Reklama

Reklama

Hvězdy bojových umění

  • USA Encyclopedia of Martial Arts: Hollywood Celebrities

Obsahy(1)

V tomto dokumentárním filmu se představují nejslavnější představitelé bojového umění. Film je převážně spojením jednotlivých rozhovorů s názornými ukázkami boje beze zbraně i se zbraní v ruce. Nechybí ale ani ukázky filmů od jednotlivých účinkujících. Z tohoto dokumentu se také dozvíte, jak se bojové umění vyučuje v armádě. Průvodcem celého pořadu je herec James Hong. (videofil)

(více)

Diskuze

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

majo25: Jestli někdo říká, že nezná Lamase, nezlob se, ale tomu nevěřím. Každý, kdo se aspoň trochu zajímá o filmy, každý, kdo aspoň párkrát navštívil nějakou videopůjčovnu nebo dvd obchod nebo četl nějaký časopis, musel o Lamase zakopnout. Pokud někdo říká, že Lamase nezná, tak jen proto, že točí filmy, které prostě spousta lidí nevyhledává nebo se jen stydí přiznat, že se mu ten film líbí. Prostě jen proto, že většina lidí považuje béčkové filmy za něco špatného. A ten, kdo se na takové filmy dívá, ten je podle nich taky divný. To je celá věda.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

videofil: Nie, ja sa nechcem dívat na to ružovými okuliarmi, ako ty. Vela vecí skresluješ a dávaš dokopy. Bol by si velmi prekvapený, kolko ludí nepozná spominané mená (rothrock, lamas), a nemusia to byt ani -násťroční. To, že ovládajú bojové umenie, im nikto neberie. Napr. Blansk je aspon podla mna v umení známejší skor ako herec vo filme. Myslím, že on aj vyučoval ludí, nahral nejaké cvičebné DVD-ka a VHS-ky. A ten dokument určite nie je poctou nikomu; jeho jednoduché spracovanie a tlačenie na pílu sa snaží o čo najrýchlejšie nahrabanie penazí za predaj VHS. Žiadna pocta, len lacný pragmatiznus. 

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

majo25: Nemáš tak úplně pravdu. Ve filmu vystupují herci, ovládající bojové umění a kteří se bojovému umění věnují. A v tomhle směru to hvězdy jsou.  Nevím, jak moc se o takové filmy a herce zajímáš, já hodně.  Například Cynthia Rothrock nebo Lorenzo Lamas. Stačí vyslovit jejich jména a každý ví, o koho se jedná nebo jaké filmy natáčejí. Jejich filmy samozřejmě nikdy nepřilákají tolik lidí, jako třeba Steven Spielberg, ale v oblasti akčních filmů a bojového umění to hvězdy jsou. Ten film samotný je spíše poctou těmto hercům. Tak se na to musíš dívat.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

K hercom: Samozrejme, že musia existovat aj herci do B - a C- čkových, nemám absolutne nič proti nim, nemožu byt všetci  najlepší a ja si ich velakrát a aj s nostalgiou pozriem (sice tu menovaným ani velmi nie :)

K dokumentu: Dokument na to že nič extra neponúka, velmi tlačí pílu a podkopáva to celé tým, že dajme tomu priemerných hercov povyšuje na striebornoplátnové nebesá (!) a to z neho robí (skoro) podpriemerné dielo. Samozrejme prižmurujem jedno oko na vek dokumentu.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

videofil: Teraz ale neviem či reaguješ na hercov alebo na samotný dokument. Všeobecne ale máš pravdu, o tom bez debaty.

videofil

videofil (hodnocení, recenze)

Addams-SK: Přesně tak.

majo25: Jenom proto, že se ti něco nelíbí, neznamná, že je to špatné.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Inak keby chceli B-čkov hercov, mali tam byť napr. Michael Dudikoff, Mark Dacascos, David Bradley, Dolph Lungrend, atď

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Addams-SK: Neviem, či to má byť reakcia na mna, alebo nie, ale vyjadrím sa, ako keby to bolo na mna. Ja mám síce daleko do súčasných teenegerov (asi 1/2 generácie), ale so spomínaných "hvězd" poznám iba trápnu Rothrock a Blanksa (i ked meno mi nič nehovorí, iba ksicht), Hong bol sprievodca v dokumente, nie za hvezdu, samozrejme ho poznám (z B- a C-čkových seriálov). Zato však poznám mená takých "neznámych" bojových hercov ako Van Damme, Seagal, Bruce Lee, Brandon Lee, Jet Lee, Jackie Chan. Tých som tam akosi prehliadol. A ked ideme mimo Hollywood, tak Feng Ku, Chia Hui Liu, David Chiang, Bolo Yeung, Lu Ti. A za tým si stojím, že tebou vymenovaní herci patria do B-filmov, a to im ešte velmi velmi lichotím. Takže v dokumente, kde si donesú za hostí také brakové "hvězdy", z ktorých väčšinu nepoznám a oni ich chvália, ako keby to bolo to naj, čo na svete existuje, tak aj ten dokument bude vyznievať C-čkovo. A to nehovorím o jeho slabučkej kvalite.

Addams-SK

Addams-SK (hodnocení, recenze)

"Zbožňujem", keď súčasní teenageri označujú za Béčka filmy, ktoré sú takmer, či celkom staršie ako oni.
Každá generácia má svoje "hviezdy" i keď niektorí účinkujúci tohoto dokumentu sú neznámi i mne, a veľa "hviezd" tu chýba.
Kto nepozná mená ako Cynthia Rothrock, Loren Avedon, Lorenzo Lamas, Billy Blanks, James Hong atď. vie o filmoch s bojovými umeniami prd, a rovnakú hodnotu majú jeho vyjadrenia o nich.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Sú tam tie "najväčšie" hviezdy, len čo je pravda - poznal som dvoch, aj tí hrajú v B-čkových filmoch. Tí mne neznámi budú hrať asi v C- alebo D-čkových filmoch už len podľa kvality scénok z filmu. Až na to tai-chi majstra sú ostatné veci málo záživné a dosť amatérsky spracované. Hodnotenie: 45%

Reklama

Reklama