Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (166)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle drží na nohou asi spíše nostalgie než nějaké objektivní kvality.. Kdysi jsem si u prvních sérií Dextera napětím rozkousal prsty až na kost. Dnes mě New Blood místy skutečně baví.. a místy kroutím hlavou a obracím oči v hodně vysoký sloup. Fakt nevím jestli se tahle série tak úplně nepovedla, jestli jsem z Dextera vyrostl, nebo to byla vždycky tak trošku přiblblá show, jen v té době prostě novátorská a proto dočasně strhující. ... Za vidění to určitě stojí, jen je dobrý vyzbrojit se spíše nižším očekáváním. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec si to existenciu predsa len obhájilo. Aj keď tá cesta k cieľu bola pekne povedané kostrbatá občas a práca scenáristu niekedy rovnako lajdácka fušerina ako samotné Dextrovo konanie. Nevieme ako pohnúť ďalej s dejom, tak tam nejak nasilu vsunieme postavy, ktoré sú v príhodnu dobu nejak podozrivo nepravdepodobne konkrétne ukecané? 'Lazy writing' ako z telenovely občas. Podaktoré vedľajšie postavy priehľadné a skratkovité, šablonovité, rovnako, ako spôsob, ako sa občas ich linky prelínajú... Posledné dve-tri epizódy vracajú Dextra do dôstojnej formy v akej som ho chcel vidieť po toľkom čase a finále je uspokojivou (aj keď ťažkopádnou) bodkou, v ktorú som ani moc nedúfal po predošlých epizódach, keďže mali bližšie k vyčpelým posledným sezónam, než k jeho začiatkom v najlepšej forme. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„SVĚT NÁS POTŘEBUJE …“   Jako první mě upoutala „poklona“(?) Jeffu Lindsayovi. Je to vtipný a svým způsobem ho to musí potěšit. Musím uznat, že takhle povedenejch návratů po letech se moc nekoná. Postupně to nabírá tu pravou Dexterovsky dramatickou atmosféru, takže nevadí, že je to celý vlastně jen takovej vánoční dárek. Inu, proč ne. Nevím, jestli TOHLE dramatický vyústění je tím pravým ořechovým, ale teď už je to vlastně jedno. Nebo vlastně není… kurva, mohli si dát víc práce! (a nedělat z psychopata psychopata…)   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím kdo je Jeff Lindsay. 2.)  Nikdy jsem nepřestal balit lidi do igelitu. 3.) Narodil jsem se v krvi (a fotr z toho má radost).   ///  Thx za titule „titulkomat“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je dobře, že tato řada vznikla. Na začátku mi dělalo velký problém si na všechny zvyknout, ale podařilo se a od půlky už to jelo skoro jako dřív. Jenže ono nikdy nic není jako dřív. Zdá se, že to celé nemohlo dopadnout jinak. Ale možná se to opravdu jenom zdá. Poslední tři díly byli moc nabušené a uspěchané - chyběly mezičlánky, jak píšou ostatní - chtělo to víc natáhnout, víc konfrontovat, potenciál to mělo lepší. Dva díly navíc by tomu určitě prospěli. Nechci ale jen kritizovat, grády to mělo i tak.  Spoiler: Pravda je ta, že se nikdo nechceme smířit s tím, že Dexter už prostě nebude. Ale nechat to zastřelit vlastním synem bez mrknutí oka?... Tomu jsem neuvěřil. Když už, tak Harison měl mířit, ale zastřelit ho měla Angela. Tak bych to viděl já. Dávalo by to větší smysl. Ale ne vždy je všechno podle nás. Že přátelé Dexterova klubu? :-D A jen tak nakonec mě napadá - co novou sérii s názvem "Son of Dexter "? Ne že bych si Harisona nějak oblíbil, ale na ledasčem se dá zapracovat... Ale teď budu truchlit, Dexter byl jako člen rodiny... Určitě nejen pro mě. ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítej zpět Dextere, ani jsem netušil, jak moc jsi chyběl se svými monology a sarkastickými poznámkami. Série je takové damage control závěru 8. série, ale změna prostředí ze slunné Floridy do zimního státu New York tomu prospěla, stejně jako odstup několika let a puberťácký Harrison. A Clancy Brown bude i jako děda stále charismatické monstrum :D Jenže....poslední epizoda a závěr zas tvůrci pokazili. Šlo o ukončit tolika jinými způsoby a ne opět tak zbrkle a rychle (člověk očekával konfrontaci s jendnou z hlavních postav z původního seriálu, která mířila na místo, ale seriál skončil, než tam vůbec dorazila, WTF,), kdy Dexter porušil jedno ze svých zásadních pravidel apod. V podstatě po spokojenosti předešlých epizod opět naštvání. Jenže tady už žádná oprava nehrozí. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama