde nefungují základní mechanismy pravděpodobnosti, bez nichž mi příběhy nevoní. Odmyslím-li si Rogera, což je na hlavního hrdinu opravdu dost nesympatický dement. Problém je v tom, že skoro všichni ti nesmělí, neprůbojní a vesměs neschopní účastníci kursu, včetně Rogera, se v zájmu momentálních potřeb scénáře naprosto nelogicky chovají jednou jako retardi z ústavu, jednou jako zcela asertivní jedinci, jež sám mohu jedině obdivovat (a to rozhodně nemluvím o za vlasy přitažených akcích ve stylu 007). Pro mě těžký provar. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Diego (Horatio Sanz) v jedné scéně řekne: "Věci se změní, cítím to", což je citace písně "Loser" od Becka. (HappySmile)
  • Eli (Todd Louiso) sa na letisku predstaví ako agent Gaylord. Je to narážka na postavu Gaylord Focker, ktorú hral Ben Stiller vo filme Jeho foter, to je lotor!. (mesneyi)
  • Omar J. Dorsey sa tu objavil na pár sekúnd v dvoch scénach a meno jeho postavy Lawrence bolo počuť v pozadí jedného dialógu. Podobným štýlom v ešte kratšej scéne sa objavil aj vo filme Road Trip (2000), kedy jeho meno nebolo priamo ani spomenuté. Jeho meno sa objavilo v úplne nesúvisiacej scéne, kedy divák ani nemohol vedieť, že sa jedná o neho. Oba filmy režíroval Todd Phillips. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama