Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 6 (1977) (série)


Kytice (S06E12)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1977, 19 min

Obsahy(1)

Není tchyně jako tchyně... Nastávající tchyně (J. Štěpničková) si pozve k sobě domů Martu (M. Vančurová) a začne ji od svatby zrazovat. Myslí si totiž, že její syn Jirka (V. Preiss) není ještě dost zralý pro manželství. Mladí se ale přesto vezmou, žijí spolu spokojeně a dokonce čekají miminko. Jednou se však Jirka přizná, že se zamiloval a Martu opouští... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý příběh je v první řadě smutný. Chlap si měl rozmyslet, zda se chce ženit, ale hlavně, zda chce mít dítě. Pořídit si ho a pak se o něj nestarat bylo i v době socialismu velmi opovrženíhodné. Nicméně mě zaujala jiná věc. Nejprve když sestřička nabádá Martu Vančurovou, aby se učesala kvůli návštěvám. Svědčí to o tom, jaké starosti tehdejší sestřičky sužovaly. A pak závěrečná věta, se tchyně se svým synem již nesetkala. Pakliže věděla, že není zralý pro manželství a tušila dopředu, jak to dopadne, proč ji to tak zaskočilo, že se už neviděli? Každopádně jejímu odhodlání se starat o dítě se zase tak nedivím. Ve svém věku se jistě na vnoučka už těšila a tak se tomu, jako kolegové níže, tak docela nedivím. Můžeme jen věřit, že to svému otci děti v plné míře vrátily. Ale kvalita obrazu je fakt hrozná, v roce sedmdesát sedm bych čekal televizní záznam mnohem lepší. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je pravda?" Příbuzenský příběh, natočený podle zadaného tématu "Člověk, který mi v životě nejvíce pomohl", vyprávějící o tom, kdo má charakter a kdo ho nemá, v němž hraje Marta studentku, snachu a matku, Viktor syna, otce a zbabělce, Jiřina maminku, tchýni a babičku a Karel lékaře, gynekologa a porodníka. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelná novela, které ani za mák nemohu uvěřit. Uvěřil bych jen tomu, že tchýně odrazuje od svatby a dítěte. Ale že se sama rozhodne vychovávat své vnouče se snachou, kterou opustil chlap kvůli jiné, tomu opravdu nevěřím. Možná tak nějaká opravdu zvláštní výjimka. Navíc filmové pojetí i na rok 1977 je strašné. Ta černobílá a navíc špatná kamera je něco příšerného. [94. hodnocení, 4. komentář, 72%] ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářský příběh o tom, že ne každá tchyně musí být zákonitě svině a že platí pořekadlo, že komu není rady, tomu není pomoci aneb kdo chce kam, pomozme mu tam. V tomto případě si Marta Vančurová "pomůže" do manželství s nevybouřeným Preissem, který nejdřív mele sladký řečičky a pak ji znenadání hrdinně opustí neboť musí odkráčet za voláním hlasu svého srdce ("Beze mně ti bude líp. Tak ahoj."). Hezký příběh. Takový ze života. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama