Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady tuctových nevýrazných animáků, které jsou určené hlavně těm nejmenším. Přitom samotný námět není vůbec špatný a dalo se to celé pojat celkem ujetě a originálně. To se ovšem po většinu stopáže nestalo a i když tam bylo pár takových ujetějších momentů a ten příběh byl svým způsobem originální, tak se z toho dalo vytěžit daleko víc. Chtělo to víc hlášek a vtipnějších scén, takhle je to značně nedodělaný, pro dospělé až nudný animák. Naštěstí je to aspoň krátký, ale to už jsou dneska ty animáky vlastně všechny. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sem se na Hortona těšila, na to smítko jakbysmet:) Ale naprosto tu náladu shodilo, když sem se dozvěděla, jaký skrývá smítko tajemství. Vtipy skoro žádný, eště že to mělo jakž takž smysluplnej děj. Ač Horton stoupal se smítkem do bezpečí hory, s filmem to šlo z kopce. Dalším z krátký řady nadějnejch scén byla snaha smítka zachránit si život. Tam sem vážně celá napjatá doufala, že se prokřičej až k uším "nepřátel". ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace, výborný hudební doprovod. Solidní dětský scénář, místy velice povedené vtípky a vše završuje povedený český dabing. Na druhou stranu si řeknete, že jste to už asi někde viděli a že tento animák nepřichází s ničím novým... Máte pravdu! Přesto se jedná o nadprůměrnou rodinnou zábavu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze humor filmu je hodne detinskej, pribeh je hodne jednoduchej a obcas pusobi prostredi krapet chude, jenze ja se u tohohle animaku fakt skvele bavil. Samotna animace je odvedena hodne dobre, akorat par zvirat neni poznat, co sou zac. Hudba je zvolena dobra a jelikoz se furt neco deje a film ma prijemnejch 75 minut, tak je celou dobu skvele sviznej a ani na moment nenudi. Navic obcas nakej ten forek pobavi a namluveni postav je zvladnuty slusne a kdyz se na moment zmeni animace, tak to je desne brutalni. No a to nejdulezitejsi, narozdil od vetsiny ostatnich animaku se tady prakticky vubec nepoucuje a jde ciste o zabavu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Horton disponuje jedním z nejoriginálnjěších námětů, které se v novodobých digitálně animovaných filmech vyskytla. Tím to bohužel končí. Díky digi provedení nemá film, až na pár vtipně designovaných zvířat, šmrnc. Je to klasická studená neosobní digina. Výmluvné je to, že ta nejzdařilejší scéna filmu je animovaná klasicky. Kvůli pár lepším vtipům asi stojí za to film shlédnout, ale tak jednou a dost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno