Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Federální agent (R.Gere) před odchodem na odpočinek zaučuje svou nástupkyni (C. Danes) a přitom hledá nezvěstnou dívku. Je přesvědčen, že za její zmizení je odpovědný propuštěný sexuální násilník, kterého vyšetřuje. Přestože ho tlačí čas, rozmotá klubko stop vedoucí k potencionálnímu vrahovi. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Makky 

všechny recenze uživatele

Aby som pravdu povedal, tri štvrtiny filmu ma neskutočne iritovali. Celý čas som sa tešil, ako filmu naparím odpad a zvozím ho pod čiernu zem... Nakoniec to taká katastrofa nebola, v závere ma vyvrcholenie tých úchylností aj celkom zaujímalo. Vyzdvihnúť musím vynikajúci strih a slušnú kameru, no to je asi tak všetko. Nič to nemení na veci, že scenár je neskutočne deravý a postavy až giganticky dementné (s výnimkou postavy Claire Danes). Gere je sympatický možno tak v poslednej 10-minútovke a to je setsakramentsky málo. So zaujímavého námetu sa nepodarilo vytĺcť ani utešiteľný priemer, škoda. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Násilnější, než činy, kterejma se Errol (Gere) zabývá, mi připadal spíš střih toho filmu. Mezistřihy a rychlé prostřihy doprovázené nějakým zvukem a přiblížením kamery do detailu + rozostřování a zaostřování, mě fakt sraly. Byly hrozně nepřirozené a chtěly mít za následek temnou atmosféru ala 8MM. Když ne to, tak celou dobu s váma režisér hrál hru na to, jestli je Errol paranoidní nebo jenom takovej hajzl. No, otevřeně - hrál to dost jednostranně. Tak moc, až vám bylo jasný, že se nakonec ukáže jako opak. Vsadím se, že američani si užili takovej velkej LOV NA ÚCHYLÁKY, protože už jenom existence registru perverzáků je úchylná. A pro američany je promiskuitní už i čůrání mimo záchod. Místama se tam objevila dost dobrá hudba, ale jinak je to fakt dost trapárna. Je to blbý, když jedinej způsob, jak vyhrotit situaci, je tím, že na sebe budou všichni navzájem řvát. Jeden z nejhorších Gereovejch filmů, ale může za to spíš režisér, než on. ()

Reklama

fraktal 

všechny recenze uživatele

I přes neuvěřitelně stavěnou zápletku (přestárlý a lehce obtloustlý ouředník jednající spíše coby kříženec batmana a FBI agenta) nelze filmu upřít (pochmurnou) atmosféru a hlavně (smutné) poselství. Čtvrtá hvězda přidána za absenci romance mezi hlavními postavami a vcelku slušné vykreslení "power games" na všech frontách. Navíc oceňuji proměny zaostření - nejen vizuál, ale i vlastní moto odkazuje k nejednoznačnosti, kdože je tu vlastně obětí a kdo původcem.... "Ve Spojených státech je registrováno více než půl milionu sexuálních deviantů. Na každý tisíc z nich je pouze jeden pracovník, který je monitoruje. Každé dvě minuty je v Americe sexuálně zneužita žena. Kdysi někdo řekl, že ten, kdo bojuje s netvory, by si měl dát velký pozor, aby se sám netvorem nestal. A když někdo nahlédne do pekla, peklo uvidí do něho." ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je do istej miery pútavý, zaoberá sa citlivou témou a snaží sa s ňou popasovať úprimne, no konfrontačne. Aspoň na začiatku. V 2. časti filmu zostalo len málo z objektivity v scenári. Nebudem menovať žiadne konkrétne príklady, pretože to nechcem nikomu spoilerovať, ale určite budete vedieť, o čom hovorím, ak to niekedy uvidíte. Čo, mi veľmi vadilo bola hrozna kamera. 5/10 ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa tešil ako slepica na flus ale...Mr. režisér by sa nabudúce mohol trochu menej venovať hrajkaním s deformáciami obrazu/filtrami/prelínačkami a mohol sa viac venovať príbehu, ktorý bol buď blbo napísaný od začiatku, alebo bol upozadený v záujme...ja ani neviem čoho. Film stojí a padá s Richardom Gere-om, ostatné postavy majú poskromne priestoru a vieme o nich celkovo primálo na to aby sme sa o ne mohli báť/sústredene ich nenávidieť (aj keď teda ku koncu...). Celý film vyzerá ako klip Nine Inch Nails, ktorý síce na malej ploche osloví, ale pozerať sa hodinu a pol na neustále zrýchlovačky, ultrarýche zoomy a preskakovanie obrazu už je pre mozog celkom záhul. Pre znalých len tolko, že sa pokračuje v trende nastolenom v Confession of Pain, čiže opäť 3*. PS – neodporúčam romanticky založeným jedincom. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama