Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zprvu moc nelákal, ale nakonec mě chyt daleko víc než jsem čekal.Souboj mezi Hughem Jackmanem a Christianem Balem (mimochodem oba opět skvelí) o nejlepšího kouzelníka a nejlepší trik byl fak výživnej a po takovým dost nudným začátku to bylo opravdu parádní vysvobození a ani nevadilo, že trvalo docela dlouho to jejich přetahování a nevraživost, protože je to založený na dobrým scénaři, který nestaví jenom na rivalitě, ale i na jiných okolnostech, který ty dva kouzelníky rozdělí. Taky se mi líbilo, že ač se film docela často bez upozornění přenáší v čase, tak jsem se ani na chvilku neztrácel v ději, to svědčí o dost dobře propracovaným scénáři, sice bych trošku vytknul rádoby šokující konec, protože já sem si toho šokujícího odhalení všimnul daleko dřív, než se to Nolan rozhodl odhalit a taky sem fandil jinýmu kouzelníkovi než kterej "vyhral", takže mě to moc nepotěšilo, ale jinak byla závěrečná půlhodina dokonale promyšlená. Pro mě je to něco mezi 4* a 5*, ale nějak si nemůžu pomoct, podle mě, i když to teda neni úplně dokonalý a svý mochy to rozhodně má, tak si to nakonec slabších 5* zaslouží ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsi nepochopil, proč to děláme. Publikum zná pravdu. Svět je jednoduchý. Plný utrpení. Tvrdý... tvrdý skrz naskrz. Ale když je dokážeš ošálit, i kdyby jen na sekundu, pak v nich vyvoláš údiv. A pak...pak uvidíš něco velmi výjimečného...... Naozaj dobrá dobová atmosféra, kvalitné herecké výkony a jedinečne napísaný a miestami naozaj prekvapivý scenár. Emotívne je to však veľmi chladné a aj veľké dejové zvraty a rozuzlenia tým pádom nemajú až tak veľký dopad na diváka. Inak však kvalitne vymyslené. Dokonalý trik ale nie je dokonalý film. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Nolan, Christopher Nolan / Based on The Prestige by Christopher Priest | Hudba: David Julyan | Produkcia: Christopher Nolan, Aaron Ryder, Emma Thomas | Distribúcia: Touchstone Pictures (USA), Warner Bros. Pictures (International) | Štúdio: Touchstone Pictures, Warner Bros. Pictures, Syncopy Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 109,676,311 $ || ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, charismatický Hugh Jackman, trhlý identitu obětující dvojjediný Christian Bale, klidný Michael Caine, pro příběh ne zas tak důležitá Scarlett Johansson a další (Serkis jako obvykle neodolatelný). Ponurá atmosféra, fascinující kamera a střih scén. Přesto váhám dát více než tři hvězdičky, protože mi ten Teslův přístroj do začátku 20. století prostě nesedí. Jenže i tak film na 100% plní účel přitažlivosti pro diváka (nehledě na Piper Perabo, kterou jsem dosud vůbec neznal, mňam). Update: tak vida, původně dám málem tři, ale snad ještě nikdy mi neběžel nějaký film v hlavě tak dlouho. Neustále si promítám jednotlivé scény a prožívám příběh znovu. Přimělo mě to přečíst si předlohu (doporučuju, je to sice dost jiné, ale rovněž vynikající). Tímto zvyšuji hodnocení na maximum. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mistr nad mistry, Christopher Nolan, učí jak vyprávět. Svůj magický příběh vypráví adekvátně magickým způsobem, umí zaujmout, imponovat, vtáhnout, zmást, působit chytře i přechytračit. Celý film lze pojmout jako jedno veliké dvouhodinové kouzlo, u kterého divák postupně zatajuje dech, mizí mu okolní svět a po závěrečném "the prestige", omámen, téměř pochybuje o reálném světě. Dokonalost Dokonalého triku ještě podtrhuje výborná herecká posádka v čele s Balem, směle stoupajícím na vrchol, Cainem, který už na něm dávno je a vyspělě ne-x-menovským Jackmanem. PS: A jako vždy u Nolana, hutná atmosféra a obrovské množství detailů zaručí parádní divácký požitek i na opakované zhlédnutí. 10/10 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Pomocník Fallon vlastnil vo filme zbraň typu Derringer. Táto malá pištoľ bola obľúbená v 19. storočí a slúžila hlavne ako tzv. "vrecková pištoľ" na sebaobranu. Jej vynálezca bol Henry Deringer a zbraň nebola drahá, takže bola prístupná skoro každému. (BoncheR)
  • Jestvuje málo filmov, ktorých repliky v scenári môžu byť chápané dvojakým spôsobom, pričom obe majú počas sledovania svoje opodstatnenie. Bordenovo tajomstvo je už skôr naznačené, keď hovorí svojej milenke, že časť z neho miluje Sarah, resp. má s ňou dieťa. Vo väzení Alfredove repliky k Fallonovi odkazujú na fakt, že ho upozorňoval, aby opustil remeslo: "You were right. I should've left him to his damned trick... I'm sorry... Don't cry. Not for me. Go live your life in full. For both of us." Robertov trik s klonovaním je zase možné predvídať, keď sa v prvej polovici snímky snaží nájsť dvojníka prehlásením: "I don't need him to be my brother. I need him to be me." (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama