Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Scénář je překotný, hodně se v něm mluví a hodně se toho stane, až tolik, že si nepamatujeme jména hlavních figur. Herci jsou nevýrazní (možná až na Christiana Balea), ale aspoň, že Scarlett Johansson je krásná. A závěrečný "výlet" do vod sci-fi a jedno klišé, těžké jak kláda, mi nepřidalo. Byl jsem...(z)klamán? Christopher Nolan není sice můj kdo ví jak oblíbený režisér, ale že se budu tak často dívat v kině na hodinky, jsem vážně nečekal. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Absolutní slast pro každého naratologa (to jest ten, kdo hledá potěšení v samotném vyprávění) avšak mě nechal tento "dokonalý" film spíše chladným. Potěšení ze sledování tohoto komplikovaného vyprávění, které je doopravdy božské, v polovině již omrzí, takže zbytek filmu táhne ono soupeření dvou mágů, na které se opravdu dobře dívá. Vzhledem k tak promyšlenému příběhu zamrzí tolik doslovný závěr. Nolanovi přeji víc takových filmů, u Batmana zahazuje jenom svůj talent. Avšak dokonalý film nezaručí vždy dokonalý zážitek. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jonathan Nolan, Christopher Nolan .. Díváte se pozorně? Pohlcující atmosféra vládne pevně tomuto snímku po (ne)celé dvě hodiny a drží pozornost tak intenzivně, že těm, pro které je popcorn a cola nedílnou součástí návštěvy kina hrozí, že svoji porci tentokrát dojí až cestou ze sálu (nebo v jeho závěru, kdy se bohužel poleví a začne těm málo všímavým popisně ukazovat každá spojitost a tajemná finesa). Bratrům Nolanům jejich kouzelnické představení o rivalitě vyšlo skoro na výbornou. Stejně jako každý „poctivý trik“ má i tato podívaná všechny potřebné ingredience, které důmyslně kryjí hlubší rozměry celého představení. Sice mohl být scénář prost některých závěrečných odhalení, ale režie vše vynahrazuje - typicky temná atmosféra, chladnější styl vyprávění s propracovanou výpravnou stránkou a neméně výtečnými hereckými představiteli (a mě víc mi sedl Bale:o)). 95%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nelítostný souboj dvou ambiciózních kouzelníků je ideální látkou, na které se Nolan mohl vyřádit. Obě hlavní postavy mají své chyby, takže nedochází ke klasickému souboji dobra se zlem. Magická atmosféra snímku je podpořená linkou vizionáře Tesly, který byl stylově obsazen dalším géniem Bowiem. Nechybí femme fatale, Nolanům dvorní herec Caine a vypečený twist. Dokonalý film. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Tohle zrovna nebyl můj šálek čaje. Scénář byl překombinovaný, že jsem se ztrácel a chvílemi i nudil. Dost dlouho mi trvalo, než jsem odlišil, kdo je kdo. Pak se - najednou - objeví Nikola Tesla a trik, který není trikem, ale dosud nepoznaným zázrakem fyziky popírajícím známé přírodní zákony. Na tom je postavena pointa, a druhá pointa přijde nakonec - abraka dabra - jako od Hercula Poirota. Film má ovšem i mnohé klady, například výprava je dobrá. Za mne však mohu dát jen průměrné hodnocení. Trailer: http://www.csfd.cz/film/223160-dokonaly-trik-prestige-the/videa/ ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Nolan sa rozhodol určité pasáže príbehu zasadiť v narácii skrz čítanie denníkov. Denníky sú do seba navzájom zasadené a vedú diváka z prítomnosti do minulosti a zase späť. Nolan zvolil spôsob rozprávania príbehu, kde pri čítaní denníku nepočuť hlas čitajúceho, ako to je vo väčšine filmov, ale hlas autora denníka. Takýto spôsob napomáha, keď sa v rámci jedného flashbacku ponárame do ďalšieho doň zasadeného. (Biopler)
  • Hugh Jackman (Robert Angier) vzpomínal na zdaleka největší hvězdu na place, kterou byl... David Bowie (Nikola Tesla): "Ukázalo se, že je to ohromně fajn, charizmatický člověk, ale při prvním setkání jsem z něj byl hrozně nervózní. Odjakživa jsem byl jeho veliký fanda. Nikdy jsem neviděl tak pozorný a ohleduplný štáb, jako když přišel David na plac. Lidi mi šeptali: 'Řekni mu, ať zazpívá!' - 'Ty mu řekni, ať zazpívá!!!' Christian Bale mi vyprávěl hezký příběh. Telefonoval svojí mámě a ona se ho ptala, co dělá. 'No, teď točím film s Michaelem Cainem, Hughem Jackmanem, Scarlett Johansson, Davidem Bowiem...' - 'Páni s Davidem Bowiem! To teď točíš veliký filmy!' - 'No moment, vždyť jsem dělal Batmana, to stálo sto padesát milionů dolarů a hráli v tom Michael, Morgan Freeman, Liam Neeson...' - 'No jo, ale tohle je přece David Bowie!!!'" (NIRO)
  • Jestvuje málo filmov, ktorých repliky v scenári môžu byť chápané dvojakým spôsobom, pričom obe majú počas sledovania svoje opodstatnenie. Bordenovo tajomstvo je už skôr naznačené, keď hovorí svojej milenke, že časť z neho miluje Sarah, resp. má s ňou dieťa. Vo väzení Alfredove repliky k Fallonovi odkazujú na fakt, že ho upozorňoval, aby opustil remeslo: "You were right. I should've left him to his damned trick... I'm sorry... Don't cry. Not for me. Go live your life in full. For both of us." Robertov trik s klonovaním je zase možné predvídať, keď sa v prvej polovici snímky snaží nájsť dvojníka prehlásením: "I don't need him to be my brother. I need him to be me." (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama