Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (166)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Seriál má celkem fajn tempo a atmošku ... ale nové postavy jsou těžce nesympatické a konec je tak debilní, že by takový konec nenapsal ani J. Nolan (i když tady to nekončí mimozemšťany, no). Doufám, že všichni, kdo pičovali na 8. sérku, tak po tomhle už konečně zavřou hubu. Třetí hvězdičkka je vyloženě jen ze soucitu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„SVĚT NÁS POTŘEBUJE …“   Jako první mě upoutala „poklona“(?) Jeffu Lindsayovi. Je to vtipný a svým způsobem ho to musí potěšit. Musím uznat, že takhle povedenejch návratů po letech se moc nekoná. Postupně to nabírá tu pravou Dexterovsky dramatickou atmosféru, takže nevadí, že je to celý vlastně jen takovej vánoční dárek. Inu, proč ne. Nevím, jestli TOHLE dramatický vyústění je tím pravým ořechovým, ale teď už je to vlastně jedno. Nebo vlastně není… kurva, mohli si dát víc práce! (a nedělat z psychopata psychopata…)   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím kdo je Jeff Lindsay. 2.)  Nikdy jsem nepřestal balit lidi do igelitu. 3.) Narodil jsem se v krvi (a fotr z toho má radost).   ///  Thx za titule „titulkomat“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že natočili pokračování, protože konec osmičky byl fakt hodně uspěchaný a špatný. Tak moc, že když jsem to po 3 letech sjížděl znovu, tak jsem si víc a víc uvědomoval, že si pamatuji, jak to zhruba skončí, ale co se tam dělo kolem toho jsem si už vůbec nepamatoval. Tady bohužel zopakovali stejnou chybu, protože se snažili odvyprávět dokonce jen v 10 (ač delších) dílech hon na dalšího darebáka, sžití se se svým synem, přerod jeho přítelkyně a vlastně to nějak rozumně uzavřít. Všechno to sice byl dobrý nápad, ale vůbec jsem se nestihl sžít s novým prostředím, novými postavami (a že jich tam bylo) a kromě Dextra samotného se ti staří známí chovali nějak divně. Harrison mi k tomu malému blonďáčkovi vůbec neseděl, Deb neřekla ani jednou dopíči (každopádně její až hororový nádech byl v poho) a Batista se taky nechoval podle jeho původní postavy. Tehdy Laguertovou urputně přesvědčoval, aby to nechala být a teď až moc jednoduše uvažoval o tom, že by to fakt mohl být Dexter. Závěr jsem tak trochu tušil, ale pořád mohl být jiný, chování Harrisona bylo dost divné vzhledem na to, co spolu právě prožili - měla to být spíš Angela, a i Dexter se vlastně při útěku zachoval iracionálně. Nemuseli rozjíždět mnoho sériovou záležitost, kterou by zase nezvládli uzavřít, ale i vzhledem na velmi pomalý rozjezd, jedna série navíc mohla zařídit úplně jiné pocity z celého Iron Lake, jeho obyvatel a vůbec zase uspěchaného závěru. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední hvězdička je čistě z nostalgie, je to srdcovka. A zklamaná rozhodně nejsem, Dexter je pořád stejně dobrý, Michael C. Hall se pro tu roli narodil. Navíc úplně nové prostředí a postavy jsou velkým osvěžením a mají co nabídnout, a taky že ano. Pěkně se to každým dalším dílem zamotává ,ale neztrácí na napětí a to je pro mě u Dextera nejvíce. Po poslední epizodě přišlo mírné zklamání,ale nechala jsem si to v hlavě rozležet, a asi to mělo svoji logiku, přesto škoda. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Dexter líznutý s Fargom. Slnečné Miami s množstvom priestoru pre realizáciu temného pasažiera vystriedalo klaustrofobické Iron Lake, kde každý každého pozná a temný pasažier, ktorého Dexter pochoval pod masku Jima Lindseyho, nemá ani centimeter voľného priestoru pre čo i len drobnú chybičku. A Dexter pritom už nie je v najlepšej forme ... tak nejako by sa dala zhrnúť základná premisa New Blood. Zvyšok už je história. Nový Dexter patrí medzi to lepšie čo prinieslo štúdio v rámci tejto frančízy, má takmer všetko čo si môže divák želať – nové prostredie, nové postavy, starého Dextera, zopár starých postáv, zopár úmrtí. Ja osobne by som si želal ešte o niečo väčšiu previazanosť s pôvodnou sériou. K dokonalosti mu však bránia predovšetkým iné skutočnosti, a to nie veľmi uveriteľné charakterové odchýlky, krívajúca logika a uponáhľaný a hlavne nie veľmi uspokojivý záver. Tvorcom došiel dych. Avšak na neuspokojivé ukončenia seriálov sme si za posledné obdobie akosi zvykli ... pozdravujem Game of Thrones. Nevadí, aj tak som za Dextera (nového či starého) ako divák vďačný. Bola to jazda. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama