Reklama

Reklama

Mrňous a čarodějnice

  • USA Teeny-Tiny and the Witch Woman
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka / Horor
USA / Československo, 1980, 14 min

Obsahy(1)

Lehce hororová parafráze na Jeníčka a Mařenku. Podle turecké předlohy-pohádky. Tři bratři Velikán, Prostředník a nejmladší Mrňous, jednoho dne při dětských hrách zabloudí v lese a skončí v zajetí zlé čarodějnice. Jen díky nejmladšímu bráškovi se jim podaří obelstít čarodějnici, uprchnout a v pořádku se vrátit zpět domů. (Karlos80)

(více)

Recenze (68)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Škoda, mít to alternativní konec, kdy babizna ty děcka fakt sežere, tak by to bylo jasných 5*. Na kráse tomu ubírá i mešita v pozadí a typická česká vesnička v popředí (naprosto nesourodé prvky). Komentář Marie Rosůlkové také není špatný, jen jako vypravěčka hovoří děsivěji než čarodějnice. A parádní prvek byly i ty stařecké ruce na začátku a konci. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Turecká obdoba Perníkové chaloupky. Ale sourozenci jsou tu tři a nechybí ani tři kouzelné předměty, které jim díky nejmenšímu bratříčkovi pomohou ze spárů hrozné (!) čarodějnice. Navíc velice příjemný hlas Marie Rosůlkové, evokující skutečně hodnou babičku... Poučení pro děti: Nikdy sami nechoďte do temného lesa! Zajímavé komentáře: vypravěč, Karlos80, Viktooorka, Aiax. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výtečný horor pro zlobivé děti. Temný les jak ze Sněhurky, zkřivené chřtány stromů natahujících větve proměněné v pařáty, hejno netopýrů a chaloupka obehnaná plotem z dětských kostí. Útěk před hladovou babiznou nebude nijak jednoduchý. Výtvarně působivé, hudba rozjuchaná a strašidelná a k tomu Rosůlková, měnící hlas dle jednotlivých postav. Skřehotavá babice je nejlepší! ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Jako malí jsme se před spaním potmě strašili...."Kdopak to spí?".....Teď jsem to pustila dceři a zapůsobilo to znovu. Prostě nesmrtelný pohádkový horor s nesmrtelnou vypravěčkou Marií Rosůlkovou, bez které by zážitek byl poloviční. Její hlas je tak moc děsivý, až se zarývá pod kůži. Když mám ještě dnes někdy fobie v setmělém lese a pocity, že stromy po mně natahují větve-ruce a ožívají, pak je to z této pohádky. Pohádka funguje přesně tak, jak pohádky fungovat původně měly, když chtěli rodiče preventivně varovat dítka před životními nástrahami: Jestli chcete dítěti vysvětlit, že nemá věřit cizím lidem, pustťe mu Mrňouse a čarodějnici. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Toto je mazec pohádka, dodnes si ji pamatuju naprosto přesně a taky jak jsem se u ní bál a nemohl kvůli ní usnout. Dlouho předlouho jsem se nemohl dopátrat toho, jak se vlastně jmenuje a přitom stačilo zadat klíčová slova Marie Rosůlková, protože ta je pro tuto hororopohádku taky naprosto charakteristická. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama