Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (651)

predators 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky a to je ještě možná dobrý. Není to špatný film, ale nejvíc mu škodí jeho délka. Být o půl hodiny kratší, je to v pohodě na čtyři*, ale v tomto případě jsem se neubránil pocitu nudy. Ale abych jen nahanil, tak pěkně zachycuje bezmocnost, chuť a snahu bojovat, v tom případě je to pěkný film, ale pouze 3* a 65% ()

petero 

všechny recenze uživatele

To že ten malí klučina je aj v skutočnosti synom Willa Smitha ma napadlo až niekedy v polovici filmu. Herecké korene sa proste nezaprú. Smutný presmutný príbeh otca snažiaceho sa dostať z problémov, pričom však musí spadnúť až na úplné dno. Scénka zo záchodov kde vyhŕknu Willovi prvýkrát slzy ma dostala. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten správny film, keď človek chce dosiahnuť zážitok z utrpenia z boja so životom, zabudnúť na svoje starosti a dojať sa na niekom inom. Človek až žasne nad niektorými matkami roka, respektíve matkami celého žitia, ktoré sa vyserú na dieťa a už sa neukážu, no ale zároveň treba pri tej ľútosti hlavnej postavy poznamenať: prečo si nenašiel inú robotu, sen je viac ako živobytie či šťastie syna? To bolo asi riziko, ktoré by len málokto podstupoval. V každom prípade výkon Willa Smitha posúva film medzi špičky vo svojom odbore  a poučenie, že tranzimetre netreba predávať. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Doslova"krásny"príbeh,ktorý dojme a donúti človeka zamyslieť sa...Šťastie na dosah prezentuje skutočný príbeh,ktorého aktéri to nemali vôbec ľahke..!Snímok stojí na hereckom výkone Willa Smitha a jeho syna,ktorý sa snažia prežiť v dnešnom svete!Takéto príbehy ma fakt beru a súhlasim s názorom,že je potreba ísť za svojím snom..!(častokrát to nieje ľahké a ani uskutočniteľné,avšak čo ak?)Pursuit of Happyness ma prekvapil a dojal...YEAH! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +příběh -celkový dojem z filmu/// Film jenž vypráví příběh muže, který se se svým 5letým synem protlouká životem a amerikou 80tých let. Je to film který má jistou hloubku a poskytuje nám divákům pohled do sociálních problémů lidí té doby. Je jasné, že někteří lidé to nemají v životě lehké. Nebo se jim štěstí vyhábá alespoň v jistém životním úseku. A pokud chcete mít štěstí alespoň na dosah, musíte si za ním neúprosně jít. Jeden by řekl, že podobné téma tu už několikrát bylo. To je fakt. Tady je rozdíl v tom, že hlavní roli hraje Will Smith a dále podstatný rozdíl v tom, že film není nijak přehnaný, akční, dojemný, neuvěřitelný. Je pouze prostě jen normální a zahrnuje v sobě jen malou část života postav. Není tedy nějak dějově složitý. Když si to tak ale spočítám, tak bych bral klidně pravý opak./// Celkem 45%/// ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Na konci filmu projde kolem hlavních postav Chrise (Will Smith) a Christophera (Jaden Smith) na ulici skutečný Chris Gardner, na základě jehož životního příběhu celý film vzniknul. Will Smith se za ním symbolicky ohlédne. (don corleone)
  • Ve filmu bylo v komparzu použito několik opravdových tuláků a bezdomovců, kteří dostávali za své mihnutí na plátně 8 dolarů na hodinu a zdarma občerstvení během natáčení. (don corleone)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama