Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (166)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Dexter se po osmi letech vrátil,aby fanouškům poskytl uspokojivější uzavření než to z osmě řady a až do finále to byl návrat uspokojivý.Sice tomu chyběl ten správný Dexter feeling (ten jen tu a tam vykoukl zpoza rohu),ale jinak sem s celou řadou neměl problém a neměl jsem ho až do finále,které je v případě tohoto seriálu nejspíš prokleté.Je sice fakt,že jsme čekali,že se něco podobného - možná lehčí spoilery - stane již v osmé sérii a úplně nesouhlasím s tím,že ze sebe Dexter udělal blbce tím,že zabil poprvé nevinného člověka (těch přeci jen pár bylo už předtím - Doakes,LaGuerta,Debra),ale v tomhle případě tomu absolutně chyběly emoce,které by se dozajista dostavily,kdyby něco takového před lety udělala právě třeba Debra,nebo Bautista.Takhle to působí uspěchaně (to co se buduje a vyvíjí celou sezonu se změní během minuty) a prázdně a sráží to jinak celkem vydařenou nástavbu a úlitbu fanouškům.Až to na mě působí jakože si Showtime někde v šuplíku už teď syslí spin-off Harrison...70% ()

grogodil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec si to existenciu predsa len obhájilo. Aj keď tá cesta k cieľu bola pekne povedané kostrbatá občas a práca scenáristu niekedy rovnako lajdácka fušerina ako samotné Dextrovo konanie. Nevieme ako pohnúť ďalej s dejom, tak tam nejak nasilu vsunieme postavy, ktoré sú v príhodnu dobu nejak podozrivo nepravdepodobne konkrétne ukecané? 'Lazy writing' ako z telenovely občas. Podaktoré vedľajšie postavy priehľadné a skratkovité, šablonovité, rovnako, ako spôsob, ako sa občas ich linky prelínajú... Posledné dve-tri epizódy vracajú Dextra do dôstojnej formy v akej som ho chcel vidieť po toľkom čase a finále je uspokojivou (aj keď ťažkopádnou) bodkou, v ktorú som ani moc nedúfal po predošlých epizódach, keďže mali bližšie k vyčpelým posledným sezónam, než k jeho začiatkom v najlepšej forme. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu to vypadalo tak, že měli tvůrci po celou devátou sérii problém s udržením setrvalé kvality. Jednotlivé epizody na mě působily značně odlišným dojmem, což se odrazilo na jejich hodnocení, a vše dokonalo to holé neštěstí, které na mě bylo vypuštěno v podobě finálního dílu. Můj výsledný dojem po shlédnutí deváté řady je, i přes hodnocení vyjádřené hvězdičkami, takový, že tato záležitost neměla být natočena. Závěr osmé série mě opravdu naštval a sotva po deseti letech vychladnu, přijde ještě horší pecka. / Poučení: Chceš si užít parádní seriál? Dej si Dextera a vynech osmou a devátou řadu. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Jestli měli tvůrci Dextera něčím splatit dluh společnosti, pak touhle nadstavbovou sérií, která umožnila pohled na skutečnou podstatu této postavy - bez romantizace, odosobněným pohledem zvenčí, a především optikou "dobrého člověka". Na co nebyly koule ani potřebná půda v linii příběhu před 8 lety, to se povedlo teď. A nejen to. Přes některé slabší momenty ve výstavbě k (jak se později ukázalo) nevyhnutelnému rozuzlení, se zdá, že víc pro pocit "takhle je to správně" zkrátka udělat ani nemohli. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo. Musím přiznat, trochu toho sentimentu a nostalgie udělalo svoje. Přeci jen, je to už 15 let od první sérky a tehdy to bylo doslova zjevení. A nejen pro mě. Od tý doby uteklo skutečně hodně vody ve filmovým / seriálovým světě. Přivýst dinosaura Dextera znovu k životu, ten nápad, ač zněl seberajcovněji, budil spíš obavy, že to v dnešním světě prostě nemůže obstát. Analog je přece jednou provždy mrtvej. Nebo není? Buď se tohle pokračování bude držet původního rukopisu, ale potom nemá šanci oslovit dnešní fans zhýčkaný netflixem apod, že? Nebo se mu jeho tvůrci budou snažit vštěpit něco z genů současný produkce, ale pak z toho bude jakejsi geront na steroidech, za každou cenu kůl a s nadějí, že se vklíní mezi klíny současný generaci malejch psychoušů, který uslintávaj při masakrování nevinejch asiatů při hře na slepou bábu. Vyhlídky celkem na hovno, žejo? Za sebe musím napsat, že nakonec přišel asi ten nejlepší možnej kompromis. New Blood, v tom měl bejt asi zapikanej Dexter jr, si vzal to dobrý ze svejch kořenů, přeci jen, ten původní rukopis tam byl znát, jo, takže to dobrý naštěstí přetrvalo. No a přece jen se objevilo pár inovací, ta nejvtipnější byla pro mě asi ta roztomilá asijská podcasterka, který měly udržet kontakt s e-realitou. Dobře vymyšlený. Neztrapnili se, dali tomu důstojnej konec, i když možná těch pár minut tam bylo fakt navíc no a pokud Dexe nenaklonujou například z kapky jeho použitýho genetickýho materiálu, kterým velkoryse oplývá ta indiánská samička, tak to zůstane tam, kde to má bejt - u ledu. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Zbraň, kterou Dexter (Michael C. Hall) zandavá do držáku u sebe v obchodě, je malorážka CZ 457 České zbrojovky Uherský Brod. (veronikajel)
  • Tvorca Clyde Phillips pre jeden rozhovor raz povedal: "Mojím osobným snom konca šou bolo, že ho za svoje zločiny popravia. Leží na stole a za oknom sú všetci ľudia, ktorých zabil. Ale ostalo to len v mojej hlave. Nikdy som to nikomu nenahodil." Dexter nebol odsúdený porotou za jeho zločiny, ale jeho syn ho prinútil v záverečnej scéne, aby otvoril oči a  povie mu: "Pozri, čo si urobil!!!“ V tom Dexter uvidí v mysli svoje obete. (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama