Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (84)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade nečítajte obsah! Nehanebne, hneď v prvej vete, prezradí najdôležitejšiu časť filmu. Inak veliká pecka. Nebyť záverečnej tretiny, ktorá sa v pôsobivosti úplne nevyrovná predchádzajúcemu deju, dal by som 5*. Intenzívne psycho, doslova od prvej scény. Damiani mal točiť viacej hororov. Zo série som predtým videl iba originál a remake, a veľmi si ich už nepamätám, nemám ale pocit, že by sa vyrovnali tejto úrovni. Zvažujem kuknúť všetky časti. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že film je rozdělen na pomyslné 2 příběhy, přičemž první je podobný jako první díl Amityville s tím, že je daleko lepší úplně po všech stránkách a prakticky dovedený k dokonalosti a kdyby film skončil zhruba po 70 minutách, možná by se dalo trochu uvažovat i o plném hodnocení. A druhý příběh by byla taková variace na Vymítače d'ábla, né vůbec špatná, ale rozhodně nedosahuje kvalit první půle. Prapodivně rozvrhlý horor plný strašidelných událostí a krutostí, úžasně zvládnutý film. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s jedničkou drží druhý díl ještě krok, kdy je to stejné zpracováno trošku jinak. Rozdílem budiž exorcistické vyvrcholení, které na kvalitě neubírá ani nepřidává, řekl bych. Půl hvězdy ubírám za již zmíněnou neoriginalitu, jinak naprosto v pořádku. 85% Do dalších dílů se pouštět nehodlám, sedmkrát to vidět nepotřebuju. :) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborný horor. Návrat k temným počátkům prokletého domu je možná i tím nejlepším, co v této sérii vzniklo. Nejen, že prohlubuje myšlenku posednutí mladého chlapce amityvillským ďáblem, ale dotýká se i jiných témat (incestní poměr nejstarších sourozenců, knězova sexuální orientace?). Vraždy jdou většinou mimo kameru, ale síla filmu je úplně jinde. Napětí z něj totiž cáká na všechny strany, což neumocňuje pouze zlovolná hudba, ale i skvělá kamera. Některé její zběsilé nájezdy a všeobecná práce s prostorem jsou prostě mňamózní. Zkrátka atmosférická masáž, která navíc příjemně graduje v působivém, závěrečném infernu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ty divné záběry kamery (a herec v hlavní roli toho musel hodně uhrát sám právě jen na kameru) a hudba a stále více tísnivá atmosféra jsou skvělé, o tom žádná. Dokonce na incest dojde. A tentokrát, na rozdíl od jedničky, nic neskončí dobře. Jen mi to ale přišlo od určité chvíle únavné - asi jak je jasné, že tomu kluk propadl, tak už si člověk jen dělá čárky u všech očekávaných a nezbytných scén a nějaké větší překvapení se už neobjevuje. Spěje to prostě tam, kam každý podobný horor o nenasytném domu, s třešničkou v podobě vymítání ďábla, ale to napětí už v tom prostě není, není o co hrát. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Plakát z filmu Rocky (1976) visí na zdi Sonnyho (Jack Magner). Burt Young, který hraje Sonnyho otce ve filmu Rocky (1976), hrál jednu z hlavních rolí. (Epistemolog)
  • Ve stejném roce 1982 byl propuštěn scenárista Tommy Lee Wallace, který v té době psal a režíroval neslavně proslulý Halloween III: Hon na čarodějnice. Oba filmy byly pokračováním snímku 
    Horor v Amityville (1979). (Epistemolog)
  • Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama