Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Fr 

všechny recenze uživatele

Pokud je v jezeře nějaká příšera, měl by to svět vědět…. Velice milá ,,příšera“, zajímavá režie a prostředí, dobrý zvuk. Problém je, že se to brzy okouká. A příběh není nijak překvapivě vystavěný ani pro děti (alespoň ty moje). Odehrávají se zajímavé věci, to ano, ale jsou vyprávěny tak nezajímavě, až je mi to líto. Oni totiž obrázky krásné přírody neutáhnou film, který měl okouzlit krásným příběhem. Možná by příště tvůrci mohli zajít na obyčejné koupaliště, kde je příšer určitě víc a zajisté by to bylo i veselejší. Ale nejsem si jistý, jestli by to bylo pro děti. PŘÍBĚH*** HUMOR** AKCE** NAPĚTÍ ** ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdybych bylo děcko nebo kdyby se mi líbily pohádky, tak dám lepší hodnocení. Ale já pohádky nemusím, obzvlášť ty, který vypadají jak z produkce Disneyho (pravda, ta skotská angličtina indikuje, že to Disney není, ale jinak příběhově jo). Takže průměr velkej jak lochneska! PS: ahá, přinesla společnost, co udělala Chronicles of Narnia, tak už je mi to jasný... blbost (malejma písmenkama) ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Príbeh o chlapcovy, ktorý počas 2. sv. vojny prišiel o otca. Od toho okamihu bol neustále smutný a jeho mama ani sestra nevedeli ako chlapca rozosmiať. Až jedného dňa malý Angus objavil na pláži niečo nezvyčajné. Vajíčko, z ktorého sa zrodil Crusoe, Lochneská príšera. Tak začína pohodový film pre celú rodinu. Samozrejme keby to mám hodnotiť nie ako rozprávku, ale ako seriózny film, bolo by to hodnotenie oveľa nižšie. A to z dôvodu pár nelogických situácií, nad ktorými premýšlam ešte aj teraz. Vo filme, ale nájdeme priateľstvo, dôveru, ako aj napínavé situácie, ktoré zaujmú hlavne mladšie publikum. V role matky Angusa sa predstaví Emily Watson, takže film má určite svoju kvalitu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

aneb Legenda z hlubin se jmenuje snímek, o němž obal tvrdí, že je od tvůrců Pána prstenů... Tak dobře, irské melodie tu skutečně sem tam zaznějí. Ještě možná s Pánem prstenů to má společné hezké záběry zelené krajiny. Ale jinak nezlobte se na mě ani ťuk. Celý příběh se odehrává za 2. světové války na britských ostrovech, kde malý kluk najde na břehu podivné vajíčko. Vylíhne se z něho tzv. vodní kůň, který vypadá spíše jako lochnesská příšera. Kluk ho vychovává, postupně se s tajemstvím svěří i některým dospělým, aby nakonec vodní příšera pomohla obyvatelům tohoto kraje proti Němcům. Po pravdě nevím, jak se k filmu postavit - pro dospělého je až příliš přeslazený, pro děti asi těžko pochopitelný reáliemi. I ta animace vodní příšery krapet pokulhává. Chybí cokoliv překvapivého - jakmile se hned na úvod dozvíte oba základní fakty (existence vodní příšery + Němci), dokáže si i to dítě spočítat, jak film skončí. Disk nabízí v bonusech vystřižené scény (6:42) a film o filmu, rozdělený na 5 kapitol (1:17:08) - dozvíme se něco o mýtech, o jezeru Loch Ness, o výběru herců, následují rozhovory, scény natáčení s modrým pozadím, počítačové triky - jen to vše má pouze NL a FR titulky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený rodinný film snažící se poukázat na to jak mohla vzniknout legenda o bájné příšeře v jezeře Loch Ness. Film jede v zajetých kolejích podobných filmů a tak zde opět máme chlapce, který přišel o otce a náhodou najde vejce ze kterého se vyklube roztomilá potvůrka, která však nečekaně rychle roste a jelikož by chlapcova matka nebyla zrovna nadšená z jeho nového domácího mazlíčka musí ho dostat do jezera. Ani zde nebude mít "Mořský koník" klid, jelikož se příběh odehrává za druhé světové války a jezero je obklopeno vojáky, kteří rozhodně nepřijeli kvůli procházkám přírodou. Film má rozhodně co nabídnout dětem i dospělím, avšak pro dospělé to je "jen" další naivní pohádková variace na "já a to" a pro děti bude příběh hodně roztahaný a prostředí druhé světové války pro ně asi také nebude nijak atraktivní. Ale to nic nemění na faktu, že je to pěkně natočený příběh s krásnou hudbou a roztomilou potvorou, kterou si děti jistojistě oblíbí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Originální název The Water Horse je odkazem na zlomyslného vodního skřítka z keltské mytologie, který se přestrojoval v koně, aby nalákal své nic netušící oběti. Když na něj nešťastník jednou nasedl, stáhl ho s sebou dolů do jezera. (HappySmile)
  • Film byl do některých kin doručen pod názvem "Discovery" (Objev). (HappySmile)
  • Pôvodne mal byť film Narnia: Princ Kaspian (2008) vydaný na Vianoce roku 2007, ale kvôli tomu, že táto snímka bola ohlásená taktiež na tento dátum, bola Narnia vydaná až o šesť mesiacov neskôr. (Crybaby)

Reklama

Reklama