Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestovatelé Hanzelka a Zikmund připlouvají z Afriky do Jižní Ameriky. Na své pouti na filmový pás zachycují mračna kobylek na rovinách argentinského Čaka, hadí farmu v Butantanu, mrakodrapy v Buenos Aires a v Rio de Janeiru, návštěvu malomocných v Paraguayi, vodopády v Iguazú, odvážnou výpravu do pralesů v povodí řeky Maraňonu za pověstnými lovci lebek, indiánskou osadu v Panamě a cesta předčasně končí v Mexiku uprostřed trosek starobylých indiánských chrámů a pyramid. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Afrika je Afrika. Ze začátku dokumentu to byla opravdu celkem nuda. S postupem času to celé přeci jen nabíralo na klasických obrátkách. Třeba takové několika týdenní zavítání mezi lovce lebek mělo spoustu do sebe. Je to celkem příjemné, vrátit se alespoň mírně v čase do dob, které člověk nezažil a pokud není zrovna majitelem stroje času, tak už ani nezažije. Viděl bych to na lepší 3 kousky. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jak tomuto může dát tolik diváků pět hvězdiček, nechápu. Jde v podstatě o amatérské příležitostné záběry, což lze s ohledem na dobu vzniku a podmínky, jednoznačně odpustit. Ale ta komunistická ideologie a ignorování i těch nejvýznamnějších koloniálních památek! Přesto je to zajímavé a cenné hlavně tím, co je nechtěné - jako dobový dokument s autentickými záběry a přidaným slovním doprovodem (z něhož čiší naivní marxistická utopie, čerpající z prvorepublikového ateismu). ()

Reklama

Marquis 

všechny recenze uživatele

Absolutně objektivní roportáž z této cesty. Pokud jste četli knihu, tak víte, že se pozastavují nad pravicovými křivdami. Je úplně jedno jaký je režim, ale totalita ekonomická je stejně odporná jako ta co tu byla před dvaceti lety. Svět je ještě šílenější a i díky pánům H+Z se o tom můžeme přesvědčit. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

V poslední části první cesty po světe dua H+Z se přesouváme lodí a jihu Afriky do Brazílie. Putování pak pokračuje po celé latinské Americe a vrcholí v Mexiku, odkud se byli oba cestovatelé z jejich cesty nuceni předčasně vrátit kvůli začínající Korejské válce, která jim znemožnila dostat víza do USA. K nejzajímavějším částem patří setkání s lovci lebek nebo přejezd horami či přeprava Tatry na soukromé železnici. Jako bonus na DVD najdete druhou, pětadvacetiminutovou část rozhovoru. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Cesty Zikmunda a Hanzelky jsou legendarni. Ve sve dobe musel tento dokument vzbudit obrovsky zajem. Dnes ma clovek moznost videt zabery, ktere uz nema sanci na vlastni oci videt. Reportaz z vypravy k lovcum lebek je fantasticka, stejne tak videt 60 let stare zabery Ria ci Sao Paula, ktere potesi oko kazdeho obdivovatele cestovani, architektury a kultury. Snad skoda, ze dokument prezentuje jen jednotliva mista na trase (vzhledem k delce cesty a stopazi filmu velmi skromne) a ne vlastni cestu techto dvou borcu a Tatry. Mam nutkani hodit batoh na zada a rict sbohem:-)! ()

Galerie (1)

Související novinky

Zemřel Miroslav Zikmund

Zemřel Miroslav Zikmund

02.12.2021

Ve požehnaném věku 102 let nás opustil známý český cestovatel, spisovatel a dokumentarista Miroslav Zikmund, jehož životní pouť byla nerozlučně spojena s kolegou Jiřím Hanzelkou (*1920 - †2003). V… (více)

Reklama

Reklama