Reklama

Reklama

Studio 60

(seriál)
  • USA Studio 60 on the Sunset Strip
USA, (2006–2007), 15 h 54 min (Minutáž: 37–60 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Donna Murphy, Nate Torrence, Merritt Wever, Columbus Short (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Seriál s fenomenálním obsazením přináší na obrazovku strhující drama, odehrávající se v zákulisí oblíbené noční komediální show Studio 60 on the Sunset Trip.
Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

TomStall 

všechny recenze uživatele

Bohužel nic.. Dal jsem seriálu šanci dlouhou přesně čtyři díly, což bylo asi až moc velkorysé. Už pilot mě v podstatě znudil na nejvyšší míru. Je pěkné, že si nějaká televizní stanice dokáže plesknout takový ironický políček, ale u toho zajímavost Studio 60 končí. Postavy jsou nejednoznačné, třeba o postavě Perryho jsem absolutně netušil co si mám myslet, jestli je to intelektuální introvert, drsný šéf a svůdce nebo zamilovaný vtipný ňufík. A drtivá většina skečů, které měly reprezentovat onu nastupující kvalitu po změně scénáristů Studia 60, řvala trapností skoro jako novácké estrády. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Dělat zábavu není žádná prdel... to je jasné každému, kdo Studio 60 on the Sunset Strip viděl. Do jaké míry se seriál shoduje se skutečností vážně netuším, ale myslím, že takhle nějak by to klidně mohlo probíhat. Začátek série je rozhodující... buď vás totálně nadchne a vy se budete třepat na další díl nebo se prostě nechytáte a můžete jít k šípku. Já byl velmi mile překvapen zdrcujícím nástupem všech účinkujícíh, ale bohužel toto tempo nevydrželo ani do třetího dílu. A konec série jsem dojel jenom setrvačností, abych se vůbec dozvěděl, jak to dopadlo... a kdo ten konec viděl, tak ví, že pokračování prostě vzniknout nemohlo. Průser, větší průser, totální průser... *čáry-máry*... všechno zázračně vyřešeno, můžeme zhasnout světlo a divit se, v jakém to pohádkovém světě vlastně žijeme... Verdikt? Pro mě slabší čtyři hvězdičky... za Matta Perryho a ostatní sympatické herce, kteří zde účinkují. ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Geniální drama. Jednoznačně nejlepší seriál co jsem viděl. Matta a Dannyho jsem si zamiloval hned při první scéně a bez dechu jsem sledoval jejich pracovní i milostné kotrmelce, kterými procházejí bok po boku, v čele živého komediálního pořadu na veřejnoprávní stanici NBS. Ve 22ti dílech, se postupně rozvíjí život herců, scénáristů, kulisáků a vedení Studia 60, dozvíme se jak funguje zákulisní politika, složitá jednání uvnitř televize, třenice s médii. Zabrousíme do historie americké televize a poznáme jak televizi bezprostředně ovlivňují události na dálném východě, stejně jako domácí politická scéna a společenské mínění. Za nečekaných okolností převezmou Matt (Perry) a Danny (Whitford) vedení Studia 60 a ocitnou se v nekonečném týdenním kolotoči. Matt zde potkává svou ex-přítelkyni Harryet, která je členkou velké trojky, třech nejdůležitějších herců studia. Danny neodolá Jordan, své šéfce ve vedení společnosti. Hlavní předností seriálu je bravůrně napsaný scénář, nadstandartní rozpočet, který doplněn o neopakovatelné herecké výkony, výbornou dynamickou kameru a střih dotváří nejlépe natočený seriál posledních let, ne-li nejlepší vůbec. Na závěr malé upozornění. Viděl jsem Studio 60 už několikrát vždy v původním znění. Samozřejmě jsem všem rozhovorům neporozuměl, protože některá témata jsou specifická pro amerického diváka a vycházejí z americké televizní kultury a historie. S tím se nedá nic dělat. Ale dostal jsem se tentokrát k české verzi, kterou dávali na HBO a je to velké zklamání. Spousta žertů, skečů a slovních přestřelek českým "nedoslovným" překladem ztrácí smysl, nebo úplně zmizí. A to je velká škoda. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že i když jde o drama, tak je skoupé na jakékoliv dramatické scény. Vše končí až moc happyendovsky a první půlka 1.serie je velmi nezáživná. V záplavě nových seriálu jen mírný nadprůměr. Nepřesvědčili mě ani "opravdový" pohled do továrny na sny (jde spíš o nejrůžovější sen všech tvůrců) a ani "smrtící" dialogy (spíš jde jen o bezvýznamné tlachání). ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Bože, jak já miluju tyhle vtipné konverzačky....celé osazenstvo televizní stanice ze sebe sype jednu cynickou hlášku za druhou rychlostí kulového blesku, všechny ty sympatické, charismatické postavy prožívají svá malá dramata i lásky a celá tahle mašinérie zábavního průmyslu se každý týden žene dopředu s horečnatou snahou vyrobit další páteční dokonalou show. A Aaron Sorkin mě jen utvrzuje v přesvědčení, že je jedním z nejlepších scénáristů Hollywoodu vůbec. Skutečně výtečné dílko. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Postava Harriet Hayes (Sarah Paulson) je volně inspirována bývalou přítelkyní tvůrce seriálu Aarona Sorkina, Kristin Chenoweth. (Caszidy)
  • Herečka Sarah Paulson získala za roli Harriet Hayes nominace na ocenění Satellite Award 2006 v kategorii nejlepší herečka v dramatickém seriálu a na Zlatý Glóbus 2007 v kategorii nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli v seriálu, minisérii nebo televizním filmu. (Roman.Ticka)
  • Původní název seriálu měl být Studio 7 on the Sunset Strip. Jméno bylo změněno poté, co tvůrci zjistili, že v roce 2004 běžel krátce projekt WB stejného názvu - Studio 7. (Caszidy)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Reklama

Reklama