Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (166)

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře: Zima, mráz, lesy, Iron Lake, hlavní záporák, uzavřený příběh, hororová atmosféra, Michael C. Hall, Julia Jones. Špatně: Nesympatická vedlejší postava mladého hocha. Nastavované dialogy a scény. Způsob uzavření příběhu. Batistovo naroubované cameo vyloženě z paty. Úplně špatně a k vystřižení: Every f***ing scéna s Dexterovou hysterickou uřvanou sestrou, ječící, ničící atmosféru, otravnou až běda. Mohl to být dobrý dvouhodinový nebo dvoudílný film. Ale nebyl. Jakékoliv pokračování nemá šanci. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle nějak si představuji téměř dokonalý epilog k jednomu z nejnapínavějších seriálů nové vlny 21. století. Sice to úplně nemá onu nervydrásající patinu jako téměř v každém díle prvních řad před dekádou, jinak je ale starý dobrý Dexter zase na chvíli přesně tam, kde jej Showtime a hlavně fanoušci chtěli a POTŘEBOVALI mít. Doufám, že to odstartuje novou vlnu minisérií k tomu nejlepšímu, co televizní tvorba US před více než deseti lety začala produkovat. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Od začátku nevelká očekávání a výsledná meh kvalita (jakože je to pořád stejně koukatelný a zábavný, jen je to zároveň daleko hloupější a béčkovější) způsobily, že mě vlastně už v pořadí druhý mizerný konec nijak nepřekvapil. Deset a půl epizody řešíme ústřední vztah, jenom aby se vše změnilo na poslední chvíli a Showtime tam mohl prdnout levnější spin-off, lol. Záporák fajn, prostředí taky, Michael C. Hall si to zjevně užíval, nějak mě to ale nevytrhlo. 6-7/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se kluci ušatí moc nevytáhli.. Trošku jsem čekala, že když se Nick Slaughter přesune více na sever, tak to nebude jen o změně barevného filtru na kamaře, ale dostane tu správnou "severskou" atmosféru. Bohužel šanci na pozdvihnutí úrovně autoři propásli. V podstatě místo cool sarkastické vyvražďovačky inspirované severskou Evropou nám nabízí jen diletantské látání zpackaného konce předchozí série. Jack Alcott je navíc neslaný, nemastný, tak doufám, že nedostane vlastní seriál. Nebyla jsem a asi ani nebudu cílovka.. Pozitivní na tom pro tvůrce je, že jsem byla schopná to celé přežvýkat (třeba taková Hra o trůny takové štěstí neměla). Aspoň jsem si doplnila seriálový přehled. ()

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na devátou řadu jsem se docela těšil. Když jsem se dozvěděl, že scénář bude psát Clyde Phillips, těšil jsem se ještě víc. A když pak Clyde Phillips prohlásil, že devátá řada je "to nejlepší, co kdy napsal.", byl jsem opravdu zvědavý s čím příjde a trochu doufal, že se mu podaří opravit děsné zakončení seriálu, se kterým přišla řada osmá. Bohužel, přišlo akorát obrovské zklamání. Ani nevím, kde začít. Mimochodem, spoustu lidí tvrdí, že je zklamal až poslední díl, ale já jsem byl zklamaný už od prvního. Mělo to veliký potenciál, herci byli fajn (Hall, Alcott, i Brown), zimní atmosféra fungovala podobně jako slunné Miami, ale děj prostě nedával vůbec žádný smysl. Co dějový zvrat, to naprostá nelogická hloupost. Sorry, začal jsem předstírat, že devátá řada neexistuje. Cože, jaká devátá řada? Žádná není. Čus. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Tvorca Clyde Phillips pre jeden rozhovor raz povedal: "Mojím osobným snom konca šou bolo, že ho za svoje zločiny popravia. Leží na stole a za oknom sú všetci ľudia, ktorých zabil. Ale ostalo to len v mojej hlave. Nikdy som to nikomu nenahodil." Dexter nebol odsúdený porotou za jeho zločiny, ale jeho syn ho prinútil v záverečnej scéne, aby otvoril oči a  povie mu: "Pozri, čo si urobil!!!“ V tom Dexter uvidí v mysli svoje obete. (Dajman)
  • Zbraň, kterou Dexter (Michael C. Hall) zandavá do držáku u sebe v obchodě, je malorážka CZ 457 České zbrojovky Uherský Brod. (veronikajel)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno