Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 926 padlo hlavní město Balhae do rukou Georanů, kteří na tomto území založili nový stát Dongranguk. Přeživší Balhaeané nehodlali podlehnout nové vládě a pořád zuřivě bojovali za obnovu své země. Ke sjednocení rebelů má pomoci jeden z právoplatných následníků trůnu, ti jsou však bez milosti vyvražďováni podlou Armádou zabijáků, sloužící pod vlajkou Georanů. Jedinou nadějí tak posléze zůstává poslední žijící princ, který se ukrývá mezi prostým lidem a jehož vyrazí hledat elitní válečnice Soha. (cubajz)

(více)

Recenze (17)

Shit 

všechny recenze uživatele

No jako obvykle, kouknu na trailer, vypadá to jako jedna neuvěřitelná nekončící akční masáž v takovým fantasy a wu xia stylu, tak si to teda zakoupim (no tak dobře, kecám, prachsprostě a naprosto nemorálně sem to stáhnul a udělalo mi to dobře), no a co se nestalo, byla to nečekaně nuda, kterou nevytrhly ani na oko pěkně vizuálně zpracovaný bitvy, ale mezi všema těma Hrdinama a Válečníkama to je jen pouhej průměr, kterej nechá diváka hodně chladným a vlastně den po zkouknutí si už žádnou moc dobře nevybavim, zbytek už je jen spousta dost zbytečných rozhovorů, keců a putování a aby toho nebylo málo, tak tady naši velký hrdinové a hrůzostrašný padouchové jsou víc nalíčený než kdejaká pornohvězda a dokonce trumfnou i bojovnice v tomhle filmu. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Řekněme si rovnou dramatická složka, zápletka a děj příběhu není nic světoborného a v i nejlepších momentech je to vše průměrné nebo těsně nad průměrem. Jenže je tu úžasná audiovizuální složka, i když mě neznámé, tak celkem slušné herecké obsazení, geniální choreografie soubojů. Už jen kvůli ní nemohu dát tři hvězdy, vizuální zpracování(závěrečný souboj hlavně) je občas hodně nápadité a a originální celkem, k tomu hezké exteriéry, dobrá výprava, kostými. Korejci jsou totiž v žánru wuxia, jako doma, už několikátý film který mě o tom přesvědčil o sériích ani nemluvě. ()

Reklama

jack_scott 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru lehce nadprůměrný kousek, ačkoliv nemohu s jistotou říci,co ho dělí od skutečně nadprůměrného snímku.... Efekty a provedení bojových scén jsou spolu s choreografií vážně dobré, příběh ...vlastně taky... nenudí, jak bývá obvyklé bohužel...ale taky nijak zvlašt nezaujme. A to bych nakonec dal asi jako hlavní důvod té spíše průměrnosti - je to dobré, ale nija kzvlášt šťavnaté, aby si to člověk pamatoval... *** a 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POKUD SE NAŠE MEČE ZLOMÍ, BUDEME BOJOVAT RUKAMA. POKUD NEBUDEME MÍT SÍLU A BUDOU UTÍKAT, PROBODNEME SVÉ NEPŘÁTELE OČIMA. POKUD NÁM OČI VYPÍCHNOU..... BUDEME MLUVIT O JEJICH HŘÍŠÍCH K NEBESŮM!...../// Postavy vypadají jako ,,piráti z Karibiku“ co přišli z kadeřnický soutěže a mluví jako ,,tajtrdlíci“. Ještě že je válečnice Soha Yeon k ,,světu“ a jediná ten mumraj kolem sebe nebere vážně. ,,Nebylo by lepší vyhnout se zbytečnýmu zabíjení?“ A NA CO BYCH SE ASI TAK KOUKAL (debile)??!! Vzduchem lítají meče, hvězdice, střešní tašky, voda, dřevo a LIDÉ (od těchto bojovníků se učili vynálezci lehkého vrtulníku a hned po nich šli na řadu výrobci ponorek). Když pominu, že v tom filmu prostě přestane všechno dávat smysl - fakt jsem se několikrát výborně bavil! Příběh ani přírodní zákony neexistují a já předpokládám, že jde o PARODII, jenž pobaví celou nenáročnou rodinu, která si chce užít mečování, touží se stát letadlem a ocení, že v Bahae budou mít nesobeckýho krále. Úžasný choreo? – HOVNO! Jen takový krávovinky, který občas dobře vypadaj. Ale na druhou stranu – dobře se o tom píše! Jediná rada: fanoušci kung-fu, wuxia a přírodních zákonů – jděte jinam. Vy ostatní: zasypte se popcornem, polejte colou, berte to s úsměvem a smějte se, bavte se a ... to nechám na vás...! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci si nechat tetovat hlavu malými písmenky. 2.) Nevím, jak se dělaj v Asii z lidí ,,Jokeři“. 3.) Ve filmech mě nemá co překvapit, protože po letících šípech běháme doma všichni (i babička). 4.) Rád bych viděl Gunhwapyeonga, zřejmě předchůdce Predátora. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jeden z čerstvých přírůstků do početné rodiny korejských historických fantasy rubaček. Nádherná výtvarná stránka, bohatá výprava, zajímavé a pestré charaktery... Holohlavý obr zručně zacházející s železným kyjem, sexy assassinka v červené zbroji, zdatný lučištník vystřelující několik železných šípů najednou, spanilá a chrabrá ochránkyně prince, která je doslova mladší verzí Shu Lien z Tygra a draka, zástupy ninjů... Potud spokojenost. Jenže ty souboje, jež mají být kořením tohoto typu filmů... Pokud se odehrávají na zemi, jsou i přes krapet chaotický střih celkem slušné. Ale postavy umí také létat, což je pro snímek kámen úrazu, neboť v létacích sekvencích už dostává přehlednost řádně na frak. A k tomu ta ultimátní vojenská technika boje... To je protivník zasažen do jednoho zranitelného místa, dojde u něho ke krvavého explozi na několika místech jeho těla a už mu není pomoci. Bože! Tohle si mi skousávalo už hodně těžko. A story je pouze žánrově tuctová, postavy ploché a všechno dohromady to působí povrchně... Muyeong geom, ambiciózní korejský snímek, jenž i přes líbivý kabátek zůstal jen v mezích mírného nadprůměru. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama