Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

topi80 

všechny recenze uživatele

Vážení tvůrci, doporučuji zhlédnout starý seriál Dlouhá míle a podívat se, jak se dá zpracovat motiv o končící sportovní kariéře. Tam byly také nesmysly (přechod běžce na delší tratě a nakonec i maraton), ale to sportovní prostředí diváka opravdu vtáhlo. To tvůrci Poslední sezony měli více starostí o to, kdo se bude s kým pelešit, kdo bude moderně sprejovat a jak připravit hlavního hrdinu o peníze (samozřejmě tím nejtrapnějším způsobem - obral ho nepoctivý bankéř - podnikavec). Hvězdička za pěknou ústřední píseň. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě jako hokejového fanouška patričně tvrdý náraz na hrazení. Místo toho, aby autoři vybředli z bahna seriálových konvencí, se ochotně zařadili vedle komerčních mýdlových oper a ačkoli nepochybuji o tom, že ve sportovním prostředí nejsou intriky neznámým jevem, nemuselo se dát různým psychologickým pochybnostem takové množství prostoru. Samotný hokej upadl do pozadí... a propos, hokej? Upřímně, nevěřím, že tvůrci pod tuto pokličku vidí více než třeba já, řadový fanoušek. Od mediálních vystoupení po atmosféru kabiny těžce naivní, tudíž nemůžu udělit seriálu nic jiného než trest do konce utkání s následným disciplinárním trestem - v řeči zdejšího kmene tedy 0%. ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to mělo reklamu je to veelmi ubohé. Šílená, tuctová hudba, předvídatelný a jednoduchý scénář, podivné přechody jednotlivých scén a hlavně neskutečně nudně a amatérsky natočené hokejové zápasy. Díky absenci zajímavých střihů během zápasů nevidíme špičkové hráče, ale opravdu jen partu herců, kteří si šli zahrát - prostě totální rybník. Kladem jsou solidní výkony některých herců ( Forman, Pauhofová). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevybavuju seriál ze sportovního profesionálního prostředí , který by vznikl za posledních dvacet let ( předtím snad Dlouhá míle ?) , takže Hynkovi Bočanovi tímto vzdávám hold ( potom co natočil S čerty nejsou žerty je to Pan reřisér navždy ) . Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že některé dějové linky jsou opravdu naivní a že záběry přímo ze sportovních zápasů by mohly být věrohodnější ( ale budiž, to může být otázka peněz )., herecké výkony jsou postačující ( Petr Forman dokonce vysoce nadprůměr ), ale aspoň to zachráněj občas nahatý scény ( pátý díl 25. minuta Blažek vs. kouzelná Lucie Černíková ), který mi dokážou že se tu točej český seriály a ne ty politickoeroticky korektní americké pokusy. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hokej miluju a bál jsem se co si nasi reziseri na nás pripravili. Nakonec musím uznat skvělé. Nezvyklé obsazení Martina Dejdara do hlavní role hokejisty Krola mě překvapilo, protože MD jsem si dovedl představit pouze u komediálních rolí, ale tady mě překvapil a zvládnul svoji roli bravůrně. Ještě jednou, díky Martine (Honzo?) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)

Reklama

Reklama