Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nolan ve svých starých dobrých botách komorního příběhu, ověšen hodinářskými hereckými výkony a neortodoxní perspektivou vyprávění. Hluboko zapuštěná esence toho, co dělá film dobrým filmem, jen zbytečně kontrastuje se závěrečnou polopatičností. Ve výsledku nicméně o dost lepší než Batman začíná a chvílemi skutečně divácky dokonalé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Cenou za dobrý trik je obetovanie.“ Ak sa niečo volá DOKONALÝ TRIK a vystupuje v ňom niekoľko kúzelníkov, excentrických vedcov a titulná postava zomrie hneď na začiatku, treba čakať prekvapenia. A hoci som niektoré vytušil, nakoniec nielenže prišli na scénu mnohé, ktoré som rozhodne nevytušil, ale predovšetkým sa stalo to, čo dokazuje, o aký dobrý film sa jedná: nemal som záujem naplno pochopiť ono ústredné "tajomstvo", čo sa vlastne stalo, komu, kto bol s kým (a prečo), čo od samého začiatku nefungovalo a čo fungovalo, len sa to tvárilo, že to nefunguje. Čím viac nad tým totiž rozmýšľam, tým viac sa mi zdá, že boli odhalené iba nepodstatné detaily, kým skutočné záhady zostali divákovi utajené. Môžete nad záhadami rozmýšľať... pátrať po nich... zapisovať si body do zošita (chcel som, vážne som chcel, ale keď som mal po prvých piatich minútach zapísané tri strany, zúfalo som to hodil do koša!)... ale prečo by ste to robili? Chceme byť klamaní. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film, který mi napoprvé připadal jako jednorázové kouzelnické číslo. Dokonce jsem pochyboval, že se k němu kdy vrátím. Od té doby to dělám každý rok a tahle jiskřivá narativní hra, která žongluje s perspektivou vyprávění a vzrušujícím způsobem tematizuje mystérium tvorby i křehké pouto iluzionisty a publika, nakonec prokázala větší vitalitu než kterýkoli jiný Nolanův film. Víc než kde jinde tu totiž architektura vyprávění slouží postavám. S každou změnou perspektivy se pozměňuje i vztah diváka k nim, hodnocení jejich posedlosti i emocionální naladění k hlavním motivům. Pointa s "akváriem-tajemstvím" je možná skromná,ale v jádru geniální. Dílo skutečného mága. Kontinuální grower. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

4 a půl*. Návrat k rafinovanému vyprávění a určitě nejlepší Nolanův film od MEMENTA. Zamrzel jen doslovný závěr. Kdyby místo polopatické vysvětlovačky Nolan použil elegantější řešení, třeba v podobě náznaků a potrápil tak divákovy závity, byl by to ´dokonalý´ zážitek. Nicméně s každým přibyvším filmem dvojky N+N platí, že "nápady bratří Nolanů míti, filmařskými legendami v budoucnu býti". Trumfem je každopádně herecké obsazení - moc pěkná role Michaela Cainea, až nelidsky charismatický David "Tesla" Bowie a především Christian Bale - herec mnoha tváří a všechny mu věříte. Když nahodí svůj typický lišácký úsměv, hned byste s ním zašli na pivko, naopak před jeho zlověstným výrazem byste nějraději zalezli někam pod stůl :o). Atmosféra je mňamózní, samostatnou kapitolou jsou zde použité dekorace, ty by zasloužily nějaké speciální filmové ocenění. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu bravůrně vykonstruovaný děj, kde nic se nezdá takové jaké ve skutečnosti je. Nejmenší detail dokáže ušpinit celkový dojem z právě provedeného fígle, který na mně zanechal nepatrný záchvěv třesosti a dokázal přikovat do židle o to víc, tak jak to režisér dokázal a nejen díky dokonalým hercům nebo výbornému příběhu, ale především díky temné atmosféře, která chvílema dokázala pocuchat úsměv na rtech a na konci o to víc dokázala potěšit. Dokonalý trik je film, který jsem dlouho neviděl. Ze začátku mi přišel sice zmatenější, ale to proto, aby dokázal diváka udržet v napětí po celé dvě hodiny, což se mu neskutečně daří. Upřeně jsem na obrazovku hleděl celé dvě hodiny, abych si snažil utřídit fakta, která jsem nastřádal po celou dobu, aby mi nakonec tvůrci ukázali fikci, která zastřela fakta a podtrhla je na celé čáře. --- Obětování se...to je cena za dobrý trik ! ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • 40milionová adaptace vydělala studiu Disney o prvním promítacím víkendu 14,8 milionu amerických dolarů a obsadila první příčku amerického žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek z kin v USA se vyšplhal na 53 milionů dolarů. (imro)
  • Román „Nežádoucí efekt“ spisovatele Christophera Priesta vyšel prvně v roce 1995 a získal například prestižní World Fantasy Award. (imro)
  • Prvé zábery vo filme na množstvo cylindrov a na klietky s kanárikmi sú predzvesťou, ako obaja kúzelníci neskôr predvádzajú svoje kúzla – využitím bezchybných kópií. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama